Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:57:09 πμ
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:04

Οι Γεωργιανοί κυρίως κυνήγησαν τους Έλληνες

«Θερμό» κλίμα με πρωταγωνιστή μάλιστα τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, επικράτησε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Βαλένθια, που διήρκεσε από την Παρασκευή 14 μέχρι και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008. Στην Ολομέλεια κλήθηκε να μιλήσει ο Πρόεδρος της Γεωργίας κ. Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά του Αυγούστου, δίνοντας την δική του άποψη για την έκβαση των γεγονότων, καταχειροκρούμενος από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ,που ήταν  παλαιά μέλη της Πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας και όχι μόνο.
Από τις 5 ερωτήσεις που δέχθηκε ο Σαακασβίλι, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας βουλευτής κ. Σάββας Τσιτουρίδης έθεσε το εξής ερώτημα :
«Κύριε Πρόεδρε, ακούσαμε με ενδιαφέρον όσα είπατε. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι η χώρα σας ήταν αυτή που επιτέθηκε πρώτη στη Ρωσία.»
Ο κ. Σαακασβίλι, αντί απαντήσεως ανάφερε, μεταξύ των άλλων, στον κ. Τσιτουρίδη: «Πρέπει να ξέρετε πως όταν το 1991 οι Ρώσοι επιτέθηκαν στη Γεωργία, πολλοί Έλληνες αντιμετώπισαν προβλήματα»
Ο κ. Τσιτουρίδης σχολιάζοντας ανέφερε: «Η ιστορία λέει, κ. Πρόεδρε, πως οι Έλληνες της Γεωργίας υπέστησαν τα μεγαλύτερα δεινά  από τους Γεωργιανούς».
Η συζήτηση διεκόπη σε αυτό το σημείο από τα χειροκροτήματα των αντιπροσώπων των «παλαιών» Ευρωπαϊκών κρατών, ενώ επικράτησε ένταση από την πλευρά των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, που είναι σήμερα μέλη του ΝΑΤΟ.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ συμμετείχαν  επίσης οι κ.κ. Γεώργιος Καλαντζής, (Ν.Δ, Καβάλας), Κυριάκος Μητσοτάκης, (Ν.Δ, Β΄ Αθήνας), Βασιλική Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Αθήνας), Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Αθήνας), Κωνσταντίνος Αγοραστός (Ν.Δ, Λάρισας), Μάριος Σαλμάς (Ν.Δ, Αιτωλοακαρνανίας), Βασίλειος Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ, Αττικής) και Μαυρουδής Βορίδης (ΛΑΟΣ, Αττικής ).