espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 7:12:22 πμ

Πολιτική

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ Βούλα Πατουλίδου και συζήτησαν για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Κιλκίς γιορτάζει την 111η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς με ένα εξαιρετικά πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, που προβάλλουν την πολιτιστική, εκπαιδευτική, καλλιτεχνική, αθλητική και κοινωνική δημιουργία του τόπου μας.

  Η Συνθήκη των Σεβρών (Γαλλία) του Αυγούστου του 1920 -η σημαντικότερη διεθνής επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας,  με την οποία η Ελλάδα έπαιρνε υπό όρους το Σαντζάκιο Σμύρνης και την Ανατολική Θράκη - ακυρώθηκε και αναθεωρήθηκε με την υπογραφή στις 24 Ιουλίου 1923 της Συνθήκης της Λωζάννης (Ελβετία)  με την οποία διαμορφώθηκε η τελική μορφή της Εγγύς Ανατολής, τόσο σε γεωπολιτικό όσο και σε πληθυσμιακό επίπεδο, με την οριστική εκδίωξη των χριστιανικών πληθυσμών από τον κοινό για αιώνες ολόκληρους χώρο της και τη μετεξέλιξή της πια σε πλήρη εθνική επικράτεια των τούρκων.

Σε κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Στέφανος Παραστατίδης για τις εξετάσεις της λεγόμενης “Ελληνικής Pisa” που διεξάγονται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και για τον τρόπο αξιοποίησης των αποτελεσμάτων αυτής.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης κοσμήματος της Γεωργίας Γιαλετζή με τίτλο «Χαντροτεχνάσματα»  την Τετάρτη 22 Μαίου 2024  και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”  της Τέχνης.

Σε σύσκεψη – συζήτηση αυτοαπασχολούμενων καλεί η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ,  τη Δευτέρα 20/5 στις 18:30 στο Καφέ Stretto, με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Ιντζέ.

Γιόρταζε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 η αμπελοοινική ζώνη της Γουμένισσας και του Ξινόμαυρου. Γιόρταζε και το υπέροχο οινοποιείο ΑΪΔΑΡΙΝΗ με την καθιερωμένη και όμορφη εκδήλωση, «Στις Νότες του Ξινόμαυρου», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες φίλους του κρασιού.

Στο Κιλκίς βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στέφανος Κασσελάκης, μοιράζοντας selfies, αγκαλιές, χειραψίες και χαμόγελα με τους κιλκισιώτες, περιοδεύοντας στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και μέσα στην κεντρική αγορά, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κιλκίς Πέτρο Παππά και τα στελέχη της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπέγραψε και καπέλα της ΝΔ στο εκλογικό της κέντρο!

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο Σύνταγμα, όταν Εύζωνες με ποντιακή στολή, πραγματοποίησαν την αλλαγή φρουράς στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, πριν από 105 χρόνια.

 

Ακολουθεί η δήλωση των εκλεγμένων δημοτικών  σύμβουλων της Λαικής Συσπείρωσης Κιλκίς, Κώστα Τσαουσίδη και Βασίλη Κοκκινίδη και αντίστοιχα της Παιονίας, Τάσου Βασιλακάκη, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Σήμερα 19 Μαΐου, τιμάμε όπως κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 1.500.000 πρόσφυγες.