espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 3:59:28 μμ

Πολιτική

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, επί του νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Η Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Α' Επιστημονική Ημερίδα «Μαρτυρικά 2022», με θέμα «Μνήμες Μικράς Ασίας», στοχεύοντας στη δημιουργία ενός σημαντικού θεσμού που ξεπερνά τα όρια του νομού Κιλκίς.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. και ώρα λήξης 13:15. Ομιλητές θα είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των πολιούχων της πόλης του Κιλκίς, Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς, «Οι Αργοναύτες», οργανώνει την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 εκδήλωση με τίτλο: «Άσματα του Πόντου», υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με θέμα: «Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα ενάντια στη βία των εκμεταλλευτών μας. Από εκεί αντλούμε τη δύναμη και το κουράγιο να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες».

Ιστορικά κλασικά οχήματα της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80 παρατάσσονται στη σειρά αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς. Οι φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου, πολίτες και επισκέπτες μπορούν να τα δουν και να τα θαυμάσουν από τις 11:30 έως τις 13:30 στη δίωρη περιήγηση που πραγματοποιεί η Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδας, ολοκληρώνοντας με την επίδειξη αυτή το αγωνιστικό ημερολόγιο των δραστηριοτήτων της για το 2022.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 23:15

ΚΚΕ Κιλκίς: «Σχόλιο για τις απολύσεις στην ALUMIL»

Συντάκτης:

«Οι......... υποσχέσεις της ΑΛΟΥΜΙΛ για “καλές δουλειές”, οι οποίες δίνονται αβέρτα κι απλόχερα, όπως στην 2η Ημέρα “Καριέρας” που διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, απευθυνόμενη στους νέους υποψήφιους “τυχερούς” εργαζόμενους, είναι φρούδες ελπίδες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες....

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Γ ιώργο Γεωργαντά, κατέθεσαν ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης και οι  Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με θέμα: «Χρειάζονται επειγόντως μέτρα για την επιβίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας», η οποία έχει ως εξής:

Το απαράδεκτο και συνεχιζόμενο καθεστώς των μετακινήσεων γιατρών από το Νοσοκομείο Κιλκίς προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και των Σερρών καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της 4ης ΥΠΕ για μετακίνηση δυο αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο.

Σημεία ομιλίας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Α' Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ισότητας, κ. Ειρήνης Αγαθοπούλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα: «25η Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.»

Προσκυνηματική εκδρομή στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως οργάνωσε η Μητρόπολη Κιλκίς με τη συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Κιλκίς είχε την τιμή να χοροστατήσει στη Θεία Ευχαριστία, που τελέσθηκε στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό, συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.