Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, 7:24:26 μμ

Πολιτική

Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση από 5/7/2020 του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ κ. Δημήτρη Σκαντζούρη, το κόμμα αποφάσισε την αντικατάστασή του .
 
Την θέση του Προέδρου μέχρι τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών θα κατέχει ο κ. Ι. Χατζόπουλος μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜΤΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ έως σήμερα.
Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 10:43

Μια πρωτοδίκης φεύγει, δύο έρχονται στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 29 Ιουνίου αποφάσισε μεταθέσεις δικαστικών λειτουργών όλων των βαθμίδων.
Για Πρωτοδικείο Κιλκίς με την εν λόγω απόφαση επέρχονται οι ακόλουθες μεταβολές:

Το μέτρο 13 που αφορούσε στην ενίσχυση των γεωργών των ορεινών και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα μειονεκτήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ σταμάτησε για το έτος 2019 να καταβάλλεται η εξισωτική απο ζημίωση  σε όσους ελάμβαναν σύνταξη χηρείας ή ορφανική, αναφέρεται σε δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του κ. Φραγγίδη.

Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Φραγγίδη στον ρ/σ Παραπολιτικά fm:

 

Για τις πρόσφατες αποκαλύψεις για «μαγαζιά» και «παραμάγαζα» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλές φορές στην πολιτική παρατηρούνται φαινόμενα και συμπεριφορές, που δε συνάδουν με την ηθική που οφείλει να διακρίνει κάθε πολιτικό και κάθε πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση. Δυστυχώς, στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί αυτό πολλές φορές και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις απαίτησαν με τις κινητοποιήσεις τους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε πολλές πόλεις της χώρας. 

«Με συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και εξορμήσεις ανέδειξαν τη στόχευση της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος. Επισήμαναν ότι το νομοσχέδιο είναι κατ' απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Τόνισαν όμως ότι είναι, όμως, βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Στο Κιλκίς, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε γειτονιές και χωριά, σε εργασιακούς χώρους και στέκια νεολαίας, με σκοπό να ενημερωθεί ο λαός του Κιλκίς για όσα φέρνει η κυβέρνηση και τη στάση που χρειάζεται να κρατήσει ο λαός».

"Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή όξυνσης του Προσφυγικού στη χώρα μας, πραγματοποίησε πολύμορφες παρεμβάσεις με σκοπό να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες του προσφυγικού, να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες, να εκφραστεί η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ, συνεχίζει να παρεμβαίνει για το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών του τόπους μας, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 20:22

Στους Ευζώνους η Ελλάδα εξευτελίζεται!

Συντάκτης:

Όσο εθνικό κεφάλαιο κέρδισε η χώρα μας από την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού εξανεμίζεται με τα όσα ακατανόητα και εκτός πάσης λογικής διαδραματίζονται στα σύνορα και τη μεγαλύτερη χερσαία πύλη της χώρας, τους Ευζώνους. Η οποία πύλη εξαιρέθηκε ως πύλη εισόδου τουριστών από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, όπως αποδεικνύεται, ούτε καν Γεωγραφία.

Μία έκπληξη έκρυβε για τον υφυπουργό και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research, αφού η διαφορά 17 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πλέον είδηση.

Αν λοιπόν εστιάσουμε στο πολιτικό ενδιαφέρον που είχε το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης όσον αφορά το βουλευτή του νομού Κιλκίς, προκύπτει η ευχάριστη έκπληξη που προαναφέραμε για τον κ. Γεωργαντά.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Να περιμένεις πως και πως την είσοδο τουριστών για να ανασάνει η μισή Ελλάδα. Να έχεις εβδομάδες  μπροστά σου για να οργανώσεις την είσοδο και την άμυνά σου απέναντι στον κορονοϊό.

Τρίτη βάρδια αιμοκάθαρσης ξεκινά από την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν) του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Με έμπειρο και επαρκές πλέον προσωπικό μετά από την πρόσφατη πρόσληψη ενός Επικουρικού Νεφρολόγου, η Μονάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί εφεξής έως και 50 αιμοκαθαιρούμενους. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εξυπηρετούμενων  ασθενών από την έναρξη λειτουργίας της.