Quantcast
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 7:17:04 μμ

Πολιτική

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:28

Κανένα σύστημα δεν αντέχει ένα εκατ. ανασφάλιστους

Συντάκτης:
 Σε σφυροκόπημα των κυβερνητικών θέσεων επί της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» εξελίχθηκε η ημερίδα του ΣΥΝ στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου. Κύριος ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος με στέρεα επιχειρήματα κατέδειξε τον ατελέσφορο και συνάμα τον ταξικό χαρακτήρα της προωθούμενης μεταρρύθμισης και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής, όπως εμφανίζεται και στα μεγέθη του υπό έγκριση προϋπολογισμού του 2008.
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:09

Συνεργασία Κιλτίδη με δήμαρχο Δοϊράνης

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης είχε στο γραφείο του συνάντηση με το Δήμαρχο Δοϊράνης κ. Γιώργο Καλπακίδη και συνεργάστηκαν για θέματα της περιοχής του. Ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση της μελέτης εμπλουτισμού της λίμνης Δοϊράνης, που συνέταξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και επίκειται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η παρουσίασή της, ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προτεινόμενες δράσεις για τον εμπλουτισμό της λίμνης και την προστασία του οικοσυστήματός της.
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007 05:30

Συνάντηση Τσιτουρίδη με κορυφαίους των ΗΠΑ

Συντάκτης:
Ο Βουλευτής και τέως Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, συμμετείχε σε Κοινοβουλευτικό Διατλαντικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ, ο κ. Τσιτουρίδης, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε :
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:57

Βενιζέλος - Λοβέρδος στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Η κορυφαία τριάδα του «Ρεύματος» έκανε κοινή εμφάνιση στο ν. Κιλκίς το περασμένο Σάββατο. Οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος  με τον ημέτερο Γιώργο Φλωρίδη έσμιξαν στο Κιλκίς μόνο που η επίσκεψη τω κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου ήταν καθαρά ιδιωτική, και το μόνο πολιτικό περιεχόμενό της είναι πως και μετά την ένταση των πρώτων μετεκλογικών ημερών, το «Ρεύμα» παραμένει εν δράσει και μάλιστα ενόψει του συνεδρίου θα κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο στη διαδικασία εκλογής συνέδρων όσο και κατά τις εργασίες του συνεδρίου, όποτε διεξαχθεί.
Το ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Ρόδο το 1999, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Ν. 2539/97 που υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» διαπιστώνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά ότι υπάρχουν και πολλά ζητήματα που χρήζουν ακόμη άμεσης επίλυσης.
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 04:18

Επίκαιρος ο σοσιαλισμός

Συντάκτης:
 Τα 90 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση τίμησε με ειδική εκδήλωση η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Χρήστος Κόφφας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ακολούθησε προβολή ταινίας με ιστορικά ντοκουμέντα από την επανάσταση του Οκτώβρη του 1917 και τα όσα ακολούθησαν στον κόσμο.
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:45

Δεσμεύσεις Κιλτίδη στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Σημαντικές δεσμεύσεις για την αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου Πολυκάστρου ανέλαβε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Κιλτίδης ενημερώθηκε εκτενώς από το δήμαρχο Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκη, ο οποίος και του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα σχετικά υπομνήματα, και το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή και στην τοποθέτησή του τόνισε ότι επιθυμεί να φανεί χρήσιμος και ωφέλιμος για τον τόπο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον τομέα των αρμοδιοτήτων του ως Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Ερωτήσεις προς τους αρμοδίους Υπουργούς, σχετικές με τα θέματα της κατασκευής νέου οδικού άξονα Κιλκίς – Χέρσου – Δοϊράνης – Μουριών – Προμαχώνα Σερρών και της αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου Κιλκίς, κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
«Η κοινοβουλευτική διπλωματία αποτελεί βασική προτεραιότητά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ανακοινώνοντας τη νέα σύνθεση των Ομάδων Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.  «Κοινός σκοπός είναι η προβολή των θέσεων της Χώρας μας σε σημαντικά διεθνή ζητήματα, η προώθηση των εθνικών μας θέσεων, η ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας, η σταθερότητα και η ειρήνη.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:27

Διήμερη περιοδεία Κιλτίδη στον Εβρο

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στο N. Έβρου, όπου είχε συνεργασία  με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δ. Σταμάτη, το Νομάρχη Έβρου κ. Ν. Ζαμπουνίδη, τους Δημάρχους Σουφλίου κ. Α. Κακάλη, Τυχερού κ. Γ. Δημούτση, Διδυμοτείχου κ. Χ. Τοκαμάνη και Ορεστιάδος κ. Δ. Μουζά.