Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 3:07:37 πμ

Πολιτική

nd«Φιλότιμες» προσπάθειες κατέβαλε η Ρηγίλλης επί μήνες για να σπρώξει τον Κ. Κιλτίδη προς την έξοδο. Κι ο κόπος της "ανταμείφθηκε" καθώς από το πρωί της Δευτέρας, όπως είχαμε προαναγγείλει από το Σάββατο, ο βουλευτής κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, διαχωρίζοντας τη θέση του από "τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά". Έπεσε έτσι η αυλαία μιας προδιαγεγραμμένης από μήνες πορείας  εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία,  δοθείσης της έντονης καχυποψίας της νέας διοίκησης προς τον βουλευτή του ν. Κιλκίς λόγω της φιλικής του σχέσης με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία άλλωστε στήριξε ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η σταγόνα που τον ώθησε να λάβει την τελικά απόφαση ανεξαρτητοποίησης σχετίζεται με την όλη μεθόδευση της κλήσης του στην Εξεταστική Επιτροπή.  Ο βουλευτής   "φωτογραφίζει", στελέχη της  ιθύνουσας ομάδας της Ρηγίλλης που επιχείρησαν να τον εξουδετερώσει ενόψει των σημαντικών που μέλλονται λίαν προσεχώς.
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:37

Σπρώχνουν τον Κιλτίδη προς τον ...Άη Γιώργη

Συντάκτης:
kiltidis«Φιλότιμες» προσπάθειες καταβάλει η Ρηγίλλης για να σπρώξει τον Κ. Κιλτίδη προς την έξοδο, δοθείσης της έντονης καχυποψίας της νέας διοίκησης προς τον βουλευτή του ν. Κιλκίς λόγω της φιλικής του σχέσης με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία άλλωστε στήριξε ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η όλη μεθόδευση της κλήσης του στην Εξεταστική Επιτροπή φωτογραφίζει, στελέχη της  ιθύνουσας ομάδας της Ρηγίλλης που επιχειρεί να τον εξουδετερώσει ενόψει των σημαντικών που μέλλονται λίαν προσεχώς.
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:58

Γαλάζια χρίσματα σε Κιλκίς και Παιονία

Συντάκτης:
ndΧρίσματα και στους δυο δήμους του νού, στο Κιλκίς και στην Παιονία, θα δώσει η Νέα Δημοκρατία συμφωνα με απόφαση που λήφθηκε χθες σε σ΄συκεψη στη Ρηγίλλης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:56

Μέχρι την Κυριακή οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ!

Συντάκτης:
pasokΑπό την Τρίτη 8/6 και για έξι ημέρες θα κατατίθενται στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάση Τσούρα. Στόχος του κυβερνώντος κόμματος, όπως έχει γράψει η  αυτοδιοίκηση gr είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν καταλήξει στις επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, καθώς και δημάρχων για τους μεγάλους δήμους.
Κρίσιμη και ανοιχτή σε κάθε ενδεχόμενο ήταν η χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Πολύκαστρο και αφορούσε στην κάθοδο ή μη του νυν Δημάρχου Δημήτρη Σμυδάκη στις προσεχείς εκλογές. Λόγω της ώρας έκδοσης, αλλά και της λεπτής ισορροπίας πολλών παραγόντων που θα επηρεάσουν στη λήψη της τελικής απόφασης, αυτή μετατέθηκε από τον κ. Σμυδάκη για αύριο Πέμπτη. Στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του συνδυασμού του με μοναδικό θέμα αν θα κατέλθουν υπό τον κ. Σμυδάκη στις εκλογές. Όπως διαφάνηκε από τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών είναι πολλά και τα στελέχη που πιέζουν για κάθοδο.
kiltidisΟ βουλευτής Ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης από τα έδρανα της βουλής στις      4-6-10 κατά την συζήτηση της επερώτησης σχετικά με την εικόνα γενικής παράλυσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πρέπει να συνεγερθείτε. Στην παρούσα φάση, η όποια αξιοσύνη ενός πολιτικού, να ξέρετε, θα κριθεί από τη διάσταση της μάχης κατά την έμπνευση και ταυτόχρονα, τον έλεγχο που πρέπει να πετύχει.
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:10

Υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας ο Στ. Τσιόνκης

Συντάκτης:
tsionkisΤην απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία στο δήμο Παιονίας ανακοίνωσε και επίσημα ο οδοντίατρος, τέως αντινομάρχης Κιλκίς Στέφανος Τσιόνκης.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Βαθειά μου πεποίθηση είναι ότι:
zotosΕνόψει της ψήφισης από τη Βουλή του νέου θεσμικού πλαισίου για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και των ιδιαιτεροτήτων στον χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Γιώργος Ζώτος, μέλος του Περιφερειακού υμβουλίου ΠΑΣΟΚ ΚεντρικήςΜακεδονίας απέστειλε σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας  υπόμνημα στο οποίο περιέχονται  σκέψεις, προβληματισμοί και αγωνίες για την τύχη των νομών της περιφέρειας δοθέντος ότι η εκπροσώπησή τους στο νέο περιφερειακό συμβούλιο είναι μειοψηφική έναντι της Θεσσαλονίκης. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του ν. Κιλκίς επισημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρξουν ειδικές θεσμικές πρόνοιες είναι δυνατή η όξυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, αντί του επιδιωκόμενου σκοπού της σύγκλισης του επιπέδου ανάπτυξης και των δικτύων – υποδομών.
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:02

Διάσπαση ΣΥΝ

Συντάκτης:
syrizaΣε διάσπαση οδηγήθηκε ο Συνασπισμός τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Η Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησε από το 6ο συνέδριο του κόμματος αρνούμενη να συναινέσει στην πολιτική κατεύθυνση της ηγεσίας του ΣΥΝ που εμμένει στη στρατηγική της συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη συγκρότηση νέου κόμματος. Η αποχώρηση των Ανανεωτών από το συνέδριο- περί τους 300 συνέδρους - έγινε έπειτα από την ανάγνωση δήλωσης του Φώτη Κουβέλη ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Πτέρυγα δεν θα κατεβάσει λίστες για τα νέα όργανα του κόμματος.
lapatinasΑπάντηση, σε ήπιους τόνους, δίνει στις κατηγορίες του κ. Αντώνη Μανουσαρίδη ο κ. Παναγιώτης Λαπατίνας, ο οποίος και δέχθηκε το κύριο όγκο των καταηγοριών του πρώτου. Σε μια ήπια απαντητική επιστολή του ο κ. Λαπατίνας αναφέρει:
Στην πρωτόγνωρη προσπάθεια σπίλωσης πρωτίστως της διαφανούς εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ από τη βάση και δευτερευόντως  του ονόματός μου (ενδεχομένως και λόγω της επικείμενης υποψηφιότητάς μου στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου ΟΝΝΕΔ στις 12/6/2010)  σχετικά με όσα γράφηκαν  στον ημερήσιο τύπο της 2ας Ιουνίου 2010 και μην έχοντας καμία πρόθεση ούτε να προκαλέσω αλλά ούτε και να εντυπωσιάσω καταθέτω στην κρίση των αναγνωστών συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αοριστολογίες.