Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 2:34:56 μμ

Πολιτική

Στα 46 χρόνια από την κατάρρευση της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας, το ΚΚΕ τιμάει όλους όσοι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, διώχτηκαν από τη χούντα, όλους όσοι με κάθε μέσο συνέβαλαν στην πάλη κατά της δικτατορίας. Είμαστε περήφανοι γιατί καρδιά αυτού του αγώνα ήταν τα χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που, με την πάλη τους και με ανείπωτες θυσίες, έκαναν κατορθωτό, μετά από 27 χρόνια σκληρής παρανομίας, το ΚΚΕ να επιβάλει την de facto νομιμοποίησή του.

Σημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη στο ρ/σ 102 fm της ΕΡΤ3, στην εκπομπή «Ημερολόγιο 1» με την Ασπασία Βούζη.

Εδώ και πολύ καιρό, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζητά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, για να αποφασιστεί μία κοινή γραμμή απέναντι στην Τουρκία. Είναι θετικό βήμα η ενέργεια του Πρωθυπουργού να συναντήσει κατ΄ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά δεν είναι αρκετό και γίνεται με καθυστέρηση. Η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται συνεχώς τον τελευταίο καιρό.

46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, τιμούμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία ή ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στη μάχη κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

Σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, που οι  δημοκρατικοί θεσμοί και οι δημοκρατικές κατακτήσεις της κοινωνίας μας αμφισβητούνται και βάλλονται καθημερινά, η επέτειος αυτή αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών μας ελευθεριών. Αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και τα θύματα της χούντας.

Τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Τροφίμων και Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλα τα Εργατικά Σωματεία, τα Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων και Επιστημόνων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα Σωματεία Συνταξιούχων, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Γυναικών και όλους τους μαζικούς φορείς του νομού Κιλκίς, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δημόσια Υγεία, να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας για να διεκδικήσουμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα με την Υγεία στον νομό μας.

Με ερώτηση τους 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και η Ειρήνη Αγαθοπούλου, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην ΔΟΥ Κοζάνης, αναδεικνύουν την καθημερινή κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι στις ελεγκτικές υπηρεσίες του δημοσίου.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 20:30

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ στο Μεταλλικό

Συντάκτης:

Η ΠΕΑΕΑ Ν. Κιλκίς, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στο Μεταλλικό, την Κυριακή 26 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ. στο χώρο του μνημείου.

Χρειάστηκε να γεμίσει με κρούσματα κορονοϊού όλη η Βόρεια Ελλάδα, χρειάστηκε να διαμαρτυρηθούν μέχρι και οι πέτρες για να ξυπνήσουν στην Αθήνα και στην κυβέρνηση, για να επιβάλλουν μέτρα ελέγχου της κίνησης των ημεδαπών που μπαινόβγαιναν μέχρι και σήμερα στην επιβαρυμένη επιδημιολογικά Βόρεια Μακεδονία άνευ ουσιώδους λόγου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (22-7-2020)

Με ένα σκληρό κείμενο ο Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με κείμενο που συνυπογράφει και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης απαντούν σε αιχμές που διατύπωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς αναφορικά με την επιβάρυνση του Κιλκίς με πρόσφυγες και του ρόλου που επιμερίζεται στην περιφέρεια για την άρση της ανισομερούς κατανομής των σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα: Αδικία στην εισαγωγή υποψηφίων με το παλαιό σύστημα σε σχέση με τους φετινούς υποψηφίους, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φραγγίδης, στην οποία αναφέρουν: