Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 1:10:13 πμ
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 11:02

Μπαλάσκας-Τερζίδης προηγούνται με διαφορά

dikoskopisi


Με διαφορά μιας μονάδας προηγείται ο νυν Νομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος του Καλλικράτειου δήμου Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας του δημάρχου και υποψηφίου Δημάρχου Δημ. Τερζίδη σε δημοσκόπηση  που διενήργησε στο διάστημα από 15 έως 22 Σεπτεμβρίουκαι το δείγμα των 969 ατόμων που ρωτήθηκαν λήφθηκε από  τους εφτά συνιστώντες δήμους (Κιλκίς, Γαλλικός, Πικρολίμνη, Χέρσο, Κρούσια,. Δοιράνη, Μουριές) η εταιρεία to the point κατόπιν παραγγελίας του συνδυασμού «Κιλκίς, Ισχυρός Δήμος» του κ. Τερζίδη.
Ο τύπος της έρευνας ήταν: ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και την υποστήριξη Η/Υ . Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς την ηλικία και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του 2009, ήταν αναλογικό με βάση τον πληθυσμό των ψηφοφόρων σε κάθε δήμο  και η εταιρεία δίνει μέγιστο σφάλμα το 3,2%.
Ένα πρώτο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το 45% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον Καλλικράτη στο Δήμο Κιλκίς, ενώ αρνητικά τοποθετείται το 37%.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δίνει πρώτο τον κ. Μπαλάσκα με 22,4%, δεύτερο τον κ. Τερζίδη με 21,4% και τρίτο τον κ. Αφεντουλίδη με 8,7%, ενώ στον κ. Φαχουρίδη δίνει ποσοστό 4,2%.
Στα αξιοσημείωτα τα ποσοστά 19,1% που δεν θέλουν κανένα και 20% που δεν απαντούν.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα εμφανίζο0νται στο παρακάτω πίνακα.

Τέλος, αξίζει να καταγραφεί η ιεράρχηση των προβλημάτων του ενιαίου δήμου Κιλκίς από το ερωτηθέν δείγμα ψηφοφόρων