Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:02:10 πμ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 21:55

Όλοι συμφώνησαν στη δημοσκόπηση κι η δημοσκόπηση έδειξε καθαρά Τερζίδη

Πολύς θόρυβος και παραφιλολογία αναπτύχθηκαν σχετικά με τις διαδικασίες εντός του  ΠΑΣΟΚ που κατέληξαν στην απονομή επίσημης στήριξης στον νυν Δήμαρχο Δημ. Τερζίδη.

Μάλιστα ορισμένοι χρησιμοποίησαν και ονόματα βουλευτών και κομματικών στελεχών που υποτίθεται συντάχθηκαν διαρρήδην με άλλο υποψήφιο, και διαχώρισαν το τοπικό από τον κεντρικό ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετήσουν «ευσεβείς πόθους.
Τι όμως ακριβώς συνέβη; Αρμοδιότερος για να μιλήσει είναι το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Σάββας Τσολάκης.
Ζητήσαμε την καταγραφή των διαδικασιών που κατέληξαν στην επίσημη στήριξη Τερζίδη. Και ο Σ. Τσολάκης ιστορεί:
«Γράφονται τέρατα και σημεία, ανάλογα με τις σκοπιμότητες που θέλει να εξυπηρετήσει κάποιος. Να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους: Αρχές Ιουλίου και στην Αθήνα συγκλήθηκε σύσκεψη παρουσία του κ. Τσούρα για το δήμο Κιλκίς. Συμμετείχαμε ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης, εγώ, ο γραμματέας της ΝΕ Λεωνίδας Δημητριάδης και ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της ΝΕ Κ. Αναστασιάδης.
Εκεί λοιπόν και εφόσον είχε υποβληθεί πρόταση για τον κ. Νίκο Αφεντουλίδη διατυπώθηκε η κοινή θέση – εκτίμηση: Αν δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος και παραιτηθούν, όσοι ενδιαφέρθηκαν και ζήτησαν  τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, τότε ο κ. Αφεντουλίδης θα μπορούσε να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές.
Αυτή ήταν η θέση μας. Γνωρίζαμε όλοι βέβαια ότι τη στήριξη είχαν ζητήσει και ο νυν Δήμαρχος Δημ. Τερζίδης, και οι κ. Παύλος Τονικίδης και Λουκάς Ναλμπάντης.
Συμφωνήσαμε να δοθεί χρόνος και η δυνατότητα διαβούλευσης όλων των ενδιαφερομένων μήπως και συμφωνηθεί κοινά αποδεκτή λύση. Ο χρόνος παρήλθε άπρακτος και η Νομαρχιακή Επιτροπή σε συνεννόηση με την Επιτροπή Εκλογών κατέληξαν στην μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία: Αφού δεν χωρεί συμφωνία με διαβούλευση, τότε η μόνη λύση είναι η διενέργεια δημοσκόπησης ώστε να σφυγμομετρηθούν οι διαθέσεις των πολιτών και του εκλογικού σώματος.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου και το πόρισμά της υπήρξε καταλυτικό: Ήταν τόση η διαφορά υπέρ του Δ. Τερζίδη από τους υπόλοιπους που δεν άφηνε περιθώρια για άλλη επιλογή. Έτσι λοιπόν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στηρίξει τον νυν Δήμαρχο Δημ. Τερζίδη ως τον δημοφιλέστερο και τον καταλληλότερο να κερδίσει τις εκλογές στο διευρυμένο δήμο Κιλκίς.
Αυτήν την απόφαση που αποτελούσε μονόδρομο για το ΠΑΣΟΚ δεν την αμφισβήτησε κανείς μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στην Αθήνα, ούτε στο Κιλκίς και δεν γνωρίζω να έχει οργανωθεί έστω μια κομματική σύσκεψη ή συνεδρίαση κομματικού οργάνου  στο Κιλκίς όπου να αμφισβητήθηκε είτε από υψηλόβαθμα είτε από χαμηλόβαθμα στελέχη, θεσμικούς παράγοντες του νομού κ.ο.κ.
Επομένως όσοι διακινούν σενάρια ότι άλλα αποφασίστηκαν σε συσκέψεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δήθεν αποκλίνουν από την επίσημη απόφαση του Κινήματος για τη στήριξη του Δημάρχου Δ. Τερζίδη    ουσιαστικά διακινούν σενάρια και ευσεβείς πόθους για να πλήξουν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, χάριν ιδιοτελών συμφερόντων.
Η μόνη αλήθεια είναι πως το ΠΑΣΟΚ με διάφανες και κομματικά ενδεδειγμένες διαδικασίες επέλεξε να στηρίξει  στις εκλογές τον  Δήμαρχο Δημ. Τερζίδη και να είναι βέβαιοι όσοι αλιεύουν σε θολά νερά πως η αλήθεια πάντα επικρατεί.