Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:56:34 μμ

Πολιτική

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:34

«Ισχυρό ΚΚΕ και καταδίκη Ε.Ε»

Συντάκτης:

«Το  ΚΚΕ   ξεκινάει άλλη μία πορεία ενημέρωσης και επικοινωνίας με το λαό σε μία περίοδο που τα κράτη της Ευρωζώνης συνολικά και η Ε.Ε. και οι άλλες καπιταλιστικές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν μπει στον κύκλο της οικονομικής κρίσης», ανέφερε στην πρώτη ανοιχτή μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς για τις ευρωεκλογές το μέλος του Π Γ  της ΚΕ του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:27

Το ΠΑΣΟΚ περιοδεύει για τις Ευρωεκλογές

Συντάκτης:

Την προεκλογική καμπάνια του για τις Ευρωεκλογές άνοιξε το ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς με περιοδείες βουλευτών του, χθες και σήμερα, στο Κιλκίς. Στο πολυμελές κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν χθες οι βουλευτές Δημήτρης Λιντζέρης (Πειραιά) και Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Σάββας Τσολάκης και Νίκος Κριθαρίδης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λεωνίδας Δημητριάδης και ο επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης Γιώργος Φραγγίδης, ο Γ. Διαμαντίδης γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Κιλκίς, ενώ αναμένονταν για σήμερα και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:14

Κράτος και Οικονομία

Συντάκτης:

Στο βάθος της ιστορίας, οι σχέσεις κράτους και οικονομίας ήταν πάντα μεταβαλλόμενες και κυρίως εναλλασσόμενες στη θέση κυριαρχίας. Η περιοδολόγηση των τελευταίων αιώνων μας οδηγεί από τον μερκαντιλισμό με ισχυρότατη κρατική παρέμβαση, στο φιλελεύθερο ανταγωνιστικό καπιταλισμό του laissez faire και μετά πάλι στο κεϊνσιανό μοντέλο της αυξημένης δημόσιας παρέμβασης και της διαμόρφωσης του σύγχρονου κοινωνικού κράτους.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:12

Περιοδεία Κιλτίδη στη δυτική Ελλάδα

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Πρεβέζης, την Πέμπτη 2 Απριλίου και την Παρασκευή 3 Απριλίου, αντίστοιχα. Στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε επιτόπια θεώρηση στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Κατοχής και εγκαινίασε τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων του Συσκευαστηρίου – Τυποποιητηρίου της Ομάδας Παραγωγών Σπαραγγιού Κατοχής.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:01

Ερώτηση Τσιτουρίδη για το κρεοζωτέλαιο

Συντάκτης:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης με θέμα: «Εφαρμογή της νομοθεσίας και έλεγχος στη χρησιμοποίηση απαγορευμένων ουσιών στην κατεργασία ξύλου», κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Σάββας Τσιτουρίδης.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει:

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:30

Ελέγχους και συνεργασίες στο Νομό Καβάλας

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης επισκεπτόμενος την Πέμπτη 26 Μαρτίου  το Ν. Καβάλας είχε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε).  Κατά τη συνάντηση ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε ενδελεχώς για τη λειτουργία του Ινστιτούτου και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεσμεύθηκε να αναδείξει και να καταστήσει το ΙΝΑΛΕ ως στρατηγικό ερευνητικό όργανο της εφηρμοσμένης έρευνας στον τομέα της αλιείας ενόψει μάλιστα της πλήρους εναρμόνισης της χώρας μας με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1967/2006 για την αλιεία στη Μεσόγειο.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:29

Μετά την υγεία κατάργησε και τη δημοκρατία

Συντάκτης:

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από τον υπουργό Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ο κ. Αβραμόπουλος, μετά τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που επέφεραν οι πολιτικές του, σήμερα, κατήργησε και τη δημοκρατία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, δηλαδή σε όλους τους γιατρούς της χώρας, καθαιρώντας τη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκησή του.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:14

ΝΑΙ προς όλους

Συντάκτης:

Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά από πρόσκληση του νομάρχη Βαγγέλη Μπαλάσκα, αποδείχθηκε ουσιαστική και ιδιαίτερα χρήσιμη για το νομό, αφού ο Υπουργός ανακοίνωσε:
Το σχεδιασμό της νέας νοσηλευτικής πτέρυγας, τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο νομό με υποσταθμό στο Πολύκαστρο, την προμήθεια Κινητής Ιατρικής Μονάδας στο νοσοκομείο Κιλκίς, την ταυτόχρονη λειτουργία του σημερινού Γηροκομείου και του νέου, την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, ενώ ένταση υπήρξε για τη δημιουργία του Κ.Υ. Κρουσίων, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, ο οποίος το θεώρησε ως δεδομένο, απέναντι στην επιφυλακτικότητα του Υπουργού και του πρώην δημάρχου Κρουσίων Γιώργου Γαβριηλίδη.

Την ανάγκη «να αναπτυχθούν τα δάση μας για να μεγιστοποιηθούν τα υδροαποθέματα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, σε εκδήλωση με θέμα «νέοι και περιβάλλον», που πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. «Ο δασικός χώρος συνιστά το υπόβαθρο της φυτικής και ζωικής παραγωγής. Καθαρό πόσιμο νερό μόνο από το δάσος εξασφαλίζεται. Τα δύο τελευταία χρόνια, φέραμε ξανά στο προσκήνιο τη δασική πολιτική, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς», τόνισε ο κ. Κιλτίδης.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:06

Στα Βαλκάνια ο Τσιτουρίδης

Συντάκτης:

Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς της Ν.Δ  και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης από την Τετάρτη 18 μέχρι και το Σάββατο 21 Μαρτίου επισκέφτηκε το Σεράγεβο στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, οπού είχε συναντήσεις με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης, κ. Άννα  Τρίσιτς-Μπάμπιτς, τον Υπουργό Άμυνας κ. Σέλμο Τσίκοτιτς και την Υφυπουργό Εξωτερικών Σχέσεων της Σερβίας, αρμοδία για θέματα Κοσσόβου κ. Κρούνα Πέτκοβιτς.