Πολιτική
Υποκατηγορίες
Μπορεί ο καιρός να μην έκανε το χατήρι στους συνδιοργανωτές της μεγάλης γιορτής “Διαγωνισμός Πιροσκί” και να τον ανέβαλλαν δύο φορές αλλά ο επιμένων νικά. Έτσι το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017 όλοι δρόμοι οδηγούσαν στην Ευκαρπία Κιλκίς για τον ετήσιο Διαγωνισμό Πιροσκί που καθιερώθηκε πλέον στους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας.
Ζητούμενο του προσυνεδριακού διαλόγου η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων ¨Βασίλη Σεργιαννίδη¨ του Επιμελητηρίου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
με ομιλητές:
Το Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ τίμησε εμπράκτως στο Κιλκίς την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Συντάκτης: Eidisis.grΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος μοιράζοντας λουλούδια σε όλους όσους βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου μπροστά από την κεντρική είσοδο του εμπορικού καταστήματος COSMOTE επί της οδού Εθ. Αντίστασης.
Του Αναστάσιου
Αμανατίδη.
Ο Δημήτρης Νικοπολιτίδης ανασύρει από τη μνήμη του, εικόνες και διαλόγους, όπως τους άκουσε και αποτύπωσε, από την ζωή των πρώτων Στενημαχιτών του Κιλκίς, σαν αυτόν μεταξύ του ‘’ώριμου’’ Φίλιππα και κάποιου άλλου, που δεν θυμάται το όνομά του. Ο Βασίλης Άτσαλας, πιθανολογεί πως ο ένας πρέπει να ήταν ο Φίλιππας Ράδης και ο δεύτερος ο Κώστας Τσάρας, (μεγαλύτερος αδερφός του Μπάρμπα – Θωμά, με την γνωστή ταβέρνα εκεί στην Αμπέλων), που κάνανε παρέα και θυμούνταν την πατρίδα αρκετά καλά. (ο Νικοπολιτίδης δεν παίρνει όρκο για τον δεύτερο, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει τη σημασία).
Τα Τμήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς παρουσιάζουν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στις 7μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το κλασικό αριστούργημα "Η Λίμνη των Κύκνων".
Οι μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ, μέσα από τις χορογραφίες της υπεύθυνης των Τμημάτων Κέλλυς Πολυχρονίδου, και υπό τον ήχο της μεγαλοφυούς σύνθεσης του Τσαϊκόφσκι, αγγίζουν με σεβασμό ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του διεθνούς ρεπερτορίου και σας προσκαλούν να απολαύσετε μια υπέροχη βραδιά.
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.
Η ΒΑΒΕΛ2 - βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο - ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της και μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις του χειμώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Εκδήλωση μνήμης για αυτούς που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες Φούλατζικ Μ. Ασίας & Τσαντώ Αν. Θράκης
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 πραγματοποιούμε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Φούλατζικ της Μικράς Ασίας της 23ης Ιουνίου 1920. Θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Σφαγιασθέντων.
Ακολουθεί ομιλία του Καθηγητή Α.Π.Θ. και Προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθ. Ε. Καραθανάση με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα στο Φουλατζίκι απόδειξη γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού». (Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ευρωπού).
Σε Νυμφαίο και Φλώρινα οι εκδρομείς του Περιβαλλοντικού
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 48 μέλη του δήλωσε στο Νυμφαίο την υποστήριξή του για την διάσωση της καφετιάς Αρκούδας. Στην μεγίστου κάλλους πόλη της Φλώρινας ένοιωσαν οι εκδρομείς την ρύπανση από την αιθάλη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Φιλώτα που καταβροχθίζει ακατάπαυστα λιγνίτη μαυρίζοντας τον νοτιοανατολικό της ορίζοντα.
Χρ. Γκόλιαρης: «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Μύθος και πραγματικότητα»
Συντάκτης: Eidisis.grΚυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του κ. Γκόλιαρη Χρήστου, με τίτλο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μύθος και πραγματικότητα». Το βιβλίο στην 1η του αυτή έκδοση κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική-ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Easywriter.gr
Στόχος του βιβλίου αυτού (όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του) είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές.
Το βιβλίο αυτό (45 σελίδες) είναι μια πολύ μικρή εισαγωγή στην ιδεολογία και την πράξη του σοσιαλισμού, ο οποίος αποτελεί μαζί με το φιλελευθερισμό τις δύο από τις κυριότερες πολιτικές θεωρίες οι οποίοι παρουσιάστηκαν ανά τους αιώνες με διάφορες ονομασίες και εκδοχές. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία αυτή παρουσιάζεται αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, με κύριο εστιασμό στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν καταγράφεται μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος ο συγγραφέας καταθέτει τις προτάσεις του για την ελληνική πραγματικότητα.
Το βιβλίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Για το «κατέβασμά» του, μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα www.easywriter.gr και στην κατηγορία «κριτική και δοκίμιο», το βρίσκετε και πριν το αποθηκεύσετε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταγράψετε μόνο το email σας και έναν προσωπικό κωδικό αριθμό.
Ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, προετοιμασμένο με το μεράκι και την προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε στην Κορομηλιά του Κιλκίς, από την ΚΟΒ Χέρσου – Δοϊράνης της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, το Σάββατο 3 Ιούνη, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.
Ξεχωριστή παρουσία είχαν οι Έλληνες μετανάστες του χωριού που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού.