espa pkm

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026, 9:44:54 μμ

Πολιτική

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 21:57

Πλούσιος ο απολογισμός του ΝΗΡΕΑ

Συντάκτης:

Με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το διάστημα Σεπτέμβριος 2014 - Μάρτιος 2015.  Ολοκλήρωση του βιωματικού εργαστηρίου για νήπια στο Κιλκίς.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 21:51

Αναζητώντας την Ιστορία ενός σημαντικού νομού

Συντάκτης: Eidisis.gr

Το Κιλκίς είναι μια πολύ σημαντική περιοχή για τους ερευνητές, τόσο αυτούς που μελετούν την περίοδο που διαμορφώθηκαν τα οριστικά σύνορα στα Βαλκάνια, όσο και αυτούς που ασχολούνται με τη δεκαετία του ’40.  

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ       ΚΙΛΚΙΣ  «ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ συνδιοργανώνουν την εκδήλωση
«ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ».

Την κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής φαίνεται πώς αξιοποίησε η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς για να τη νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση, μιας και ανάμεσα σ’ όλους τους άλλους κάλεσε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και το βουλευτή Κιλκίς του φασιστικού μορφώματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ.

Δημοσιονομική βόμβα χαρακτήρισε τις καταπτώσεις των εγγυήσεων για δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρήσεις 19 νομών με εγγύηση του Δημοσίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης που πρωταγωνίστησε στην ενημερωτικού χαρακτήρα εκδήλωση που οργάνωσε στο Κιλκίς  το ημέτερο επιμελητήριο με την ευκαιρία της πρώτης εξόδου από την Αθήνα του Υπουργού αναπληρωτή Οικονομίας Δημήτρη Μάρδα.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:53

«Διατροφή - Νηστίσιμη και Πλήρης»

Συντάκτης: Eidisis.gr

H Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» σας προσκαλούν στην ομιλία της Ανθής Ναούμη διαιτολόγου – διατροφολόγου, που θα γίνει την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 6.30μ.μ., στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μητρόπολης Κιλκίς (παλιά Νομαρχία) με θέμα «Διατροφή - Νηστίσιμη και Πλήρης».

Το πιο σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο λαός μας, είναι να αγαπάμε με την καρδιά μας και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς. Για αυτό ο Σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς», πιστός στην αρχή που έκανε πέρυσι, μοιράζοντας για πρώτη φορά χειροποίητες λαμπάδες σε παιδιά άπορων οικογενειών, επαναλαμβάνει και φέτος την ίδια σημαντική πρωτοβουλία μοιράζοντας 200 όμορφες πασχαλινές λαμπάδες σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να αγοράσουν τις δικές τους.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:13

Μη μας στερείτε το κουκλοθέατρο μας

Συντάκτης:

Γράμμα ενός δεκατριάχρονου από την Γερμανία

Γεια σας,
Είμαι ο Ορέστης, 13 ετών και ζω  στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα και ο πατέρας μου Γερμανός, ερχόμαστε στην Ελλάδα τρείς φορές το χρόνο, για να δούμε τους συγγενείς και φίλους μας που μας λείπουν εδώ στην Γερμανία.

Πλατιά σύσκεψη φορέων και προσώπων θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κιλκίς με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, αλλά με αλλαγή της ώρας.
Η σύσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλου Τονικίδη,  με αφορμή τόσο το μείζον θέμα «των μη εξυπηρετούμενων δανείων των επιχειρήσεων στις τράπεζες και ειδικότερα των δανείων που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου», όσο και γενικότερα «των οικονομικών θεμάτων των επιχειρήσεων», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 12  το μεσημέρι.

Η Μελίνα και η Δέσποινα γύρισαν και διεκδίκησαν τη Μαρία. “Είχε μια διαφορετική προσέγγιση η φωνή σου. Μου θύμισε την Τζένη Βάνου και μου άρεσε”, είπε η Δέσποινα, ενώ στη Μελίνα άρεσε η καθαρόαιμη λαϊκή φωνή της”. Η επιλογή της Μαρίας ανάμεσα στις δυο γυναίκες Coach, ήταν η ομάδα της Μελίνας. Ερμήνευσε το “Τετάρτη βράδυ” της Μελίνας Ασλανίδου.