Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 10:09:02 πμ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 10:08

Οι Γαλάζιοι σε πορεία συνεδρίου

Παραγωγική και άκρως  ενδιαφέρουσα ήταν η διάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ όλης της χώρας στην Αθήνα, σύμφωνα με τον κ. Πρόδρομο Πεντζερετζή, πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς που συμμετείχε στη διάσκεψη με θέμα όλα όσα συνθέτουν την νέα πορεία του κόμματος υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά.


Μάλιστα η παρουσία του κ. Σαμαρά στη διάσκεψη της Παρασκευής στη Ρηγίλλης  δεν ήταν τυπική και ένα «απλό πέρασμα» όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα, αλλά ο πρόεδρος έμεινε στη διάσκεψη, συμμετείχε στο διάλογο με τους προέδρους και αργότερα παρακάθισε μαζί τους στο δείπνο.
Την επομένη στη συνεδρίαση της Κ.Ε.ο κ. Πεντζερετζής συμμετείχε στις εργασίες και εκεί «κλείδωσαν» εξάλλου οι διαδικασίες και οι προθεσμίες του συνεδρίου της Ν.Δ. το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το συνέδριο λοιπόν θα λάβει χώρα στην Αθήνα από 25 έως 27 Ιουνίου. Ένα μήνα νωρίτερα, στις 29 και 30 Μαίου θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στους νομούς της χώρας και στις δημοτικές οργανώσεις για την εκλογή των τοπικών κομματικών οργάνων. Στο ενδιάμεσο πρόκειται να οργανωθούν προσυνεδριακές διασκέψεις στη Θεσσαλονίκη (Μάρτιο) και Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα. Απομένουν προς διευκρίνιση δυο στοιχεία: ενδέχεται να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και τα μέλη της ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο να τους εκλέγουν  απευθείας όλα τα μέλη του κόμματος κι όχι όπως σήμερα έμμεσα από τα μέλη της ΝΟΣ.
Στη Νέα Δημοκρατία επίσης συζητούν να συστοιχίσουν τις τοπικές δημοτικές οργανώσεις με τη νέα δομή της αυτοδιοίκησης όπως θα προκύψει από τον «Καλλικράτη». Εξάλλου η κομματική οργάνωση πρόκειται να συνεδριάσει τον Φεβρουάριο για να ασχοληθεί και να στείλει τις προτάσεις και θέσεις της για τον «Καλλικράτη».
Αναζητείται κοινά αποδεκτός πρόεδρος
Ενόψει των ανωτέρω στο Κιλκίς έχει ξεκινήσει ήδη από στελέχη του κόμματος η αναζήτηση του κατάλληλου  προσώπου ως κοινά αποδεκτού προέδρου σε μια συναινετική πορεία προς το αύριο. Στην αναζήτηση αυτή συμμετέχουν στελέχη από ολόκληρο το φάσμα του κόμματος ώστε η όλη διαδικασία να μην υπονομευθεί από σκοπιμότητες και προσωπικές ιδιοτέλειες.
Σημαίνοντες παράγοντες του κόμματος εκτιμούν ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» και συνιστούν ψυχραιμία και υπομονή. Το βέβαιο είναι πως μέχρι τότε θα παρελάσει και μια σειρά ονομάτων που θα διαδραματίσουν το ρόλο των «λαγών» μέχρι να τρέξουν τα «άλογα κούρσας»