Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 6:06:48 πμ

Πολιτική

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-7-2017)

Τα αποτελέσματα της πληθυσμιακής απογραφής του 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον νομό μας! Μετά την τραγική ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ως αυτής με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πληθυσμιακής μείωσης στην Κ. Μακεδονία και από τα υψηλότερα της χώρας, το μόνο που θα μπορούσε να πει κανείς με βεβαιότητα είναι πως το Κιλκίς «αργοσβήνει», και η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει όχι μόνο θλίψη, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-7-2022)

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, Χάρη Καστανίδη και Μπουρχάν Μπαράν, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη,  με την οποία ζητούν ενημέρωση και την πλήρη διερεύνηση της αντιμετώπισης περιστατικού με ετοιμόγεννη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που εκπαιδεύει επαγγελματίες και νέους δημοσιογράφους στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και προκλήσεων, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας πολεμικός ανταποκριτής, «τρέχει» την τελευταία διετία το Εργαστήριο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τής έδρας Jean Monnet Chair for European Public Diplomacy.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 22:21

Φραγγίδης: Στον «αυτόματο πιλότο» η πανδημία

Συντάκτης:

Με την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πανδημία. Παρά την πίεση που ασκείται ήδη στις απλές κλίνες των νοσοκομείων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και παρά την αύξηση των θανάτων συνανθρώπων μας, το σύστημα υγείας παραμένει ανοργάνωτο, υποστελεχωμένο και χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Τοποθέτηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Α' Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ισότητας και Νεολαίας της Βουλής, Ειρήνης Αγαθοπούλου, στη συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα «Νέοι και εργασία».

Ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας, αποτελεί προτεραιότητα για το ΥπΑΑΤ, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις, στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο της μελέτης που ετοιμάζει για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ηλείας.

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακοίνωσε την ένταξη στο δυναμικό της, του κου Ιωάννη Δεδεδάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του νομού Κιλκίς.

Οι μάσκες έπεσαν! Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που διασύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η αυτοδιοικητική του ομάδα ούτε μπορούμε να ελπίζουμε ότι ίσως να είναι και η τελευταία. Για την Πρώτη και Δεύτερη φορά Αριστερά η ανευθυνότητα και η υιοθέτηση των πιο αντιφατικών, των πιο ακραίων, των εξωφρενικών αιτημάτων είναι Ευαγγέλιο ανισορροπίας! Αρκεί στο έρμο και αξιοθρήνητο παγκάρι να μαζεύονται ψήφοι.