Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 2:03:01 πμ

Πολιτική

Οι εργαζόμενες που υπάγονται σε κλαδικές συλλογικές συμβάσεις ή έχουν κατακτήσει παροχές που είναι ευνοϊκότερες από αυτά τα οποία προβλέπονται στην ΕΓΣΕΕ 2004-2005, δεν δικαιούνται την ειδική άδεια μητρότητας των έξι μηνών και τη μηνιαία καταβολή Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες (που δουλεύουν π.χ. στους χώρους των τραπεζών, της ναυτιλίας, των ξενοδοχείων, κ.λπ.) δεν ισχύουν τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Απασχόλησης για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας. Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:09

Σε Γρεβενά και Πέλλα ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στους νομούς Γρεβενών και Πέλλας την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουνίου.
Κατά την επίσκεψή του στο ν. Γρεβενών την Πέμπτη 26 Ιουνίου ο κ. Υφυπουργός θα έχει συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές για αγροτικά και δασικά θέματα. Ειδικότερα στις 12 το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών με τη συμμετοχή του Νομάρχη, του Προέδρου της ΕΑΣ Γρεβενών και του Προέδρου Βιοκαλλιεργητών της περιοχής.
"H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει συνοδευτικά μέτρα στήριξης για τους γαλακτοπαραγωγούς των ορεινών περιοχών στο πλαίσιο του "έλεγχου υγείας" της Kοινής Αγροτικής Πολιτικής (KAΠ)" απάντησε η Επίτροπος Γεωργίας κα Boel στον ευρωβουλευτή της NΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επικείμενη αναθεώρηση της KAΠ. Συνεχίζοντας η Επίτροπος συμπλήρωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την διατήρηση της συνοχής της ευρωπαϊκής υπαίθρου.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:07

Διπλασιάστηκε η λίστα αναμονής στον ΟΚΑΝΑ

Συντάκτης:
Ο πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης, η Γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Μένη Μαλιώρη, και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Μαρία Καρακλιούμη,  με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους», επισκέφθηκαν το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών. Το μεσημέρι, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία εργαζομένων  του ΟΚΑΝΑ και στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:06

Πυκνώστε τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:
Ο Νέστορας της ανανεωτικής Αριστεράς, ο σχεδόν Κιλκισώτης Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε με την εμφάνιση και ομιλία  του την Τετάρτη στο Κιλκίς  όσα καλά τον συνοδεύουν. Είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που δεν κραυγάζει για να πείσει τάχα για την αλήθεια των απόψεων και των προτάσεών του. Χαμηλοί τόνοι, επιχειρήματα, σεβασμός στην άποψη του άλλου ακόμα κι όταν ριζικά διαφέρει από τη δική του… Εν ενί λόγω η παρουσία και η ομιλία του την Τετάρτη σε 100 περίπου φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργούς πολίτες γενικότερα αποτέλεσε μια όαση δημοκρατίας και θα τολμούσαμε να πούμε μια φωνή πολιτισμού.
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:26

Πως συντηρείται η Εγνατία;

Συντάκτης:
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κατέθεσαν την Τετάρτη 11 Ιουνίου 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Φλωρίδης., με την οποία ζητούν στοιχεία για την συντήρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού. Η συντήρηση της Εγνατίας οδού, οι σταθμοί διοδίων, οι σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, είναι μεταξύ των θεμάτων ΄που ζητούνται απαντήσεις και στοιχεία ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος της ερώτησης που αναφέρεται στην εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.
Η επάρκεια τροφίμων στην Ε.Ε. είναι η νέα πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) στην ενδιάμεση αξιολόγησή (health check) της που πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο. Για το λόγο αυτό ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Γκλαβάκης κατέθεσε ερώτηση στην Επίτροπο Γεωργίας κα Boel ζητώντας να πληροφορηθεί με ποιό τρόπο σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βελτιώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στην επάρκεια τροφίμων και στην χωρίς προηγούμενο αύξηση των τιμών τους.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:47

Εγκαινίασε Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε χθες το απόγευμα το νέο  Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνης ν. Πιερίας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ. Στο χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι η νέα αγροτική δομή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ενημέρωση και πληροφόρηση του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου για τις παραγωγικές του δραστηριότητες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αξιοποιείται μια κτηριακή υποδομή που ανήκει στο Υπουργείο και που είχε εγκαταλειφθεί για δεκαετίες. 
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:46

Δήλωση Τσιτουρίδη για “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ”

Συντάκτης:
 Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους τοπικών συμβουλίων του νομού δέχθηκε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις και απόψεις τους σχετικώς με το θέμα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσιτουρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται με νέες προκλήσεις και καλείται ν΄ ανταποκριθεί και ν΄ αξιοποιήσει τις αυξημένες προοπτικές που της επιφυλάσσονται, παρά το γεγονός ότι, τα δέκα πρώτα χρόνια λειτουργίας του φιλόδοξου για τότε προγράμματος «Καποδίστριας» είχε καθηλωθεί χωρίς πάντα τους θεσμοθετημένους πόρους και με αρμοδιότητες που ενισχύονται, χωρίς να συνοδεύονται πάντα από τους αναγκαίους πόρους.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:42

Στις ΗΠΑ ο Σ. Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
Aρχίζουν, τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008, οι εργασίες της Υπο-Επιτροπής Διατλαντικών Σχέσεων της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη–Βοστώνη, 9–13 Ιουνίου τ.ε), στις οποίες θα μετάσχει ο Βουλευτής κ.  Σάββας Τσιτουρίδης (Ν.Δ., Κιλκίς).