Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 6:39:47 πμ
etpa
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 19:20

Νέο τριώροφο κτήριο ως Νοσηλευτική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Γκρέμισμα της β’ πτέρυγας και ανακαίνιση της πρώτης

Συντάκτης:

Γεωργαντάς: Ρυθμιστική Mελέτη για το Νοσοκομείο, μετά από 30 χρόνια. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κτηριακή επέκταση και αναβάθμιση.

Παρουσιάστηκε σήμερα στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς η Ρυθμιστική Μελέτη για την κτηριακή επέκταση και αναβάθμιση σε επίπεδο υποδομών και λειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιααής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά: Η νέα ρυθμιστική μελέτη διαμορφώνει και καταθέτει κοστολογημένες προτάσεις για την αποτελεσματική επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Κιλκίς λόγω της παλαιότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων, και των σύγχρονων αναγκών λειτουργίας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Είναι γνωστό ότι ο θεμέλιος λίθος στο Γ.Ν.Κιλκίς τέθηκε το έτος 1937, με την συμμετοχή των πολιτών του Κιλκίς, έπειτα από πρωτοβουλία και υπό την εποπτεία του τότε Νομάρχη Χρήστου Δρέλλια.
Η νέα ρυθμιστική μελέτη, μεταξύ άλλων, προτείνει τη δημιουργία νέου τριώροφου κτιριακού συγκροτήματος εμβαδού 14.500 τ.μ. που θα συνδέεται με την χειρουργική πτέρυγα, το οποίο θα στεγάζει τις διάφορες κλινικές. Προτείνει την καθαίρεση της πτέρυγας Β’ και των εξωτερικών ιατρείων. Την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση της πτέρυγας Α’ για την στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του ιατρικού αρχείου, αλλά και τη δημιουργία Νοσηλευτικής Μονάδας διαχείρισης πόνου. Προτείνει επίσης τη δημιουργία ανεξάρτητου κτιρίου για Μονάδα Αποκατάστασης με Νοσηλεία. Τέλος, ανακαίνιση του χώρου του ΕΚΑΒ και αναδιαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου.
Έχει ήδη ξεκινήσει, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά, η συνεργασία σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας όλων των αρμοδίων υπουργείων, για τα επόμενα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στέρεα δεδομένα η υλοποίηση του κρίσιμου για το Νομό, αυτού έργου.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε ήδη με την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Α. Γκάγκα.
Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, «Είναι χρέος μας να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του έργου της αναβάθμισης του Γ.Ν.Κιλκίς, για την οποία η νέα ρυθμιστική μελέτη αποτελεί ένα σαφές και στοιχειοθετημένο σημείο εκκίνησης.»