Πολιτική
Υποκατηγορίες
Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΓια τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19:
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-11-2021)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-11-2021)
Έκδοση Ιστορικού Λευκώματος από την ΕΛΣΤΑΤ για τις Απογραφές Πληθυσμού-Κατοικιών 1821-2021
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, διενεργεί φέτος, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά
του πληθυσμού της Ελλάδας. Η Απογραφή Πληθυσμού αποτελεί διαχρονικά την πλέον σύνθετη και ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία ενός Κράτους ενώ τα αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν τις δημογραφικές και
κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της εποχής που διενεργείται.
Η Απογραφή του 2021 αποτελεί ορόσημο μιας και συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η πρώτη Απογραφή πληθυσμού που έγινε στην Ελλάδα, μετά την Επανάσταση, ήταν η Απογραφή του 1828 όταν κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας. Με
την Απογραφή αυτή έγινε η εξακρίβωση του πληθυσμού της Χώρας (753.400 κάτοικοι) και ταυτόχρονα η αναδρομική εκτίμηση για τον πληθυσμό της το 1821 (938.765 κάτοικοι). Κατά την πιο πρόσφατη Απογραφή,
το 2011, ο Μόνιμος Πληθυσμός της Ελλάδας ανερχόταν σε 10.816.286 άτομα.
Με αφορμή την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, και χάρη στον δημιουργικό ενθουσιασμό των ανθρώπων της ΕΛΣΤΑΤ, συνθέσαμε και επεξεργαστήκαμε μία έκδοση στην οποία παρουσιάζονται ο σκοπός και
ο τρόπος διεξαγωγής των Απογραφών Πληθυσμού και αποτυπώνονται οι αλλαγές στα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι τις μέρες μας. Τεκμηριώνονται επίσης, τόσο η ιστορική εξέλιξη όσο και η αναγκαιότητα κατάρτισης επίσημων στατιστικών στη βάση συγκεκριμένων επιστημονικών κανόνων και προτύπων και καταγράφονται οι καινοτόμες
προσεγγίσεις στην οργανωτική δομή, στη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς και στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που αφορούν στις Απογραφές από τις απαρχές του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα. Επιπλέον, παρατίθενται παραλειπόμενα που αφορούν στη διενέργεια πολλών
Απογραφών, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά.
H στατιστική πληροφορία που παρουσιάζεται πλαισιώνεται από σπάνια ντοκουμέντα, χαρτογραφικές απεικονίσεις, αποσπάσματα ερωτηματολογίων και δημοσιευμάτων, καθώς και άλλα τεκμήρια που τηρούνται στο αρχείο της ΕΛΣΤΑΤ και παρέχουν στους αναγνώστες μια πλήρη εικόνα για το πλαίσιο διενέργειας της εκάστοτε Απογραφής.
Η έκδοση σε pdf (ISBN: 978-960-89785-4-6) είναι ελευθέρα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στη διεύθυνση: https://www.statistics.gr/2021-pop-priv-results
Πορεία στους δρόμους του Κιλκίς από αγανακτισμένους επαγγελματίες εστίασης
Συντάκτης: Eidisis.grΚλειστά ήταν σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου όλα τα καταστήματα εστίασης στην πόλη του Κιλκίς, όπως σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων, για την κάλυψη των απωλειών που προκαλούν στο χώρο της εστίασης -αλλά και στην αγορά- οι νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
Φραγγίδης: Στην πανδημία είναι σημαντικό η άποψη των ειδικών να εισακούγεται από τους πολιτικούς
Συντάκτης: Eidisis.grΣημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, στο ΑΡΤ TV, στην εκπομπή «Χωρίς χρώμα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη:
Στην πανδημία είναι σημαντικό η άποψη των ειδικών να εισακούγεται από τους πολιτικούς
Στις 19 Δεκεμβρίου οι εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου
Συντάκτης: Eidisis.grΤην αναβολή των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης αποφάσισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Νέα ημερομηνία για τις εκλογές ορίσθηκε η Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021.
Ενδιαφέρουσα εκδρομή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΜεγάλο ενδιαφέρον βρήκαν για το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων της Γέφυρας, τον μακεδονικό τάφο της Τούμπας Αγίου Αθανασίου, την λιμνοθάλασσα, τα περιπατητικά μονοπάτια και τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού Καλοχωρίου, την Σίνδο και την όμορφη Φιλαδέλφεια, αρκετά μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς, κατά την ημερήσια εκδρομή της Κυριακής 14 Νοεμβρίου.
«Τα ματωμένα μου πόδια» από την Θεατρική Σκηνή της Τέχνης Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΓια την ΤΕΧΝΗ ο Νοέμβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στην προσπάθεια αυτή για ενημέρωση του κοινού για την έμφυλη βία, την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στη ζωή και την ασφάλεια και την ελπίδα για την ελευθερία ανταποκρίθηκαν πολλά μέλη αλλά και φίλοι της από όλη την Ελλάδα. Κοινός στόχος να γίνει σαφές ότι υπάρχει δρόμος προς την ελευθερία.
Οι φοροτεχνικοί του Κιλκίς στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ (ΕΦΕΕΚ) αποφάσισε ομόφωνα να χαιρετήσει το κάλεσμα και το πλαίσιο αιτημάτων του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο των αιτημάτων των συναδέλφων της εστίασης και του εμπορίου.
Προαιρετικό κλείσιμο ΟΛΩΝ των καταστημάτων του Κιλκίς την Τρίτη 16/11 από τις 11:30 σε συμπαράσταση για τους επαγγελματίες εστίασης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε εκτάκτως και τροποποίησε την απόφασή του όσον αφορά τη στήριξη των επαγγελματιών της εστίασης κατά την πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου. Αρχικά η διοίκηση είχε αποφασίσει να κλείσουν μόνο τα καταστήματα της εστίασης, αλλά σήμερα το πρωί αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο και των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, "ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άνισα και άδικα μέτρα που έλαβε τελευταία η κυβέρνηση στο κλάδο της εστίασης.