Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 7:01:27 πμ

Πολιτική

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας στο ζήτημα του COVID-19, για να δηλώσουμε την  έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας, σχετικά με το ορατό πλέον ενδεχόμενο ενός νέου κύματος εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Ο ιός, δυστυχώς για όλους μας, δεν έχει φύγει. Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό και την χαλάρωσή μας. Σε μια χρονική περίοδο επιδημιολογικά φορτισμένη, όπως αυτή που διανύουμε, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο, τόσο η αμφισβήτηση των αρμοδίων επιστημόνων, όσο και η παραβίαση των κανόνων που έχουν θεσπισθεί ώστε να προασπίσουν τη δημόσια υγεία.

Με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 29 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και η Ειρήνη Αγαθοπούλου, τονίζουν την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι δικαιούχοι ομογενείς της Εθνικής Σύνταξης.

Οι τελευταίες φονικές καταστροφές στη χώρα, που συνδέονται με την αποψίλωση και εξαφάνιση δασικών περιοχών, οδήγησαν τον πρώην υφυπουργό Γεωργίας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Κιλκίς, Κώστα Κιλτίδη, σε αληθινή διαπίστωση και μια σκληρή δήλωση-ανάρτησή του:

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Καραμανλή, (ΦΕΚ Β’ 3254), που δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου, ανατέθηκε η υλοποίηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. του έργου της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 22:20

Έρευνα του ΑΠΘ: 700 κρούσματα την ημέρα μέχρι το τέλος του 2020, αν...

Συντάκτης: Eidisis.gr

Κοινωνική απόσταση και μάσκα παντού, τηλεργασία άμεσα και τοπικό lockdown στην Κεντρική Μακεδονία είναι μέτρα άμεσης εφαρμογής που μπορούν να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας. Αν δεν διακοπεί η πορεία εξάπλωσης του ιού τώρα θα ξεπεράσουμε τα 700 κρούσματα την ημέρα μέχρι το τέλος του 2020!

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 18:18

Στο 2ο διαγωνισμό ΣΔΙΤ το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς το 2021

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με συμβάσεις ΣΔΙΤ η ανέγερση και ανακατασκευή συνολικά 12 δικαστικών κτιρίων, ενώ οι ιδιώτες θα έχουν και την ευθύνη της συντήρησης, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εγκατάλειψης.

Στην ανέγερση έξι νέων δικαστικών μεγάρων, αλλά και στην ανακατασκευή άλλων έξι με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση. Τα 12 έργα θα προχωρήσουν μέσω τριών ξεχωριστών διαγωνισμών για ΣΔΙΤ, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα.

Σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, παρουσία και του πατρός  Επιφανίου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, αλλά και η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία.

«Πρόκειται για ανακατασκευή της Δομής Φιλοξενίας Νέας Καβάλας, προκειμένου να αποδώσουμε τον αεροδιάδρομο προς χρήση, ενώ η χωρητικότητα παραμένει η ίδια». Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, για την κατασκευή 170 διώροφων κτηρίων δίπλα στον αεροδιάδρομο, προκειμένου να «απελευθερώσουν τη χρήση του»!

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Μηταράκης, απαντά πως «οι εργασίες έχουν προσωρινά διακοπεί».

Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Σταυροχώρι η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

«Για ακόμα μία φορά έγινε ολοφάνερη η πρεμούρα της διοίκησης του Δήμου Κιλκίς και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να προωθήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή μας, μιας και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έφερε τελευταία στιγμή, εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς εισήγηση, προς συζήτηση ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Σταυροχώρι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού που με προκλητική επιχειρηματολογία έκοψε τα ποσά που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή μόνο στις κύριες συντάξεις που η ίδια ανεβάζει το ποσό στα…1,4 δισ., Ενώ το ΣτΕ εκδίκασε την επιστροφή 3,9 δισ. Ευρώ για 11 μήνες (Ιούλης 2015-Μάης 2016).

Σελίδα 1 από 454