Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, 4:26:25 πμ

Πολιτική

Την Παρασκευή 29 Μαΐου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς αποτελούμενη από τον γραμματέα ΝΕ Κιλκίς Τάσο Κεσίδη και τα μέλη Μάνια Παναγιωτίδου, Γιάννη Παπαδόπουλο και Σοφία Ψαρρά επισκέφτηκαν  στο Πολύκαστρο τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και την δομή της Νέας Καβάλας.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 14:14

ΚΚΕ: Περιοδείες στα εργοστάσια του Κιλκίς

Συντάκτης:

Με σύνθημα: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, Για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους», στελέχη και μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποιούν αυτές τις μέρες περιοδείες στα εργοστάσια του νομού, τονίζοντας ότι ενώ οι εργαζόμενοι έδωσαν μια μάχη για να βγουν με τις λιγότερες απώλειες από την πανδημία, ο χρόνος που κέρδισαν δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να στηριχτεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, να εξασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό.

Ο νυν αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Βιολιτζής αναπτύσσει τις απόψεις του για τα προβλήματα της αγοράς. Προσοχή στα δάνεια, έχουν δεσμεύσεις, προειδοποιεί:

Σήμερα είναι σημαντική μέρα για τη χώρα, είναι η μέρα που επανήλθε η κανονικότητα σε ένα πλήθος καταστημάτων. Περάσατε από τα μαγαζιά, ποια είναι η εικόνα που έχετε αποκομίσει; Δούλεψε η αγορά;

Νέα εποχή για τα ΚΕΠ με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών, αλλά και επιχειρηματιών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ΚΕΠ Plus που ανέπτυξε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, αναβαθμίζονται ξεκινώντας ένα πρόγραμμα διερεύνησης επιχειρησιακών αναγκών προκειμένου να αναζητηθούν και να δοθούν οι λύσεις.

Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου στη συζήτηση σ/ν του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση ΠΝΠ αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19

Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας πως εφόσον πολλές διατάξεις που κυρώνονται έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πράξη η συζήτηση επικεντρώνεται στις κρίσιμες απαντήσεις που οφείλει να δώσει η κυβέρνηση επί της εφαρμογής τους.

Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Φραγγίδη, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, στην εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος» με τη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη:

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε, σήμερα, ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας.
 
Η ομιλία του Υφυπουργού επικεντρώθηκε στις διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στη διάταξη που προβλέπει ότι η χορήγηση αποσπασμάτων συγκεκριμένων ληξιαρχικών πράξεων μπορεί να γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, με βάση τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών. Τα αποσπάσματα αυτά μπορούν να χορηγούν με τον ίδιο τρόπο και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το ίδιο ισχύει και για τη χορήγηση πιστοποιητικών δημοτολογίου.
 
Ο Υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «σύντομα θα μπορούμε να εκδίδουμε αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, θανάτου και γάμου αλλά και πιστοποιητικά δημοτολογίου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. είτε μέσω των ΚΕΠ, σε online χρόνο. Τα εν λόγω πιστοποιητικά θα έχουν την ίδια αποδεικτική δύναμη την οποία θα είχαν, αν τα εκδίδαμε από τα αρμόδια ληξιαρχικά γραφεία. Πρόκειται για μια μεγάλη τομή στη συνδιαλλαγή του πολίτη με το Δημόσιο. Βελτιώνουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών και τελειώνουμε με τον συνωστισμό στις δημόσιες υπηρεσίες.»

«Σαν σήμερα πριν από 567 χρόνια, τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου 1453, "η Πόλις εάλω".

Ημέρα ιστορικής μνήμης, ημέρα περισυλλογής. Η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου συμβολίζει τη σημαντική συνεισφορά του βυζαντινού πολιτισμού στη θεμελίωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Αιχμή του δόρατος της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής» χαρακτήρισε τους διοικητές των δομών φιλοξενίας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τον χαιρετισμό του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των 32 διοικητών στις υφιστάμενες δομές Προσωρινής Φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο διοικητής της δομής της Νέας Καβάλας, Τραϊανός Τρέγκας.

Για την απώλεια του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης επί πολλά χρόνια και στέλεχος πρώτης γραμμής του κόμματος μας σε τοπικό επίπεδο εκδόθηκε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: