Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 5:02:13 πμ

Πολιτική

Ερώτηση, που κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές κ.κ. Γιώργος Φραγγίδης και Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας, σε σχέση με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις διακομιδές  των διασωληνωμένων ασθενών σε απλές κλίνες και στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων προς  τις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές μονάδες νοσηλείας:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (5-7-2022)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ολοκληρώσει μια κοστολογημένη δέσμη μέτρων άμεσα εφαρμόσιμων και είναι ξεκάθαρο ότι την κρίση στον πρωτογενή τομέα μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση.»

Μία νέα “σελίδα” στην ιστορία του Επιμελητηρίου Κιλκίς άνοιξε τον Απρίλιο του 2019, όταν, με την ανάληψη των καθηκόντων μας, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τον νευραλγικό τομέα της επιχειρηματικότητας στο νομό Κιλκίς και, κατά συνέπεια, της κοινωνικής συνοχής.

Συνέχεια στην πρόσφατη επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κας Σίβυλλα Μπέντικ, στο Επιμελητήριο, δόθηκε με την νέα επίσκεψη των Γενικού Διευθυντή κ. Αθανασίου Κελέμη και του  Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργου Θεοδωράκη, στο Επιμελητήριο Κιλκίς και τον πρόεδρο κ. Χρήστο Χατζημλάδη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου θα επισκεφτεί την πληγείσα από τη πρόσφατη θεομηνία δημοτική ενότητα Ευρωπού, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό  παρά τον Πρωθυπουργό, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής & αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως, Χριστιάνας Καλόγηρου του ΥπΑΑΤ και του προέδρου  του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Ν. Κουλοχέρη και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και οι πληγέντες να λάβουν άμεσα τις μεγαλύτερες δυνατές αποζημιώσεις.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-7-2022)

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, ως ειδικός αγορητής επί του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Οι πρόσφατες καταστροφές περίπου 50.000 χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργειών σε καλαμπόκι, βαμβάκι, σιτάρι, ηλίανθο και φασόλια από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους οικισμούς στον Άγιο Πέτρο, τον Εύρωπο, το Πολύπετρο, τη Μεσιά, την Τούμπα και τα Ρύζια του Δήμου Παιονίας ανέδειξαν για άλλη μια φορά στο λαό της περιοχής μας πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης στον τομέα της πολιτικής προστασίας αλλά και της προστασίας της αγροτικής παραγωγής από τα αντίξοα καιρικά φαινόμενα, που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

«Στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές διεκδικώ την πρωτιά και την εκλογή μου ως βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.». Την βεβαιότητα αυτή εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κιλτίδης, σε συνέντευξή του προς τα τοπικά ΜΜΕ.