Quantcast
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 9:00:56 πμ

Πολιτική

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:25

Αν αληθεύει ο «θόρυβος» μην προχωρήσετε

Συντάκτης:

Οι λόγοι (στρατιωτικοί - στρατηγικοί, οικονομικοί, κοινωνικοί) για τους οποίους δημιουργήθηκε πριν 30 χρόνια το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σήμερα εξακολουθούν να ισχύουν, αναφέρει σε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο βουλευτής Ν. Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ΠΑΣΟΚ είναι υπερήφανο, γιατί θεμελίωσε και ανέπτυξε στη χώρα μας το Εθνικό Σύστημα Υγείας εκ του μηδενός. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ είναι υπερήφανο, γιατί ψήφισε και έθεσε σε λειτουργία το νόμο ο οποίος προβλέπει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή, απευθυνθήκαμε στην Κυβέρνηση και είπαμε να αφήσει τις υπεκφυγές και να συνεννοηθεί με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών, έτσι ώστε να παρακαμφθούν οι δυσκολίες που προέκυπταν από την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με Προεδρικό Διάταγμα το 2005.

«Θέμα διαδοχής Καραμανλή δεν θα υπάρξει ούτε μετά τις εθνικές εκλογές…Χρειάζεται περισσότερη και καλύτερη δουλειά από όλους μας, με σοβαρό σχεδιασμό και επιχειρησιακή επάρκεια για να φτάσουμε σε μια άλλη Ελλάδα που θα επικρατεί το αυτονόητο και η κοινή λογική» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο βουλευτής Ν. Κιλκίς και πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Πολιτικού του Γραφείου της Θεσσαλονίκης στο Μακεδονίας Παλλάς, σήμερα, Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:04

Αντί λεονταρισμών ας ασχοληθούν με την Υγεία

Συντάκτης:

Ο βουλευτής Κιλκίς, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: Η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη εξαιτίας της κυβερνητικής αναξιοπιστίας. Ο Υπουργός Υγείας αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, να τιμήσει την υπογραφή του απέναντι στους γιατρούς και να φροντίσει για τις τραγικές ελλείψεις υλικού στα νοσοκομεία, επιδίδεται σε άστοχους αντιπερισπασμούς και επικοινωνιακούς λεονταρισμούς.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:04

Το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας

Συντάκτης:

Για το μέλλον της Ελληνικής Κτηνοτροφίας και Γεωργίας μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο της 6ης Zootechnia, με διοργανωτική ευθύνη της τηλεοπτικής εκπομπής «Γη ο Πλούτος μας» της T.V 100 και της Helexpo.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:03

«Ψηφίστε ΣΥΝ και δεν θα χάσετε»

Συντάκτης:

Με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η ετήσια συνεστίαση του νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΝ Κιλκίς. Από το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπαδημούλης συνοδευόμενος από τον γραμματέα Γιόσκα Παυλίδη και μέλη της νομαρχιακής, επισκέφθηκε τον Ευρωπό, την Αξίουπολη, το Πολύκαστρο και το Κιλκίς όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, των αγροτών και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται. Και την  αψευδέστερη απόδειξη της επερχόμενης νίκης του   παρείχε η εικόνα των κατάμεστου αύλειου χώρου της ΑΡΕΝΑ και της κοσμοσυρροής των Πράσινων μέσα στο κέντρο όπου μίλησε ο βουλευτής, πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:24

Μέτρα για τους ασθενέστερους

Συντάκτης:

Υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου συνεδριάζει ο επιτελικός κύκλος για θέματα κοινωνικής πολιτικής. Μέτρα για την ενίσχυση των ασθενέστερων εξετάζει ο επιτελικός κύκλος κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Ο επιτελικός κύκλος για θέματα κοινωνικής πολιτικής έχει εξετάσει προτάσεις και μελέτες φορέων ειδικά για το θέμα της ανεργίας, που φουντώνει εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 04:01

Συνέδριο Αντεπίθεσης

Συντάκτης:

Από την 18η  έως την 22α Φλεβάρη διεξάγεται το 18 Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Για τη διεξαγωγή του το Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα δύο κείμενα.
Το πρώτο κείμενο με τίτλο «οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο» είναι 79 σελίδες κατανέμεται σε 7 κεφάλαια και αποτελεί το πρώτο θέμα του Συνεδρίου.
Το δεύτερο κείμενο με τίτλο «Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό» είναι 43 σελίδες  και κατανέμεται σε 4 κεφάλαια.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η νομαρχιακή παράταξη με επικεφαλής το Γιώργο Φραγγίδη, σε ανακοίνωσή της, «εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους αγώνες των αγροτών που γίνονται με στόχο την διασφάλιση της οικονομικής τους επιβίωσης αλλά και των προοπτικών συνέχειας της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Σήμερα η αγροτική οικονομία κυριολεκτικά αιμορραγεί και συρρικνώνεται.