Quantcast
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 2:34:52 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 10:41

Όπου η πανδημία «θέρισε», τώρα «θερίζει» η ΝΙΚΗ

Ανεξήγητο θα ήταν αν δεν ήταν γνωστές οι σχέσεις και ο εναγκαλισμός  του κόμματος ΝΙΚΗ με μοναστήρια, καλόγερους,  και “πνευματικούς”   αλλά και   πάσης μορφής, κυρίως ακροδεξιάς προέλευσης, αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού. Ιδιαίτερα στο Κιλκίς όπου και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης γνωρίζει τις προνομιακές σχέσεις του επικεφαλής του κόμματος Δημ. Νατσιού με τους παραπάνω πρωταγωνιστές του μετώπου των αρνητών, στο όνομα μάλιστα μιας εμμονικής αντιπαράθεσης με την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μετά και τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την έκρηξη των ποσοστών του νεοφυούς κόμματος ΝΙΚΗ μια απλή έρευνα αποκαλύπτει:

Η ΝΙΚΗ διαθέτει τα υψηλότερα ποσοστά της στους νομούς που είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και το τραγικότερο: Διαθέτει σχεδόν διπλάσια εκλογική επιρροή στους νομούς όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από τον covid-19!

Καταχωρίζουμε τον πίνακα κατάταξης των νομών της χώρας σε νεκρούς και εμβολιαστική κάλυψη με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διετία 2020-2021. Είναι ένας φριχτός πίνακας για το ν. Κιλκίς καθώς αποδείχθηκε η πρωτιά του σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Τότε (Μάρτιο του 2022) μάλιστα με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ μας αναδείξαμε το θέμα και επιμείναμε στη διερεύνηση των αιτίων, επισημαίνοντας  και την καταστροφική επιρροή μοναστηριών και περίεργων «πνευματικών»  οι οποίοι κόντρα στην επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Πατριαρχείου πρωταγωνίστησαν σε μηνύματα σκοταδισμού τα οποία είχαν καταστροφικές συνέπειες ακόμα και για την ζωή εκατοντάδων συμπολιτών μας. 

(Δοθείσης ευκαιρίας υπενθυμίζουμε την ακατανόητη σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ταγών του νομού οι οποίοι είτε ως στρουθοκάμηλοι είτε ως μονίμως αμέριμνοι ούτε καν ασχολήθηκαν με τα αίτια της θλιβερής πρωτιάς του νομού σε νεκρούς.)

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως όλη αυτή η εκστρατεία απέφερε και πολιτικό αποτέλεσμα. Το μέτωπο των αρνητών αποτέλεσε τη “μαγιά” του κόμματος ΝΙΚΗ το οποίο διεκδικεί είσοδο στη Βουλή.

Ύστερα από 14 μήνες και με βάση τα αποτελέσματα  των εκλογών της 21ης Μαΐου η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών αποκαλύπτει: Η ΝΙΚΗ διαθέτει την υψηλότερη (σχεδόν διπλάσια και υπερδιπλάσια) επιρροή της στους νομούς όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από την πανδημία και οι οποίοι φυσικά είχαν την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Μαζί με τον  πίνακα με νεκρούς και εμβολιαστική κάλυψη καταχωρίζουμε λοιπόν και τα ποσοστά που έλαβε το νεοφυές κόμμα ΝΙΚΗ σε εκλογικές περιφέρειες όπου κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά του και τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στην κρίση σας.

Πιερία: 7,46%

Πέλλα 6,13%

Β’ Θεσσαλονίκης: 5,63%

Χαλκιδική: 5,39%

Δράμα: 5,33%

Κιλκίς: 5,27

Κοζάνη: 4,89%

Ημαθία: 4,59%

Α’ Θεσσαλονίκης: 4,58%

Καβάλα: 4,36%

Σέρρες: 4,1%

Λάρισα: 4%.

Η θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προέβη σε μια απολύτως διαφωτιστική δήλωση, σκληρή για όσους εμφανίζουν την Εκκλησία και τη θρησκεία να πολιτεύονται. Αναφέρει μεταξύ άλλων :

«Η Εκκλησία είναι θεανθρώπινος οργανισμός και όχι κοσμικός και εξουσιαστικός θεσμός. ....

Ολους τους αγαπά, όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αποδέχεται, όλους τους υπηρετεί και για την σωτηρία όλων εργάζεται ... Δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε αμνούς και ερίφια, σε εκλεκτούς και μη, σε ευνοούμενους και σε παραπαίδια, γιατί για Αυτήν είμαστε όλοι μας παιδιά του ίδιου Θεού. Και, φυσικά, σεβόμενη απόλυτα το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου, ουδένα επιχειρεί να »ποδηγετήσει» ή να »χειραγωγήσει» ή να »καθοδηγήσει» προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της χώρας μας.

Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είτε ουδέν γνωρίζει από τα της Εκκλησίας και ουδεμία επαφή έχει με Αυτήν, είτε, ηθελημένα και συνειδητά, βιάζοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα και παίζοντας δικά του παιχνίδια, αποπειράται να Την απομειώσει, να Την προσβάλει και να Την υβρίσει.

Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθώ ούτε την χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς, .... Ως εδώ.».

Έκθεση εικόνων