espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 10:36:15 μμ
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 18:26

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς για την Πρωτομαγιά 2023

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η  ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

 

  Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντι­μέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργα­σιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη. Μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη.

   Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, απο­τελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο και της Πρωτομαγιάτι­κης απεργιακής μας κινητοποίησης. Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Σύσσωμη η ελ­ληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις. Κάθε ελληνική οικογένεια θρήνησε και απαιτεί να μην ξαναθρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

  Σας καλούμε να δώσουμε απεργιακό παρόν στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατ/κό Κέντρο.

Για την διοίκηση

     Ο πρόεδρος

             Ο Γ. Γραμματέας

Ιωαννίδης Γεώργιος

           Καρύδας Γρηγόριος