Πολιτική
Υποκατηγορίες
ΚΚΕ: Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη
Συντάκτης: Eidisis.grΠεριοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σε χώρους εκπαίδευσης, υγείας και σε εργοστάσια πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη του ΚΚΕ, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων: Εμπνευσμένοι από το ιστορικό ταξικό αποτύπωμα του αγώνα των εργατριών της Ν. Υόρκης το 1857 - από την αιματηρή αναμέτρησή τους με την εργοδοσία, την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές, γιατί διεκδίκησαν 10ωρη δουλειά, από 16 ώρες που εργάζονταν, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μεροκάματα ίσα με των κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών - τα μέλη της ΤΕ Κιλκίς, απευθύνθηκαν σε εργάτριες και υπαλλήλους, καθώς και στους άντρες συναδέλφους τους.
Η “Ευκράντη” τίμησε και τιμήθηκε με ευρεία συμμετοχή
Συντάκτης: Eidisis.grΤην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, όπως, ως γνωστόν, έχει ορισθεί η 8η Μαρτίου κάθε έτους, τίμησε με μια λιτή αλλά συνάμα απολύτως αντιπροσωπευτική εκδήλωση για την γυναικεία παρουσία στην περιοχή της Παιονίας, ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3.3.18 στον πολυχώρο εστίασης «Αλεξάνδρειον» του Πολυκάστρου.
Ήταν μια πρώτη και προκαταρκτική όσων θα ακολουθήσουν συνάντηση που αναλώθηκε σε γενικόλογες αναφορές στην ανάγκη ενότητας και συστράτευσης ενόψει των εθνικών εκλογών που δεν θα αργήσουν, η συνάντηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη με 30 κομματικά στελέχη του ν. Κιλκίς (ΝΟΔΕ, Τοπικές κ.λ.π) που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου στα γραφεία της Ν.Δ.
Έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακής φορεσιάς ΛΕΚ
Συντάκτης: Eidisis.grΜε αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακής φορεσιάς. Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση που αφορά στην ιστορία και στην αδιάλειπτη πολιτιστική παρουσία και δραστηριότητά του, εγκαινιάζεται την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 6.30μ.μ., στις εγκαταστάσεις του (Μητροπόλεως 11).
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΠέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΠαρουσίαση του βιβλίου "Χαλαμονή" ΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ‘’ΧΑΛΑΜΟΝΗ’’ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ
Συντάκτης: Eidisis.grΧθες, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) παρουσιάστηκε το βιβλίο ‘’Χαλαμονή’’ του Αντώνη Παυλίδη, προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων εκπαιδευτικών.
Στην παρουσίαση μίλησαν ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέας Ζαπράνης, ο συγγραφέας του βιβλίου Αντώνης Παυλίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο ιστορικός και σχολικός σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης δρ Πολύβιος Στράντζαλης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
Διάλεξη της Ένωσης Αποστράτων Ξηράς για την εθνική επέτειο
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παραρτήματος Ν. Κιλκίς της Ε.Α.Α.Σ., σας προσκαλούν στη διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 23η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, σε συνεργασία με την 71η Α/Μ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» με θέμα: «Η 25η Μαρτίου 1821, πηγή έμπνευσης και προβληματισμού».
Ο Ερυθρός Σταυρός συγκεντρώνει τρόφιμα στην Παιονία
Συντάκτης: Eidisis.grΣτα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακής Επιτροπής Γουμένισσας, που είναι απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας του Δήμου Παιονίας. Για τον σκοπό αυτό θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα προκειμένου να διατεθούν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Όποιοι μαθητές έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθειά μας, μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, λάδι, γάλα, κ.λ.π.), παιδικό γάλα σε σκόνη, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, παιδικές κρέμες.
Το περασμένο Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ο Δήμος ΠΑΟΝΙΑΣ σε ειδική εκδήλωση "ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ 2018", μεταξύ των άλλων Διακριθέντων και Βραβευθέντων, βραβεύθηκε στο πρόσωπό μου και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, που δημιουργήσαμε στο χωριό μου Μεταμόρφωση, που υπάγεται στο Δήμο Παιονίας.
Το Μουσείο, τα εγκαίνια του οποίου κάναμε τον Αύγουστο του 2010, στεγάστηκε στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού μας, αφού πρώτα το αναστηλώσαμε και το ανακαινίσαμε.