Πολιτική
Υποκατηγορίες
Κιλκίς: Εγκρίθηκαν 559 αιτήσεις του προγράμματος τηλεοπτικής κάλυψης των «Λευκών Περιοχών».
Συντάκτης: Eidisis.grΠροχωρά άμεσα και απρόσκοπτα το πρόγραμμα τηλεοπτικής κάλυψης για τις «Λευκές Περιοχές», με τις εγκεκριμένες αιτήσεις στο Νομό Κιλκίς να φτάνουν ήδη τις 559, ενώ και η εγκατάσταση των κεραιών και του λοιπού ευρυζωνικού εξοπλισμού, ολοκληρώνεται.
Συγχαρητήρια - ευχαριστήρια δήλωση προς τους δωρητές μας
Συντάκτης: Eidisis.grΕκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ζεύγος Γεωργιάδη για την επικείμενη βράβευση του Συλλόγου «Αγία Μαρίνα» της Ρόδου από την Ακαδημία Αθηνών για το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο που σχεδίασαν και έφεραν σε πέρας.
Φραγγίδης: Κινδυνεύει να χαθεί το επιδοτούμενο πρόγραμμα για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ
Συντάκτης: Eidisis.grΕρώτηση προς τον Υπουργό Υγείας (Αριθ.πρωτ.2136/11-01-2022) κατέθεσαν ο βουλευτής Κιλκίς και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γιώργος Φραγγίδης και ο βουλευτής Αργολίδας υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Πουλάς, με την οποία επισημαίνουν τον κίνδυνο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, λόγω αδράνειας και καθυστερήσεων του Υπουργείου Υγείας, ένα αξιόλογο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (12-1-2022)
Συντάκτης: Eidisis.grΕυχές του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς για το νέο έτος 2022
Συντάκτης: Eidisis.grΗ πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς εύχονται στα μέλη της χορωδίας και στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας:
Χρόνια Πολλά-Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη, αισιοδοξία.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-1-2022)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-1-2022)
ΤΕ Κιλκίς ΚΚΕ: Για τη θρασύδειλη επίθεση στο μνημείο του “Αντάρτη” στην πόλη του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΗ ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καταγγέλλει στον Κιλκισιώτικο λαό, ιδιαίτερα στη νεολαία του τόπου, την προκλητική-εμετική βεβήλωση του μνημείου-αγάλματος του “Αντάρτη”, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς και αναπαριστά τον Κιλκισιώτη καπετάνιο του ΕΛΑΣ, Γαρέφη, με φασιστικά σύμβολα και ανιστόρητα συνθήματα.
Συλλυπητήριο μήνυμα των δημοτικών υπαλλήλων Κιλκίς για την απώλεια του Νίκου Εφραιμίδη
Συντάκτης: Eidisis.grΜε θλίψη αποχαιρετούμε τον φιλότιμο και εργατικό συνάδελφο ΝΙΚΟ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, τον οποίο νίκησε ο κορωναϊός μετά από πολυήμερη μάχη.
Εκφράζουμε στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους φίλους του τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μας.
Μέσω του mobilefees.gov.gr οι αιτήσεις για την απαλλαγή των νέων από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας
Συντάκτης: Eidisis.grΑπαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να έχουν από σήμερα οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών, καθώς τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών έθεσαν σε παραγωγική λειτουργία το mobilefees.gov.gr.
Αγαθοπούλου: Χαράτσι άνω των 550.000 € από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την έλευση της νέας χρονιάς η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην επιβολή ενός ακόμα τέλους στους δήμους όλης της χώρας ώστε να υλοποιήσει όσα νομοθέτησε για το τέλος ταφής απορριμμάτων (ν. 4819/2021).
Συνεπώς, σε εφαρμογή του παραπάνω νόμου και καταργώντας αναδρομικά την εισφορά κυκλικής οικονομίας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει να μετατρέψει μια δίκαιη και αναλογική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε τιμωρία για τους δήμους και κατ' επέκταση σε τιμωρία των δημοτών του Κιλκίς και της Παιονίας καθώς θα μεταφερθεί σ' αυτούς το "νέο χαράτσι" μέσω των δημοτικών τελών. Ειδικότερα, για τον Δήμο Κιλκίς το τέλος ταφής θα κοστίσει 383.129,60 € και για τον Δήμο Παιονίας 168.864,20 € (ΑΔΑ: 9ΔΔΚΟΞΧΝ-ΤΑΠ).
Το τέλος ταφής απορριμμάτων χωρίς παράλληλα να δίνονται κίνητρα για ανακύκλωση και ανάκτηση απορριμμάτων καταδεικνύουν οτι τα ψευδεπίγραφα περιβαλλοντικά επιχειρήματα της κυβέρνησης έρχονται να εξυπηρετήσουν τους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στην καύση των απορριμμάτων και όχι τους πολίτες και το περιβάλλον.
Οι διοικήσεις των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πρέπει να πάρουν θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος ώστε οι δημότες να γνωρίζουν την συνολική επιβάρυνση αυτής της απόφαση τόσο για τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς όσο και για το περιβάλλον.