espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 9:18:22 μμ

Πολιτική

Σε δύο προτάσεις με τις οποίες επιδιώκεται να δοθεί βιώσιμη λύση στο μείζον πρόβλημα του κορεσμού των ηλεκτρικών δικτύων και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, να επενδύσουν σε νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς ενισχύοντας τη συνολική ενεργειακή θωράκιση, κατέληξε η συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς, στις 15/11/2022, παρουσία του Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς, Χρήστου Καραθόδωρου, μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου του Φορέα και επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Ο Γιάννης Υφαντίδης σημάδεψε τα μεταπολεμικά χρόνια του Κιλκίς. Ευτύχησε να ζήσει με παράστημα, ευψυχία και σωφροσύνη. Ήταν η επιτομή του Λεβέντη Έλληνα. Ζώστηκε τα άρματα από παιδί κατά κατακτητών και ανταρτών. Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες για μάχες, όπως στην Επτάλοφο, Πλαγιοχώρι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ", 1966-2022, 56 χρόνια παράδοση - πολιτισμός.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ 33ος ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΖΩΗΣ, την Κυριακή 04/12/2022 η 111η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, Ώρα 9:00 - 13:00.

 "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ.

Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σήμερα κι αποτελεί αισιόδοξο γεγονός ότι, περισσότερο από ποτέ σε όλη την χώρα, γυναίκες, οργανώσεις, κοινωνία πολιτών, κινήματα και συλλογικότητες ενεργοποιούνται καθιστώντας  ορατή στην δημόσια σφαίρα την έμφυλη βία ως ζήτημα πολιτικό και δημόσιο.

Η 19η Ονειρούπολη Δράμας σε λίγες μέρες θα υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της για να γίνουν ξανά όλοι μαζί η πιο μεγάλη παρέα. Τα σπιτάκια βρήκαν τη θέση τους στο χριστουγεννιάτικο χωριό μας και οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς με τη βοήθεια όλων των συνεργατών μας για να έχουμε ένα όμορφο παραμυθένιο σκηνικό που θα το χαρούμε όλοι.

Η Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών μας προστάζει να δείξουμε μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία. Να υψώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος σε κάθε μορφή βίας και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά,  στις γυναίκες που ανέχονται, φοβούνται ή ντρέπονται να ομολογήσουν ότι έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και οι Εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Τσιτσίμη, ¨ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ¨, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:30, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς - Ελ.Βενιζέλου-Δημοτικός Κήπος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών αποτελεί μία συμβολική αφορμή να αντικρίσουμε κατάματα ένα διαχρονικό πρόβλημα. Να αντιληφθούμε ότι αυτό συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες… Και να τις σπάσουμε μαζί με τη σιωπή που το τυλίγει!

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, επί του νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Η Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Α' Επιστημονική Ημερίδα «Μαρτυρικά 2022», με θέμα «Μνήμες Μικράς Ασίας», στοχεύοντας στη δημιουργία ενός σημαντικού θεσμού που ξεπερνά τα όρια του νομού Κιλκίς.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. και ώρα λήξης 13:15. Ομιλητές θα είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.