espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 10:34:03 μμ

Πολιτική

Τρεις διαγωνισμοί τρέχουν για συνολικά 10 Δικαστικά Μέγαρα στη χώρα σε Βόρεια Ελλάδα, Κεντρική Ελλάδα και Κρήτη με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ. Πρόκειται για έργα είτε κατασκευής είτε αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους. Το συνολικό κόστος και των τριών έργων αγγίζει τα 210 εκατ. ευρώ.

Σε μια περίοδο που η δημόσια εκπαίδευση ταλανίζεται από υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και ανεπαρκείς δομές, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζουν να δημιουργήσουν σχολεία που θα λειτουργήσουν ως «νησίδες αριστείας», εντείνοντας έτσι μια επιθετική ταξική πολιτική εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου περιόδευσε στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς και συναντήθηκε με την πρόεδρο Ευαγγελία Μυλωνά και στελέχη της Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς Α.Ε. (ΔΙΒΙΠΕΚ).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών σχετικά με την χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους στρατιωτικούς της ΠΕ Κιλκίς.

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2025 20:25

Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Συντάκτης:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, επικεφαλής 40 Προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως του, έγινε δεκτός σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, από την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρο τον Β', στην αίθουσα του Θρόνου του Παλαίφατου Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, στο πλαίσιο της Ιεραποδημίας που πραγματοποιεί στη γη του δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2025 20:08

Σινεμά στην “ΤΕΧΝΗ” Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ

Συντάκτης:

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025 στις 8:00μ.μ.

Αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της ΜΚΕ Τέχνη Κιλκίς

25ης Μαρτίου 20 • Τηλ.: 23410 24217 & 6946 253 961

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας ζητώντας την τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών σε σχολεία του Κιλκίς.

Η υπόθεση των Τεμπών δοκιμάζει τις ύστατες αντοχές του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η φετινή μας συνεστίαση-κοπή πίτας, την Κυριακή μεσημέρι 02 Φεβρουαρίου  στο κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ» παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας Ηλία Ηλιόπουλου.

Με σύμμαχο τον καιρό ο Πολιτιστικός Σύλλογος του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, αναβίωσε το «Κουρμπάνι» στις 1η Φεβρουαρίου τιμώντας τον Προστάτη των Αμπελουργών, στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνα. Μια παράδοση που δεν έχει ξεχαστεί έναν αιώνα τώρα, καθώς χρονολογείται από το 1924.