espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 5:23:50 μμ

Πολιτική

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:50

Δύο ΟΧΙ , ένα ΝΑΙ κι ένας ανεξάρτητος

Συντάκτης:

bouleutes-n-kilkisΗ προαναγγελθείσα καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκ μέρους του βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρου Παραστατίδη προκάλεσε για άλλη μια φορά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αστραπιαία και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, απόφαση του προέδρου του κινήματος Ευάγ. Βενιζέλου.
 Έτσι για άλλη μια φορά ο ν. Κιλκίς μετρά στη δική του κοινοβουλευτική γεωγραφία έναν ανεξάρτητο βουλευτή προς επιβεβαίωση της ιδιότυπης πολιτικής παράδοσης που δημιουργήθηκε στο νομό κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση για διαφορετικούς λόγους  (Συμπιλίδης, Κιλτίδης, Φλωρίδης, Παραστατίδης).

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:47

Στου Τερζή τις ..καζανιές

Συντάκτης:

kazaniΑποτελεί πολιτιστικό θεσμό πρώτης γραμμής. Με το έμπα του Νοέμβρη στο Χέρσο και στο «καζάνι» του Γιώργου του Τερζή δεν αποστάζεται μόνο το άγιο τσιπουράκι της χρονιάς. Οι μερακλήδες της περιοχής – της ευρύτερης εννοείται- συγκεντρώνονται για να υμνήσουν την χαρά σε πείσμα της Τρόικας και των ιθαγενών πηγών στεναχώριας.
Φέτος, την περασμένη Παρασκευή ήταν η σειρά του Φίλιππα – ένας είναι ο Φίλιππας- να αποστάξει τον καρπό της αμπέλου του. Και με την ευκαιρία προσκάλεσε πάντα φίλο, νυν, πρώην και ερχόμενο.

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:46

“Η ψυχολογία της γυναίκας στην κλιμακτήριο”

Συντάκτης:

agios-tryfonO πολιτιστικός σύλλογός «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, διοργάνωσε καφέ και ενημερωτική ομιλία με θέμα “Η ψυχολογία της γυναίκας στην κλιμακτήριο” , στο καφέ “ΚΕΝΤΡΙΚΟ”. Η προσέλευση των κυριών ήταν αθρόα, οι οποίες με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία από την ψυχολόγο κ. Συντάκη Ελένη.
Η εμμηνόπαυση είναι ένας φυσιολογικός σταθμός στη ζωή κάθε γυναίκας και χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά στην τελευταία εμμηνορρυσία. Αφορά την επιτυχία με την οποία περνά από τον ρόλο της νέας γυναίκας σε αυτόν της μεσήλικης.

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:45

Μια υπέροχη εκδρομή στην Αθήνα

Συντάκτης:

lykeio-ellinidon-kilkis-akropoliΤο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, πραγματοποίησε μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδρομή στην Αθήνα το διήμερο 3-4/11/2012. Μία εκδρομή μικρής διάρκειας, αλλά γεμάτη δραστηριότητες και επισκέψεις σε Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Μπενάκη και Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας (Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών, Δημοκρίτου 7, Κολωνάκι). Οι φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διήμερο στην Αθήνα με σύμμαχό τους, τον υπέροχο καιρό. Κατά την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης απολαύσαμε τον καφέ και το φαγητό μας με θέα…τι άλλο πέρα από το ναό του Παρθενώνα!

gkountenoudisΣε θέματα κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο του νομού αναφέρεται και ζητεί την επίλυσή τους ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρ.,. Γκουντενούδης με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Στην επιστολή που κοινοποίησε και στους βουλευτές του νομού ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει:

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:41

Ομιλία Ε. Αγαθοπούλου για το νέο Μνημόνιο

Συντάκτης:

agathopoulou-eirini2Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 στη Βουλή, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων συζητήθηκε το 3ο μνημόνιο που επιβάλλεται στη χώρα.  Στη συνεδρίαση πήρε μέρος και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων και η Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, που είναι μέλος της Δ.Ε. Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία τόνισε:
«Πριν ξεκινήσω θα επανέλθω για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, το οποίο πραξικοπηματικά καταθέσατε χθες το βράδυ και εντελώς προκλητικά  αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του ότι τίθενται προς δημόσια συζήτηση και ψήφιση με ξεκάθαρη μορφή. Εκτός των άλλων δηλαδή εμπαίζετε και τον κόσμο αλλά και τους Βουλευτές, αν εσείς το θεωρείτε αυτό δημόσια συζήτηση. Που είναι οι φορείς για να γίνει μια δημόσια συζήτηση; Τώρα αυτό εδώ το μεταξύ μας είναι δημόσια συζήτηση; Μετά αντιδρούν οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης, όταν μιλάμε για καθεστώτα άλλων εποχών, που η γενιά μου ευτυχώς δεν έζησε, αλλά δυστυχώς τα ζει σήμερα, καλυμμένα από τον μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

syllogos-filon-podilatou-kilkisΤην Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς διοργανώνει ποδηλατική εκδρομή στο Πάικο.
Όσα μέλη και φίλοι του συλλόγου ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην ομάδα μας στο facebook www.facebook.com/groups/kilkisbike
Η εκδρομή θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Ειρήνης στις 8.00 π.μ , θα φορτώσουμε τα ποδήλατά μας στα αυτοκίνητα και θα ξεκινήσουμε για το Πάικο. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ είναι υπεύθυνος για την μεταφορά του ποδηλάτου του.

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:39

«Γκασταρμπάιτερ, η οδυνηρή φυγή»

Συντάκτης:

artzanidouΜια όμορφη λογοτεχνική βραδιά με την Κιλκισιώτισσα συγγραφέα και νηπιαγωγό, Έλενα Αρτζανίδου, απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της «Γκασταρμπάιτερ, η οδυνηρή φυγή».
Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν η Βιβλιοθήκη και το Βιβλιοπωλείο «Επιλογές», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα.

opongaΟ Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ, Αναστάσιος Αμανατίδης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, Περικλής Κολότσιος, εκπροσώπησαν τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς στη συνάντηση των εταίρων του Διακρατικού Προγράμματος GRUNDTVIG - Εκπαιδευτικές Συμπράξεις. Στο διακρατικό πρόγραμμα με τίτλο «Συνεργασία για την Προαγωγή της Διαγενεακής Μάθησης» συμμετέχουν πέραν του ΟΠΟΝΓΑ φορείς από την Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία και Ρουμανία, ενώ σκοπό έχει την ενθάρρυνση της μάθησης μεταξύ των νεώτερων και των λιγότερο νέων γενεών, με τη χρήση εργαλείων άτυπης μάθησης και αντλώντας από την Ευρωπαϊκή εμπειρία και γνώση, αλλά παράλληλα μεταφέροντας στο εξωτερικό τις δικές μας εμπειρίες και γνώσεις.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:25

«Δώσε ζωή στο ποδήλατο, Ανάσα στο περιβάλλον»

Συντάκτης:

podilatoΣτα πλαίσια εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης (World Days of Action 2012) το σχολείο μας σαν μέλος των Eco Schools πήρε μέρος οργανώνοντας μια δράση με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη στήριξη του Περιβάλλοντος. Με σύνθημα «Δώσε ζωή στο ποδήλατο, Ανάσα στο περιβάλλον» παιδιά και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους μαζεύτηκαν στην Πλατεία Ειρήνης, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και συμμετείχαν σε μια ποδηλατική βόλτα στους δρόμους της πόλης μας.