Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:40:04 πμ
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 08:48

Μήνυμα του Γραμματέα της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Λάζαρου Παζαρτζικλή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Η ημερομηνία 25 Μαρτίου,αποτελεί ένα ορόσημο και μια ιστορική πράξη,ένα συμβόλαιο τιμής του Έθνους,μέσα από το οποίο εκφράζονται και καταξιώνονται οι ηθικές αξίες της ελευθερίας,δικαιοσύνης και δημοκρατίας.
Αξίες και ιδέες που οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι τις κατέστησαν στο κέντρο του ανθρώπινου πολιτισμού και αποτέλεσαν ουσιαστικές παρακαταθήκες για την Ελλάδα του σήμερα.
  Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, ήταν η επέμβαση του Έθνους κατά του δυνάστη της και αποτελεί μια κορυφαία πράξη ιδεολογικής και πολιτικής λύτρωσης του Έθνους από τα δεσμά του κατακτητή, που επι 400 χρόνια το ταλάνιζε και το ταπείνωνε.
  Η ιστορία έχει αποδείξει διαχρονικά, ότι οι Έλληνες είναι ατίθασος και ανυπόταχτος λαός, που δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν δέχεται δυνάστες.
  Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ιδιαίτερος σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού, καθώς οδήγησε στην ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Ενέπνευσε τις επόμενες γενεές των Ελλήνων για διαδοχικές απελευθερωτικές εξορμήσεις και σε καιρούς δοκιμασίας τις εμψύχωσε για υπομονή και αντίσταση.
  Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τις αξίες που τα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς δεν κατάφεραν να τις εξαφανίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων. Οφείλουμε να τις υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος. 
 
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!!!!
 
Για τη Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Ο Γραμματέας 
Λάζαρος Παζαρτζικλής