espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 4:56:45 μμ

Πολιτική

Οι Αστυνόμοι της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνου πως ενδείξεις που πιθανόν να υποδηλώνουν ότι ένα παιδί έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού είναι:

•    Μειωμένη διάθεση ή άρνηση να πάει στο σχολείο με πρόσχημα αδιαθεσία.
•    Αδικαιολόγητες απουσίες.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 20:07

Τα χελιδόνια έρχονται στην ΤΕΧΝΗ

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΤΕΧΝΗ  καλεί μικρούς και μεγάλους στην προϋπάντηση της άνοιξης.Γιατί οι αμυγδαλιές άνθισαν, η μέρα μεγάλωσε και τα χελιδόνια ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής.
Πώς θα μπορούσαμε να μην τα καλωσορίσουμε, να  μην ανοίξουμε ζεστές αγκαλιές, να μην τους δώσουμε το πιο γλυκό χαμόγελό μας;

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 22:32

Όμορφα χρόνια στο Δροσάτο (3)

Συντάκτης:

Ήταν νωρίς το απόγευμα μιας καλοκαιριάτικης Κυριακής το 1970, που μας ξύπνησε ο θόρυβος από τα ζάρια και τα πούλια στο τάβλι, καθώς και οι διαφωνίες για το κλέψιμο στο μέτρημα, του Σωτήρη με τον Αλέκο. Είχαν διαφορές από την πρωινή μάχη, γι’ αυτό η φασαρία περίσσεψε. Ως που να καθίσουμε δίπλα τους να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια, το παιχνίδι τελείωσε. Κερδισμένος ο Αλέκος και το έπαθλο έφθασε. Ένα λουκούμι στον Αλέκο, γιατί καφέ ήπιε νωρίτερα.

Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 22:16

Σε νέους αγώνες οι συνταξιούχοι

Συντάκτης:

«Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η Υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 22:05

Αρχαιολογικό συνέδριο για τις ανασκαφές του 2017

Συντάκτης:

«Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» είναι το θέμα του Συνεδρίου που  θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 8 έως το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Το Συνέδριο διεξάγεται ανελλιπώς εδώ και 31 χρόνια  και αποτελεί συνδιοργάνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους διοργανώνει η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς από 30 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2018.
Στις εννέα ημέρες του προσκυνήματος οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, τον Γολγοθά, την Αγία Αποκαθήλωση, το Πραιτώριο και την φυλακή του Κυρίου, την Οδό του Μαρτυρίου, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Λύδδα, τον τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή, τον τόπο της προδοσίας και τον βράχο της αγωνίας του Κυρίου, το Όρος των Ελαιών από όπου ανελήφθη ο Κύριος, την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και το τάφο του Αγίου Λαζάρου στην Βηθανία, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, την Ιεριχώ και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στην έρημο της Ιουδαίας, τον λόφο της Αγία Σιών, την Πατριαρχική Σχολή, τον Τάφο του Προφήτου Δαυίδ, το Υπερώο, το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στην Βηθλεέμ, το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, την Ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου, την Ορεινή, την περιοχή της Γαλιλαίας, το Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ, την Κανά, την Τιβεριάδα, την Καπερναούμ, την Σαμάρεια και τον Ιορδάνη ποταμό καθώς και άλλα πολλά προσκυνήματα.

Σκηνικό κρίσης και στον Έβρο φαίνεται να στήνει η Τουρκία, σε μία περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι ήδη τεταμένες, μετά και το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, αλλά και το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Η υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο εξελίσσεται σε διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ μεταξύ των δύο χωρών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς  χαιρετίζει την επιλογή της κυβέρνησης για τη  θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, των νηπίων β΄ ηλικίας, στα δημόσια νηπιαγωγεία, σύμφωνα μάλιστα και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Η θεσμοθέτηση της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και η σύνδεσή της με την Πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για έναν θεσμό που η καθιέρωσή του ανάγεται στο 1985 (Ν.1566/85) και αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου  του πολιτικού μας φορέα στο χώρο της Παιδείας.