Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 1:05:55 μμ
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 15:23

Ομιλία Κιλτίδη για τα οικονομικά

kiltidis


Ο βουλευτής Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης, συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας»
Ακολουθούν αποσπάσματα από την τοποθέτηση του κ. Κιλτίδη:
«…Έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα, αγαπητοί συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ , ότι δεν σας άξιζε αυτή η μοίρα και αυτή η τύχη και το λέω έχοντας επίγνωση των λόγων μου και του περιεχομένου τους. Διότι, πρώτον ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε τίποτα απ’ όλα αυτά, τα οποία εσείς καλείστε να διαπραγματευτείτε ως Συμπολίτευση. Τίποτα απολύτως. Και αν μεν, υπάρχει πράγματι εθνικό πατριωτικό καθήκον, να το κατανοήσω για κάποιες στιγμές, να εγερθούμε όλοι και να συμφωνήσουμε, αλλά εδώ μιλάμε για μια ασκούμενη πολιτική πλέον και ειλικρινά, φοβούμαι ότι ενώ πληθαίνουν οι φωνές – χθες καταγγελίες πρωτοσέλιδες για τον ΟΔΙΕ, σήμερα για τον Σκαραμαγκά – έρχεται  εδώ διάταξη νόμου περί διευρύνσεως της ανάθεσης έργων έως 100.000  _. Ποιοι; Εμείς που έχουμε δει τους ελεγκτές – ορκωτούς ή ακόμη της δημόσιας διοίκησης – να μιλάνε για τη σήψη και τη διαφθορά στην αυτοδιοίκηση. Και έρχονται τέτοιου είδους διατάξεις.»
«…Δεν συναινούμε, κυρία υπουργέ. Θέλουμε να συνεννοηθούμε. Κατά το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα, η επίκληση συνεχώς της συναίνεσης, ακυρώνει τη λειτουργία του ίδιου τούτου κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος. Η συνεννόηση, όμως, είναι επιτακτική ανάγκη ανθρώπινων κοινωνιών, πόσο μάλλον κομμάτων.»
«…Ακούστε, αγαπητοί συνάδελφοι. Επιχειρείτε διαγραφή χρεών με διάταξη. Υπάρχουν κείμενοι νόμοι κ.κ. Υπουργοί. Δεν μπορεί η γνωμοδότηση να οδηγεί σε συμπέρασμα Υπουργό να διαγράψει. Υπάρχει κείμενη νομοθεσία. Εάν δεν μπορεί κάποιος πολιτικός να εφαρμόσει τη νομοθεσία, τότε ή δεν ασχολείται με την πολιτική ή αν ασχολείται, παραιτείται.
Κάτω τα χέρια από το θεμέλιο της κοινωνίας της εργασίας. Στο αστικό καθεστώς, στις δημιουργικές παραγωγικές κοινότητες, το θεμέλιο της κοινωνίας της εργασίας, είναι ο ιδιωτικός τομέας και επιχειρείτε συθέμελα να ξεστρατίσετε την πορεία αυτής της χώρας, που είναι κυρίαρχα χαρακτηριστικά του ίδιου του ελληνισμού. Όσον αφορά στις ΔΕΚΟ, δεν συνιστά πολιτική αυτή η διάταξη την οποία φέρνετε, είναι διαχείριση. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει να σας πει κάτι ξεκάθαρο. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα ευνομούμενων κοινωνιών, το κράτος πρέπει να περιοριστεί εκεί που μπορεί να παρέχει υπηρεσίες, εποπτεία, έλεγχο, όχι παραγωγή και εμπορία. Ματαιοπονείτε θέλοντας να ρυθμίζετε παραγωγικές και εμπορικές διαδικασίες μόνο με διαδικασία και όχι με αναδιάρθρωση θεμελιωδώς της πολιτικής.»