Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, 10:19:54 πμ

Πολιτική

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσαν υγειονομικοί υπάλληλοι σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Παρασκευή 15 Ιουλίου, όπου μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά σε απόλυση εργαζομένων από το Κέντρο Κοινωνικής
Στήριξης, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα ο  βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, Χάρη Καστανίδη, Μπουρχάν Μπαράν, Γιώργο Μουλκιώτη και Ανδρέα Πουλά, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη,  με την οποία ζητούν  ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του Κέντρου Ημέρας – Βραχείας Φιλοξενίας και των δύο Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, τα οποία έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-7-2017)

Τα αποτελέσματα της πληθυσμιακής απογραφής του 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον νομό μας! Μετά την τραγική ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ως αυτής με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πληθυσμιακής μείωσης στην Κ. Μακεδονία και από τα υψηλότερα της χώρας, το μόνο που θα μπορούσε να πει κανείς με βεβαιότητα είναι πως το Κιλκίς «αργοσβήνει», και η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει όχι μόνο θλίψη, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-7-2022)

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, Χάρη Καστανίδη και Μπουρχάν Μπαράν, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη,  με την οποία ζητούν ενημέρωση και την πλήρη διερεύνηση της αντιμετώπισης περιστατικού με ετοιμόγεννη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που εκπαιδεύει επαγγελματίες και νέους δημοσιογράφους στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και προκλήσεων, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας πολεμικός ανταποκριτής, «τρέχει» την τελευταία διετία το Εργαστήριο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τής έδρας Jean Monnet Chair for European Public Diplomacy.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 22:21

Φραγγίδης: Στον «αυτόματο πιλότο» η πανδημία

Συντάκτης:

Με την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πανδημία. Παρά την πίεση που ασκείται ήδη στις απλές κλίνες των νοσοκομείων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και παρά την αύξηση των θανάτων συνανθρώπων μας, το σύστημα υγείας παραμένει ανοργάνωτο, υποστελεχωμένο και χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Τοποθέτηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Α' Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ισότητας και Νεολαίας της Βουλής, Ειρήνης Αγαθοπούλου, στη συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα «Νέοι και εργασία».

Ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας, αποτελεί προτεραιότητα για το ΥπΑΑΤ, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις, στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο της μελέτης που ετοιμάζει για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ηλείας.