Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 3:09:05 μμ

Πολιτική

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:16

Διαλύσατε το δημόσιο σύστημα υγείας-περίθαλψης

Συντάκτης:

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης,  σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό.
Η χθεσινή εξαιρετικά ταπεινωτική για την Ελλάδα παρέμβαση του Αμερικανού Πρέσβη, καθώς και οι φημολογούμενες παρεμβάσεις και άλλων Πρέσβεων, νομίζω ότι διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας πια. Η κυβέρνηση δεν ξέρω εάν συναισθάνεται το μέγεθος του προβλήματος, αλλά νομίζω ότι μπροστά στη διεθνή κατακραυγή εναντίον της Ελλάδας, κάτι επιτέλους πρέπει να κάνει.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:03

Δασικά έργα με προγραμματικές συμβάσεις

Συντάκτης:

Εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αντιπυρική προστασία  του δασικού χώρου με τη μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων  σε δάση και δασικές εκτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 706.077 ευρώ  προβλέπονται στις προγραμματικές συμβάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης με Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμους της χώρας.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:01

Επίσκεψη Γ. Σούρλα στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γεώργιο Σούρλα, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πολυκάστρου ο Δήμαρχος, Δημήτρης Σμυδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Πολυκάστρου ευχαρίστησε τον κ. Σούρλα για την αποδοχή της πρόσκλησης, επισήμανε τους δεσμούς φιλίας του με το Πολύκαστρο και τη θετική του συμβολή στην επίλυση προβλημάτων του Κέντρου Υγείας, το οποίο ο ίδιος είχε θεμελιώσει.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:04

Οι Γεωργιανοί κυρίως κυνήγησαν τους Έλληνες

Συντάκτης:

«Θερμό» κλίμα με πρωταγωνιστή μάλιστα τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, επικράτησε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Βαλένθια, που διήρκεσε από την Παρασκευή 14 μέχρι και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008. Στην Ολομέλεια κλήθηκε να μιλήσει ο Πρόεδρος της Γεωργίας κ. Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά του Αυγούστου, δίνοντας την δική του άποψη για την έκβαση των γεγονότων, καταχειροκρούμενος από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ,που ήταν  παλαιά μέλη της Πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Την ευθύνη των οργάνων της Πολιτειας στην πρόληψη των παράνομων πράξεων ώστε η άρση τους να μην συνεπάγεται τεράστιο κοινωνικό κόστος, επσημα΄νει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του Συνασπισμού με αφορμή ένα ατυχές γεγονός που συνέβη σε συμπολίτη μας.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συνασπισμού έχει ως εξής: Η πανθομολογούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση με ευθύνη των ανά τον κόσμο κρατούντων ταλαιπωρεί όλους τους εργαζόμενους τόσο στη χώρα μας όσο και αλλού.

Πολιτική χρεοκοπίας του ΟΣΕ λωστε να διευκολυνθεί το ξεπούλημά του σε ιδιώτες, καταλογίζει στην κυβερνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ν.Ε. Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής: Οι φορολογούμενοι πολίτες πλήρωσαν για να γίνουν τα σιδηροδρομικά έργα απαιτώντας να έχουν σύγχρονα καλοσυντηρημένα τρένα άνετα, γρήγορα και με προσιτή τιμή φθάνοντας με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:27

Για το αμπέλι και το κρασί ενημέρωση από τον Κ. Κιλτίδη

Συντάκτης:

Για τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται στον τομέα του οίνου με την νέα Κοινή Οργάνωση Αγοράς (Κ.Ο.Α) που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Αύγουστο και θα ισχύσει έως το 2012 μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης σε ενημερωτικές συναντήσεις με αμπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγούς της Παιονίας που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας σε Αξιούπολη και Γουμένισσα.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:25

Τραγική η κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Συντάκτης:

«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και «απούσα» την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, μετά και τα προβλήματα που ενέσκηψαν με τις μεγάλες οφειλές των νοσοκομείων προς προμηθευτές.
Στη δήλωσή του ο κ. Φλωρίδης αναφέρει:

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:21

Μήνυμα Νεολαίας ΣΥΝ Κιλκίς για το Πολυτεχνείο

Συντάκτης:

Η Νεολαία Συνασπισμού του νομού Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «35 χρόνια μετά και ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τις αξίες και τα οράματα του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει καταστεί μουσειακό είδος, όπως πολλοί θα ήθελαν, αλλά παραμένει  σημείο αναφοράς όλων των σύγχρονων διεκδικητικών αγώνων της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων. Συνεχίζει να δίνει νόημα και να εμπνέει τους σημερινούς μας αγώνες για δημοκρατία, σταθερή  δουλειά με δικαιώματα, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπαίδι έστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης ζητώντας να κληθεί «το ταχύτερο δυνατόν» σε συνεδρίαση της Επιτροπής για να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα της έκτασης στην Ουρανούπολη του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου Ν. Χαλκιδικής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας.