Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:38:43 πμ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 18:29

Ομοβροντίες Τερζίδη κατά Μπαλάσκα

terzidis


Ξεχείλισε από κόσμο, καθήμενους και όρθιους, η αίθουσα, το φουαγιέ κι ο περιβάλλον χώρος του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς στη συγκέντρωση του Συνδυασμού «ΚΙΛΚΙΣ-ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Έτσι, το μήνυμα της μεγάλης νίκης για τον Συνδυασμό του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη, που εξέπεμψαν οι δημότες του Κιλκίς με τη παρουσία τους, ήταν ισχυρό κι έφτασε σε κάθε γωνιά του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Κιλκίς. Μια παρουσία, που έδειξε ταυτόχρονα ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά σ’ ένα απ’ τα βασικά συνθήματα του Συνδυασμού για ενεργή συμμετοχή των δημοτών στις πολιτικές διαδικασίες που αφορούν το νέο Δήμο.
Όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης, η τεράστια συμμετοχή των Κιλκισιωτών στη συγκέντρωση αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για τον προεκλογικό αγώνα. «Σήμερα, μας δίνετε το μήνυμα ότι το δίκιο βρίσκεται με το μέρος μας κι ότι η ευθύνη που αντιστοιχεί στην εμπιστοσύνη σας είναι πολύ μεγάλη. Υποσχόμαστε να μην σας διαψεύσουμε», είπε ο κ. Τερζίδης.
Τονίζοντας ότι «αφετηρία μας είναι το έργο μας στο Δήμο Κιλκίς κι εγγύηση, η δοκιμασμένη ικανότητα των συνεργατών μας» ο κ. Τερζίδης υπογράμμισε ότι «τα καινούργια καθήκοντα και υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θέλουν ανθρώπους με πείρα, γνώσεις και πάνω απ’ όλα εντιμότητα».
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, που έγιναν δεκτά με θερμά χειροκροτήματα, ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε και τα εξής:
«Εμάς μας ξέρετε.
Είδατε το έργο μας, εντοπίσατε τα λάθη μας, κρίνατε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, επικροτήσατε τα θετικά και υποδείξατε τα αρνητικά μέσα από εποικοδομητική κριτική και καλόπιστο διάλογο.
Η πόρτα η δική μου και των συνεργατών μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανοιχτή, όπως αυτό άλλωστε συνέβαινε με όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, για ν’ ακούσουμε το δικαιολογημένο, πολλές φορές, παράπονο του συμπολίτη μας και να πάρουμε τα μέτρα μας.
Για εμάς ο πολίτης είναι ο καθημερινός μας συνομιλητής και αρωγός της προσπάθειάς μας.
Σύνθημά μας: ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
Η κάθε ημέρα στο Δημαρχείο, στο εργοτάξιο ή στο δρόμο ήταν μια καινούργια δέσμευση, μια καινούργια αρχή.
Σταθεροί άξονες της πολιτικής μας ο νέος άνθρωπος, το παιδί, ο εργαζόμενος, ο άνθρωπος της τρίτης ηλικίας.
Δημιουργήσαμε θεσμούς με τους οποίους απαντήσαμε στις ανάγκες του νέου, του γονιού, της τρίτης ηλικίας, του ανήμπορου, του δημότη γενικά που απαιτεί από το δήμο του την κοινωνική προστασία και τη φροντίδα.
Στήσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, με το οποίο σεβαστήκαμε τη διαφορετικότητα, αφουγκραστήκαμε το αίτημα, στέρξαμε στην ανάγκη, θεραπεύσαμε το πρόβλημα»
Σημαντική ήταν η αναφορά του Δημάρχου στ’ αγωνιζόμενα στελέχη των Κοινωνικών Δομών, τονίζοντας τα εξής:
«Από αυτό το βήμα στέλνω μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, ότι η αυριανή δημοτική μας αρχή θα σταθεί αγωνιστικά δίπλα τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατεδάφισης των δομών αυτών.
Κύριο αίτημά μας η μονιμοποίησή τους στο Δήμο.
Φτάνει πια η ομηρία των εργαζόμενων αυτών που χαρίζουν το χαμόγελο και τη βοήθεια στο συνάνθρωπό μας.
Φτάνει η διάλυση της κοινωνίας μας».
Στη συνέχει της ομιλίας του, ο κ. Τερζίδης υπογράμμισε μεταξύ των άλλων:
«Επιδιώξαμε το βέλτιστο αποτέλεσμα με το ελάχιστο κόστος.
Γνώμονάς μας ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα.
Άξονάς μας η βέλτιστη αξιοποίηση των χρημάτων σου.    
Εμείς δεν ακολουθήσαμε την προσφιλή μέθοδο της παράνομης κατάτμησης των έργων σε μικρότερα των 45 χιλιάδων ευρώ.
Εμείς, δεν προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τη διαδικασία των δημοπρατήσεων που διασφαλίζει τη διαφάνεια του δημόσιου χρήματος, των δικών σας χρημάτων.
Τα γνωστά «σαρανταπεντάρια» πλήγωσαν τον κόσμο του νομού μας, που έμαθε να απαιτεί από αυτούς που τον διοικούν να είναι διαφανείς.
Δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος από τούτο εδώ το βήμα να καταγγείλω ότι το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα έπεσε πολύ χαμηλά.
Κι αυτό πότε συμβαίνει ; ; ;
Σε μια εποχή που ο κάθε πολίτης βουλιάζει στην ανέχεια εξαιτίας κάποιων που δεν σεβάστηκαν τους φόρους του.
Άραγε ο Δήμος Κιλκίς αντιμετωπίζεται σαν ένα καινούργιο λάφυρο ή μήπως ως καταφύγιο, όπου θα κρυφτούν ένοχες συμπεριφορές;
Εμείς όλα αυτά τα χρόνια δείξαμε με την πολιτική μας συμπεριφορά, ότι σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη και ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με ανούσιες προσωπικές επιθέσεις.
Όμως, η καταγγελία παραβατικών συμπεριφορών από ανθρώπους που χειρίζονται δημόσιο χρήμα αποτελεί στοιχειώδες καθήκον απέναντι στην κοινωνία που αμήχανη μας παρακολουθεί.
Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας, χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, χωρίς να σταματούμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο».
Παρουσιάζοντας τα μέλη του Συνδυασμού του, ο κ. Τερζίδης είπε:
«Βασικά κριτήρια συγκρότησης του ψηφοδελτίου μας, πέρα από τη γνώση και την εμπειρία, είναι η εντιμότητα και το ήθος.
Στόχος μου να παρουσιάσω στην τοπική μας κοινωνία ένα ψηφοδέλτιο χωρίς τις σκιές που δημιουργούν οι εμπλοκές με τη δικαιοσύνη.
Βασική μου επιθυμία είναι το ψηφοδέλτιό μας να σέβεται τον κάθε συμπολίτη μας ακόμα κι εκείνους που δεν μας ψηφίζουν.
Δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε τη νοημοσύνη κανενός και να του λέμε ότι η όποια εμπλοκή με το νόμο για κακοδιαχείριση είναι μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία που θα πάρει σύντομα τέλος.
Εμείς, με όπλα τις ιδέες, το έργο και την ικανότητά μας θα σταθούμε εμπόδιο να αλωθεί ο Δήμος Κιλκίς.
Εμείς, μάθαμε να ξεχωρίζουμε με την αποτελεσματικότητά μας και το ήθος μας και να σας κοιτάμε στα μάτια με την καθάρια ματιά αυτού που δεν έχει να κρύψει τίποτα.
Εσείς, όλα αυτά τα χρόνια μας βλέπετε να συμμετέχουμε σε εκλογικούς αγώνες με μοναδικά μας όπλα τις θέσεις μας, το έργο μας και τα επιχειρήματά μας.
Και όχι με αλαζονικές ή –το χειρότερο - εκβιαστικές συμπεριφορές για τη βίαιη υφαρπαγή της ψήφου του πολίτη.
Όλο αυτό τον καιρό που είμαστε μαζί μάθαμε να συνομιλούμε και να συνεργαζόμαστε, λέγοντας ο ένας στον άλλον την αλήθεια και μόνον την αλήθεια.
Για όλους εμάς, η πολιτική είναι λειτούργημα και αποστολή και όχι εργαλείο παράνομου πλουτισμού.
Ήλθε τώρα η ώρα να στείλετε μήνυμα σ’ όσους ακροβατούν μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Και το μήνυμα αυτό δεν θα σταλεί με το να μην ψηφίσουμε κανέναν.
Αντίθετα, οφείλουμε να επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας αυτούς που δώδεκα χρόνια τώρα ασχολήθηκαν και έλυσαν το πρόβλημα του συνδημότη μας.
Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε τον συνδυασμό μας «ΚΙΛΚΙΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ».
Δηλαδή αυτούς, που η κάθε τους πράξη αποδεικνύει ότι η πολιτική δεν είναι μήτρα διαφθοράς αλλά πολύτιμο εργαλείο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Αμέσως μετά ο κ. Τερζίδης παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού.