Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:07:19 μμ

Πολιτική

Πέμπτη, 27 Μαϊος 2010 23:14

Ερώτηση Κιλτίδη για θέμα των εξετάσεων

Συντάκτης:
kiltidisΕρώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε ομάδα βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Κιλκίς  Κωνσταντίνος Κιλτίδης, για την επιλογή του θέματος που εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι" και μάλιστα την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού.
Το πανόραμα των υποψηφίων που από την προσεχή εβδομάδα θα αποτελούν την κομματική ηγεσία στις 11 κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας  καταχωρίζουμε στη συνέχεια.
Στις εκλογές τα μέλη των Τ.Ο. θα επιλέξουν τον πρόεδρο και τα εννέα μέλη της Τοπικής Επιτροπής.
Το πλήρες κομματικό σκηνικό με τους υποψήφιους πρόεδρο και μέλη των Τ.Ε. στις 11 κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. στο νομό Κιλκίς είναι το ακόλουθο:
Συνάντηση είχαν την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης και ο ελληνικής καταγωγής, βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Σουηδίας, Νίκος Παπαδόπουλος. Σε κλίμα εγκάρδιο οι δύο βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις σε ζητήματα του  ποντιακού ελληνισμού, καθώς  και σε μεταναστευτικά θέματα, μιας κι ένα μεγάλο κομμάτι των  Ελλήνων μεταναστών που ζει και εργάζεται στη Σουηδία, έλκει την καταγωγή του από το νομό του Κιλκίς.
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2010 17:55

Μπαλάσκας: Διεκδικώ το δήμο του Κιλκίς

Συντάκτης:
mpalaskasΜε δημόσια δήλωσή του ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας ανακοίνωσε και επίσημα  ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, επί κεφαλής συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές, και καλεί σε συστράτευση όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση. Όπως κατ’ αποκλειστικότητα είχαμε ενημερώσει, η απόφαση του κ. Μπαλάσκα είναι οριστική και ελήφθη τις τελευταίες δυο εβδομάδες όταν και επισήμως κατέστησαν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και εν γένει για το συνολικό πλέγμα της διοικητικής μεταρρύθμισης σε κράτος και αυτοδιοίκηση.
Υπερ της ίδρυσης του Δήμου με έδρα τη Γουμένισσα τοποθετήθηκε ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης σε ομιλία του στη Γουμένισσα το Σάββατο 8 Μαίου. Ο κ Θεοδ. Πασσαλίδης τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της πρότασης αυτής στην ομιλία που έκανε στη Γουμένισσα και είπε μεταξύ άλλων. Ετοίμασε η κυβέρνηση το σχέδιο «Καλλικράτης» ένα τόσο σοβαρό Νομοσχέδιο βάζοντας τους πολίτες και τους θεσμικούς παράγοντες κυριολεκτικά στο περιθώριο.
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2010 17:47

Τα εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας

Συντάκτης:
Η Εκλογή του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. διεξάγεται ταυτόχρονα με την εκλογή των Προέδρων και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε.  με τη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο νομό.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30/05/2010. Από τις 10.00πμ έως τις 19.00μμ.
ΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΚΕΝΤΡΑ  
kiltidisΣε μια εποχή που η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου βρίσκεται στο ναδίρ, έχουν ενδιαφέρον πως σκέφτονται την αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της. Καταχωρίζουμε λοιπόν τις θέσεις που ανέπτυξε στη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης στον εσωκομματικό διάλογο για την μορφοποίηση της τελικής θέσης του κόμματος επί του μείζονος αυτού θέματος. Ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε επί των τριών αυτών θεμάτων:
Τέσσερις μεν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την προεδρία της ΝΟΔΕ, αλλά απουσιάζουν οι “συνήθεις ύποπτοι” καθώς  το ενδιαφέρον των μηχανισμών ατόνησε ενώ και τα προβεβλημενα στελέχη στρέφουν το βλέμμα τους κυρίως στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Έτσι την Κυριακή 30 Μαίου θα αναμετρηθούν για την προεδρία οι κ. Δημήτρης Ιωακειμίδης, Βασίλης Βασιλειάδης, Αντώνης Μανουσαρίδης και Ανέστης Γαβριηλίδης.
liartsiΗ κ. Αθανασία Λιάρτση και επισήμως ανακοινώνει το ενδιαφέρον της για συγκρότηση συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Παιονίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρεί σήμερα στην Αξιούπολη. «Ανοίγει» λοιπόν το προεκλογικό  «παιχνίδι» στην Παιονία όπου εδώ και εβδομάδες η κ. Λιάρτση με σειρά επαφών της είχε σφυγμομετρήσει τη διάθεση αυτοδιοικητικών και εν γένει πολιτικών στελεχών.   Αποτελεί κοινό μυστικό άλλωστε ότι ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με πολλά στελέχη της περιοχής. Ενδεχομένως μάλιστα σήμερα στην Αξιούπολη να ανακοινώσει και τα πρώτα ονόματα των συνεργατών της.
Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Μαρία Λιονή είχε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνοδευόμενος από την κ. Μαρία Καλογερίδου Επιχειρηματική Σύμβουλο και τον συνεργάτη του Επιμελητηρίου κ. Σταύρο Μαντζανάκη, συναντήθηκε με την κ. Λιονή στο γραφείο της στην Περιφέρεια. Πρώτο θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κ. Λιονή για την πρόσφατη αποστολή του Επιμελητηρίου στην Σουηδία. Για την αποστολή αυτή η Περιφερειάρχης είχε ενημερωθεί από πριν κατά την επίσκεψή της στο νομό. Το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει πριν την αποστολή, παρέμεινε έντονο και εξέφρασε την ευαρέσκειά της για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, κυρίως στον τομέα προσέλκυσης επενδύσεων στο νομό.