espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 10:16:01 μμ

Πολιτική

Ειδική γραμμή, το 10410, για την προστασία ζώων που υφίστανται κακοποίηση
Με τις καταγγελίες για τα περιστατικά κακοποίησης ζώων να έχουν πληθύνει, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία ανέπτυξαν μια νέα δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα, δημιούργησαν ειδική γραμμή, το 10410, για την υπεράσπιση ζώων που βιώνουν κακοποίηση.

Το έργο της Μαρίας Τσιμά «Κριστέλα» θα παρουσιασθεί την Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο θεατράκι της Τέχνης, μαζί με το έργο της Μάρως Δούκα «Σας αρέσει ο Μπραμς;».

Η «Κριστέλα» είναι ένα συγκλονιστικό κείμενο µυθοπλασίας εμπνευσμένο από  αληθινή ιστορία και περιέχεται στο βιβλίο “Ίσια δικαιώματα”. Η Κριστέλα, μεγαλώνει μόνη με τη μητέρα της, γεμάτη όνειρα και προσδοκίες. Ανοίγοντας την πόρτα της κάμαράς της όλα έμοιαζαν ιδανικά.

Γονείς, καθημερινά πλέον ακούμε περιστατικά παιδιών  να βιώνουν τη φρίκη της κακοποίησης ως κανονικότητα. Είναι παιδιά που πνευματικά και σωματικά δεν είναι ώριμα να γνωρίζουν πώς να προστατευθούν, πώς να μιλήσουν για αυτό που βιώνουν και πού να απευθυνθούν για βοήθεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των πολιούχων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Ο τόπος μου», της εικαστικού, Έλλης Χρυσίδου, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022  και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”  της Τέχνης.

Η αυτοδιοργανωτική θεατρική ομάδα της Τέχνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας  Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Μόνος γίνεσαι κανένας», την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου της Τέχνης, 25ης Μαρτίου 20.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 18:53

Εκδήλωση για τον διαβήτη στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Διαβήτη, υλοποίησαν ενημερωτική δράση με θέμα «Ενημέρωση, Πρόληψη, Αντιμετώπιση», στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Ν. Κιλκίς «Δύναμη για Ζωή», του ΚΑΠΗ Αξιούπολης που ανήκει στο Νομικό πρόσωπο Υγειάς και Πρόνοιας και με την στήριξη της Κοινότητας Αξιούπολης.

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Κύπρο ο ΥπΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντάς όπου είχε μια σειρά επίσημων συναντήσεων με τον ομόλογό του, κ. Κώστα Καδή, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και του αγροτικού κόσμου.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα, επισφραγίζοντας τις άριστες σχέσεις και τη συμπόρευση των δύο πλευρών στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων από την πολύπλευρη κρίση στον ενεργειακό τομέα και στο κλίμα.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 08:55

Η ΕΦΑ Κιλκίς στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Συντάκτης:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, που πραγματοποιείται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 18/11, το Σάββατο 19/11 και την Κυριακή 20/11 τ.έ., ώρες 10.00 - 20.00.

Όμορφες συγκινητικές, κατανυκτικές στιγμές έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022  στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Αποστόλων με θέμα: «Φως στη ζωή μας ο βίος του ‘Αγίου Νεκταρίου».

Συμπληρώνονται φέτος 49 έτη από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973.

49 έτη από εκείνο το ξημέρωμα της 17ης Νοεμβρίου του 1973 που, υπό τους ήχους του συνθήματος «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», τανκς μπαίνουν στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο.

Το φοιτητικό κίνημα και η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε καταλύτης για την εξέγερση του γενικού πληθυσμού και οδήγησε σταδιακά στην πτώση της Χούντας μετά από μια μακρά περίοδο απόλυτου αυταρχισμού και πλήρους απαξίωσης εννοιών όπως κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.