Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 1:47:12 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:27

Δασικοί χάρτες σε Αττική και Χαλκιδική

Συντάκτης:

Με διοργανωτική ευθύνη της Διεύθυνσης Χαρτών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση μεταξύ της Κτηματολόγιο Α.Ε. και όλων των εμπλεκόμενων επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων για την προκήρυξη της μελέτης κατάρτισης Δασικών Χαρτών σε επιλεγμένες περιοχές των Νομών Αττικής και Χαλκιδικής.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:25

Προσωρινή η άνοδος της Ν.Δ. Ο λαός περιμένει από το ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:

Με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας και για το πρόβλημα ασφάλειας ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Υγείας, βουλευτής Κιλκίς Γ. Φλωρίδης έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Α. Τόλιο και Δ. Τσάντε. Η συνέντευξη ωστόσο εκτάθηκε και σε μείζονα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας και αναδημοσιεύουμε το τμήμα αυτό.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 07:02

Θα ζητήσει λύσεις από τον Χατζηγάκη

Συντάκτης:

Ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης επισκέφθηκε τη Δευτέρα και συνεργάστηκε με τη διοίκηση της ΑΣ Κιλκίς. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Μπάμπης Παυλίδης ενημέρωσε τον κ. Τσιτουρίδη για το χάσμα τιμών παραγωγού - καταναλωτή που δημιουργήθηκε μέσω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς. «Οι αγρότες θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτές τις τιμές παραγωγού αρκεί όμως να μην εκτινάσσονταν οι τιμές στον καταναλωτή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 08:04

Ανεργία 30% στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Αύξηση της ανεργίας, που φθάνει πλέον στο 30% από το 20% που ήταν πριν την κρίση, εκτιμά για το νομό Κιλκίς ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, Γιώργος Ιωαννίδης, ενώ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, τονίζει πως η κρίση είναι πλέον εντός των τειχών, για την οικονομική κατάσταση που βιώνει τους τελευταίους μήνες ο νομός Κιλκίς.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 08:01

Σ. Χατζηγάκης: Οι τέσσερις άξονες της νέας πολιτικής

Συντάκτης:

Νέους άξονες στην αγροτική πολιτική εξήγγειλε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.
Ο κ. Χατζηγάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους 4 άξονες της νέας πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,  αναφέρθηκε στην επιστροφή του μετά 16 χρόνια στο Υπουργείο, ενώ ζήτησε τη συνεργασία όλων ξεκινώντας από αύριο μεγάλο διάλογο προς όλες τις πλευρές.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:42

Δικαίωση Κιλτίδη

Συντάκτης:

Παραμένει όρθιος και απόλυτο δικαιωμένος στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, που διατηρεί τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχοντας πολιτικό του προϊστάμενο πλέον τον μέχρι πρότινος υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη. Ο κ. Κιλτίδης βγαίνει αλώβητος από το σκάνδαλο Βατοπαιδίου, στο οποίο ενεπλάκη το όνομά του, χωρίς ουσιαστική πολιτική του ευθύνη, γεγονός βεβαίως που επισημάνθηκε και από το πόρισμα της Ν.Δ στην Εξεταστική Επιτροπή.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:34

Βιώνουμε πρωτόγνωρα επίπεδα ανασφάλειας

Συντάκτης:

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Επιμόρφωσης νομού Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει:
«Δυστυχώς, η χώρα έχει παραδοθεί στις διαθέσεις κάθε οπλοφόρου. Το εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής αναλγησίας, πολιτικής ατιμωρησίας και επιχειρησιακής ανικανότητας της αποχωρούσας κυβέρνησης έχει τινάξει στον αέρα την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια. Επιπλέον, η σημερινή, δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα επίθεση εναντίον αστυνομικών, εγείρει πολλά και σοβαρότατα ερωτήματα σχετικά με την φύση των επιθέσεων αυτών και καθιστά απολύτως αναγκαία την ταχύτατη και σε βάθος διερεύνησή τους.

Πρώτη πολιτική κίνηση -μετά τον ανασχηματισμό- του πρωθυπουργού θα είναι να ανοίξει εκ νέου το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα Παιδείας, που έχει ζητήσει. Η κίνηση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για «δεξιά» στροφή, με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων της.

Ανησυχία για την επίθεση εναντίον αστυνομικού στο υπουργείο Πολιτισμού, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκφράζουν τα κόμματα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι εκείνοι που χτύπησαν τον αστυνομικό είχαν στόχο τη Δημοκρατία.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 14:06

Ενίσχυση αγροτών για προστασία Δοϊράνης

Συντάκτης:

Ειδική ενίσχυση ύψους 107.911,10 ευρώ καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε τριάντα αγρότες της περιοχής Δοϊράνης οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη Δράση 2.2. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2007-2013) η οποία αναφέρεται στην προστασία των υγροτοπικών συστημάτων με σημείο αναφοράς τη λίμνη Δοϊράνης.