espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 2:58:11 πμ

Πολιτική

Οι δύο αδερφές και άλλες ιστορίες, μια σειρά διηγημάτων του συγγραφέα Γιάννη Τσιτσίμη από τις εκδόσεις Ελκυστής  ταξιδεύουν στο Αγρίνιο για μια βραδιά βιβλιοπαρουσίασης  στο εναλλακτικό καφενείο Σείριος  Αγρίνιο την Δευτέρα 24/7 και ώρα 8μμ. Στην εκδήλωση εκτός από τον συγγραφέα παίρνουν μέρος ο Αγρινιώτης  συγγραφέας Αντώνης Αντωνάκος  που προλογίζει και κρίνει το βιβλίο ενώ την εκδήλωση συνοδεύει με καλοκαιρινούς ήχους φυσαρμόνικας ο δημοσιογράφος  (ΕΡΤ-3) και μουσικός Αλέξανδρος Τριανταφύλλου.

Ο Ηλίας Ζάχαρης, υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Νεάπολης – Συκεών, διοικητής στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, παραμονή της ονομαστικής εορτής του αποφάσισε να αποσυρθεί από τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του Facebook:

Σε θετικό κλίμα ήταν η πρώτη θεσμική συνάντηση του δικηγορικού κόσμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κατερίνη.

Κατά τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που έγινε με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους.

Τη «σκιώδη κυβέρνηση» με τα πρόσωπα τα οποία επιλέχτηκαν να σταθούν  απέναντι στους υπουργούς της ΝΔ, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (20/7) το ΠαΣοΚ.

Προηγήθηκε χθες, η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε το στίγμα του αντιπολιτευτικού τόνου που θα ακολουθήσει το κόμμα. Κατά την συνεδρίαση ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων ζήτησε από τους βουλευτές μια ενεργή και παρεμβατική παρουσία η οποία θα έχει σκοπό την ανάδειξη των μείζονων ζητημάτων και προβλημάτων που έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες, με σκοπό την ισχυροποίηση τις προοδευτικής παράταξης.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-7-2018)

 Η εταιρία θεατρικών παραγωγών ‘’Μέθεξις’’ και ο Χρήστος Τριπόδης παρουσιάζουν αύριο βράδυ στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς ‘’Το Καρναβάλι των Ζώων’’,  το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά!

Θεϊκή καταγωγή, απόγονος του Ήλιου. Ξένη. Προδομένη. Πρόσφυγας. Γυναίκα. Πιστή στην αιώνια τιμή των όρκων. Πέρα από κάθε λογική και νόμο.

Η ‘’Μήδεια’’, διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, μια τραγωδία πάθους και ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα, έρχεται αυτό το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου.

Το καλό καρπούζι θέλει τέχνη και οι αγρότες του Νέου Αγιονερίου είναι αδιαμφισβήτητα μάστορες στην παραγωγή του πιο δροσιστικού φρούτου που δε χορταίνουμε να απολαμβάνουμε όλο το καλοκαίρι!

Η καλλιέργεια του καρπουζιού, κληρονομιά από το ‘’Μιστί’’ της Καππαδοκίας, συνεχίστηκε στο Νέο Αγιονέρι, στον νέο τόπο εγκατάστασης των προσφύγων, και η ιδιότητα του καρπουζά πέρασε σαν εναλλασσόμενη αγροτική παράδοση από γενιά σε γενιά μέχρι τις ημέρες μας. 

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 10:49

Κοσμοπλημμύρα στο πιροσκί της Ευκαρπίας

Συντάκτης:

Βούλιαξε από κόσμο χθες η Ευκαρπία με το πιροσκί, τη γευστική σφραγίδα της ποντιακής γαστρονομίας, να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η διοργάνωση του 15ου διαγωνισμού πιροσκί είχε τα χαρακτηριστικά τοπικής πανήγυρης, απλωμένης στο κέντρο της Κοινότητας, με γεμάτη την πρόσοψη των περιπτέρων των διαγωνιζομένων φορέων από επισκέπτες που σχημάτιζαν ουρές για να δοκιμάσουν το ποντιακό έδεσμα και που έπαιρναν στη συνέχεια μια καλή θέση στην πλατεία για να ακούσουν τραγούδια σεργιανίζοντας ποντιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του ‘’Λαβάς’’.

Το κύμα λουκέτων που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά την Δευτέρα 10 Ιουλίου και συνεχίζεται  σε όλη την Ελλάδα, πλήττει ιδιαίτερα το Νομό Κιλκίς και συγκεκριμένα τον Δήμο Παιονίας.

Τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ που κλείνουν βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές (Γουμένισσα-Εύρωπος).