Πολιτική
Υποκατηγορίες
Ο Γ. Φραγγίδης και 26 βουλευτές ζητούν ισοδύναμα κοινωνικά μέτρα
Συντάκτης: Eidisis.gr
Συνέχεια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών, δίνουν 27 βουλευτές στη Βουλή, υπό το συντονισμό του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη και τη συμμετοχή του βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φραγγίδη.
Σε πλήρη ανανέωση του ψηφοδελτίου του θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Κιλκίς ενόψει των προσεχών εκλογών.
Οι σχετικές κομματικές διεργασίες βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους, η οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μας αναμένεται στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά πάσα πιθανότητα θα συμετέχουν οι κ. Λάζαρος Λαζαρίδης (ο πλέον σίγουρος), γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΝ, ο γιατρός Παναγιώτης Χρονόπουλος ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρισκονται και οι συζητήσεις με την κ. Ελένη Χαμουρούδη συμβολαιογράφο από το Πολύκαστρο.
Την Κυριακή που μας πέρασε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του κινήματος ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και εξελίχθηκε σε μια διαδικασία που έδωσε απάντηση σε όλους εκείνους που είχαν φροντίσει να την απαξιώσουν προτού καν διεξαχθεί.
Κ. Κιλτίδης: "Πιστεύουμε στο δρόμο, του πατριωτικού και κοινωνικού παρεμβατισμού"
Συντάκτης: Eidisis.gr
Για τον πατριωτικό και κοινωνικό παρεμβατισμό ως τη μοναδική λύση για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, μίλησε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Κιλτίδης, από το βήμα της Βουλής κατά τη χθεσινή συζήτηση της πρότασης νόμου του Κ.Κ.Ε για την κατάργηση της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος» και του λεγόμενου «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών».
‘‘Φευγαλέα όνειρα’’ με κόκκους μελάνης του Δημήτρη Γκιούλτσου
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, στις 8μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ‘‘Φευγαλέα όνειρα’’ με κόκκους μελάνης του συντοπίτη μας δασκάλου Δημήτρη Γκιούλτσου.
Ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ:
Σάβαβς Τσιτουρίδης "Διάλογος απευθείας με τον Πολίτη, εφ’ όλης της ύλης και την Ημέρα"
Συντάκτης: Eidisis.gr
Είναι ένα στοίχημα για τους πολίτες και τους πολιτικούς οι εκλογές τέλη Απριλίου, αρχές Μαίου. Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των περισσότερων Ελλήνων οδήγησε σε ραγδαίες αλλαγές και στους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής στρατηγικής των κομμάτων και των υποψηφίων.
Στέφανος Παραστατίδης: "Το κόστος των επιλογών Τσίπρα"
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο Αλέξης Τσίπρας, προ διετίας, άφησε ολόκληρο το αριστερό ιδεολογικό πεδίο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ακατέργαστο και επιδίωξε να ανοίξει διάλογο με το ΚΚΕ, στοχεύοντας σε μία ευρύτερη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων του τόπου. Τούτο αποδείχθηκε ολέθριο στρατηγικό λάθος, καθότι δεν συνυπολόγισε ούτε τη μεγάλη φθορά του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνιστά ᾽᾽μεγάλη᾽᾽ δεξαμενή με παρόμοιο (;) ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ούτε την αδιαλλαξία του ΚΚΕ.
Όσοι εμπιστεύτηκαν το Δημόσιο δεν πρέπει να «κουρευτούν»
Συντάκτης: Eidisis.gr
Η φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, ιδιαίτερα της μεσαίας και της χειμαζόμενης τάξης των εργαζομένων και συνταξιούχων σε συνθήκες ύφεσης, προκαλεί πλείστα όσα κοινωνικά προβλήματα.

Εκδήλωση του « Άγιου Τρύφωνα » Γουμένισσας με θέμα τον γυναικολογικό καρκίνο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στο εντευκτήριο του συλλόγου.
Μέσα σε μια ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα ο γυναικολόγος και χειρουργός μαιευτήρας κ. Κότελης Απόστολος ανέπτυξε το θέμα : “Σημερινά δεδομένα και προοπτικές στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου”.