Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 3:14:30 πμ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 22:36

Π. Πασσαλίδης : Εμείς μιλάμε για τα ουσιώδη αλλά δυστυχώς μόνοι

passalidis2


Το πρωτοσέλιδο άρθρο της  Πρωινής, της 16ης Σεπτεμβρίου, κέντρισε το ενδιαφέρον του κ. Παύλου Πασσαλίδη και του συνδυασμού του. Η πρόκληση-πρόσκληση  για ουσιώδη διάλογο αντί για θόρυβο «περί όνου σκιάς»   βρήκε ανταπόκριση από τον κ. Πασσαλίδη που ούτως ή άλλως εμμένει εδώ και χρόνια σε διάλογο επί των ουσιωδών θεμάτων ανάπτυξης του τόπου μας
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Π. Πασσαλίδη έχει ως εξής:
Αγαπητέ κε Διευθυντά,
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ της 16/09/2010 με τίτλο «Εκλογές ουσίας ή περί όνου σκιάς ο θόρυβος» τα λέτε ‘’έξω από τα δόντια’’ χύμα και τσουβαλάτα.
Ζητάτε με το άρθρο σας «από τους ενδιαφερόμενους και τα κόμματα να ασχοληθούν με την ουσία, με το αληθές διακύβευμα των εκλογών να εκθέσουν δημόσια θέσεις, απόψεις και προτάσεις ώστε να κριθούν επί της ουσίας από τους δημότες. Να προσέλθουν σε διάλογο μεταξύ τους ώστε ο κυρίαρχος λαός να επιλέξει με βάσει την αξιοσύνη καθενός.»
Και συνεχίζετε «αντ’ αυτών εμβρόντητοι οι Κιλκισιώτες παρακολουθούν ένα θέατρο σκιών και ένα διάλογο που επικεντρώνεται στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των αιρετών αρχόντων.»
Είναι βέβαιο ότι όλοι μας έχουμε διαβάσει το κείμενό σας. Το κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κιλκίς και θα αλλάξουν ρότα δεν είναι σίγουρο για όλους. Ο χρόνος εξάλλου είναι περιορισμένος έως το Νοέμβριο και θα φανούν όλα. Και φυσικά δεν εννοείτε το τι θα τεθεί στο μπαλκόνι για κεντρική ομιλία, αλλά άμεσα ώστε να πληροφορηθεί έγκαιρα ο πολίτης και να υπάρξει η αναγκαία ζύμωση.
Αλλά και οι πολίτες διάβασαν το κείμενό σας. Ίσως τους παραξένεψε. Γιατί τους έμαθαν ότι η ουσία των εκλογών είναι η εκλογική νίκη και μόνο και πρέπει να κατακτηθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον. Αυτό επιβάλλουν ολίγοι επιτήδειοι για τα προσωπικά πολιτικά – οικονομικά συμφέροντα.
Μια δημοσκόπηση με ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν την καθημερινότητα, τα καυτά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και την προοπτική, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα ανάτρεπε την επιβαλλόμενη στους πολίτες λογική της σημασίας των δημοτικών εκλογών.
Πάντως εμείς ως δημοτική παράταξη στο δήμο Κιλκίς έχουμε ισχυρό άλλοθι έναντι του δημοσιεύματός σας, αφού αγωνιούμε και παλεύουμε χρόνια για την αλλαγή νοοτροπίας της δημοτικής αρχής Κιλκίς. Δημοσιοποιήσαμε, μάλιστα εν όψει εκλογών, τις θέσεις μας με δύο έντυπα το τελευταίο δίμηνο (και έχουμε για έκδοση άλλα δύο). Τα θέσαμε ήδη σε δημόσιο διάλογο. Προχωρήσαμε ακόμη περισσότερο. Κατά τις τρείς συνεντεύξεις τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ προσκαλέσαμε όλους τους υποψηφίους δημάρχους Κιλκίς σε δημόσιο διάλογο. Είτε όλοι μαζί, είτε και ομάδες δύο – δύο. Να πει ο καθένας μας πως εννοεί το νέο δήμο Κιλκίς, πως θα τον θεμελιώσει, τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξει για την έξοδο από την απομόνωσή του.
Εμείς πάντως θα επιδιώξουμε και διμερείς συναντήσεις και ελπίζουμε πως θα υπάρξουν συγκλίσεις προγράμματος με αυτοδιοικητική λογική.
Είναι κρίμα και άπρεπο να αναλωθεί ο κρίσιμος προεκλογικός χρόνος σε αναζήτηση ψήφων και μόνο. Με αυτή τη λογική της απαξίωσης της ουσίας των εκλογών δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για πραγματική πρόοδο του τόπου μας.

Με εκτίμηση
Παύλος Πασσαλίδης
Επικεφαλής δημοτικού
συνδυασμού Κιλκίς
«ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»