Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 11:13:18 μμ

Πολιτική

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:21

Νομικά και πολιτικά άψογες οι πράξεις Κιλτίδη

Συντάκτης:

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του καταλογίζει μόνο πολιτικές ευθύνες στον Κώστα Κιλτίδη και δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πρόσωπα για τα οποία προτείνει τη σύσταση προανακριτικης επιτροπής.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το πόρισμα της Ν.Δ το οποίο καλύπτει τόσο νομικά όσο και πολιτικά τις πράξεις του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη. Και για το λόγο αυτό άλλωστε ο κ. Κιλτίδης δήλωσε ότι αισθάνθηκε δικαιωμένος με σχετική δήλωση που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:04

Δικαιώθηκε ο αγώνας μου Έλαμψε η αλήθεια

Συντάκτης:

Πλήρη ηθική ικανοποίηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Ν.Δ. αισθάνεται και εκφράζει με δήλωσή του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Κιλκίς Κ. Κιλτίδης.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής: «Αισθάνομαι πλήρη ηθική ικανοποίηση από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της ΝΔ. Η παράταξή μου, διά των μελών που συμμετέχουν σ΄ αυτήν, με ευθυκρισία, με ενάργεια και αντικειμενικότητα, κατενόησε στην ολότητά της την αιτιολόγηση της αποδοχής της υπ΄αριθμόν 161/2008 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατά την αρμοδιότητά μου, στην εναρμόνιση όρων που επιβάλλεται να βρουν την αντιστοιχία τους στη σύγχρονη Δασική Νομοθεσία.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος το Σάββατο στο Κιλκίς έκανε μια οξυδερκή ανάγνωση της πολυσύνθετης κρίσης (πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής) που πλήττει την χώρα. Μπροστά σε 700 μέλη και φίλους του Κινήματος που γέμισαν την «ΑΡΕΝΑ» περιέγραψε τις συνιστώσες, αλλά και τις επιπτώσεις κάθε μορφής κρίσης, ανέλυσε με όσο πιο  απλό τρόπο του είναι δυνατόν τα σύνθετα φαινόμενα της διεθνούς οικονομικής , αλλά και της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:31

Καινοτομία για τους νέους

Συντάκτης:

Διερχόμαστε σήμερα μία δύσκολη περίοδο κρίσης στην παγκόσμια οικονομία με επαπειλούμενες επιπτώσεις και στη χώρα μας. Κρίση που προέρχεται όχι μόνο από την εν δυνάμει  κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά κυρίως από την επιδεινούμενη κατάσταση στο περιβάλλον, τις κοινωνικές ανισότητες και την απειλούμενη φτώχεια ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της γης. Υπάρχει σήμερα αγωνία στους νέους.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 04:31

Εν ψυχρώ διάλυση του ΕΣΥ προς όφελος των κλινικών

Συντάκτης:

«Άστραψε και βρόντησε»  στη Βουλή ο Γιώργος Φλωρίδης, όταν ως πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα υγείας ανέπτυξε την επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του Κινήματος προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα:  «Η αδυναμία εφαρμογής του νέου συστήματος προμηθειών με την κατάργηση στην πράξη του προηγούμενου οδήγησε στην εκτίναξη των χρεών των Νοσοκομείων»

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:17

Με συλλόγους και φορείς ο Σ. Τσιτουρίδης

Συντάκτης:

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων είχε το περασμένο Σάββατο 22-11-08 στο γραφείο του ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Σάββας  Τσιτουρίδης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιτουρίδης δέχθηκε διαδοχικώς τα προεδρεία του πολιτιστικού συλλόγου Μεταξοχωρίου, του συλλόγου γεωπόνων μελετητών Βορείου Ελλάδος και του νομαρχιακού τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ. Και τις τρεις συναντήσεις απασχόλησαν θέματα και ζητήματα των εν λόγω φορέων.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:16

Διαλύσατε το δημόσιο σύστημα υγείας-περίθαλψης

Συντάκτης:

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης,  σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό.
Η χθεσινή εξαιρετικά ταπεινωτική για την Ελλάδα παρέμβαση του Αμερικανού Πρέσβη, καθώς και οι φημολογούμενες παρεμβάσεις και άλλων Πρέσβεων, νομίζω ότι διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας πια. Η κυβέρνηση δεν ξέρω εάν συναισθάνεται το μέγεθος του προβλήματος, αλλά νομίζω ότι μπροστά στη διεθνή κατακραυγή εναντίον της Ελλάδας, κάτι επιτέλους πρέπει να κάνει.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:03

Δασικά έργα με προγραμματικές συμβάσεις

Συντάκτης:

Εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αντιπυρική προστασία  του δασικού χώρου με τη μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων  σε δάση και δασικές εκτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 706.077 ευρώ  προβλέπονται στις προγραμματικές συμβάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης με Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμους της χώρας.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:01

Επίσκεψη Γ. Σούρλα στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γεώργιο Σούρλα, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πολυκάστρου ο Δήμαρχος, Δημήτρης Σμυδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Πολυκάστρου ευχαρίστησε τον κ. Σούρλα για την αποδοχή της πρόσκλησης, επισήμανε τους δεσμούς φιλίας του με το Πολύκαστρο και τη θετική του συμβολή στην επίλυση προβλημάτων του Κέντρου Υγείας, το οποίο ο ίδιος είχε θεμελιώσει.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:04

Οι Γεωργιανοί κυρίως κυνήγησαν τους Έλληνες

Συντάκτης:

«Θερμό» κλίμα με πρωταγωνιστή μάλιστα τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, επικράτησε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Βαλένθια, που διήρκεσε από την Παρασκευή 14 μέχρι και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008. Στην Ολομέλεια κλήθηκε να μιλήσει ο Πρόεδρος της Γεωργίας κ. Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά του Αυγούστου, δίνοντας την δική του άποψη για την έκβαση των γεγονότων, καταχειροκρούμενος από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ,που ήταν  παλαιά μέλη της Πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας και όχι μόνο.