espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 10:24:39 μμ

Πολιτική

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε την χαρά να συναντηθεί η δημοτική σύμβουλος Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα.
Όπως σημειώνει η ίδια: «Το διαβατήριο του εμβολιασμού μου έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό στην μετά COVID εποχή!

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 21:59

Ετοιμο το Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με χαρά παρουσιάζει και παραδίδει στους ανθρώπους που αγαπούν το ωραίο, το καλό, τον πολιτισμό και την αισθητική το νέο χώρο μας στο Μεταλλικό, το Στέκι της Τέχνης, απέναντι από την Πινακοθήκη.

Αφήσαμε πίσω μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά. Όμως η ζωή συνεχίζεται και κοιτά μπροστά. Οι άνθρωποι αναζητούν εξωστρέφεια,  ψυχαγωγία,  πνευματική ανάταση.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (29-6-2021)

Με μια λιτή εκδήλωση, έμπλεη συναισθηματικής φόρτισης, ο Δήμος Κιλκίς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο  Βασίλη Μακρίδη, σπηλαιοφύλακα και ξεναγό συγχρόνως του Σπηλαίου Κιλκίς ο οποίος μετά από τριάντα πέντε χρόνια ευδόκιμης θητείας στο Δήμο Κιλκίς συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη ανεβάζει απόψε στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου την παράσταση ‘’Κιτρινομπελάδες’’ με την οποία ανοίγει η αυλαία του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Κιλκίς.

Μύρισε καλοκαίρι και ο Δήμος Κιλκίς έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την περίσταση εγγράφοντας στους ημεροδείκτες του ακαταμάχητες προτάσεις που υπηρετούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς, με την ανεμελιά και την πληθωρικότητα της φύσης του, δροσερό σαν αύρα ‘’κυματίζει’’ στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου για να προσφέρει όαση αναψυχής στους δημότες και στους επισκέπτες του.

Τα πρωτεία της έντυπης ενημέρωσης στην Ελλάδα συνεχίζουν να διατηρούν οι τοπικές εφημερίδες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας του Ινστιτούτου Reuters με τίτλο: «Digital News Report 2021».

Επιτυχία σημείωσε η έκθεση περιγραφικών λαβάρων της δράσης «1821: Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία», που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, από τις 19 έως τις 29  Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ 2021».

Πήρα πολύ κουράγιο κι ένιωσα μεγάλη αναψυχή από τα μηνύματα συμπαράστασης των συνεκλεκτών πολιτικών και δημοτικών και των θεσμικών προσώπων της δημόσιας ζωής του νομού μας, που και προς αυτήν την κατεύθυνση ως λόγος διακοινωνούμενης δεοντολογίας και κοινωνικής ηθικής προσμετρώνται πολύτιμα.

Την στεναχώρια και την αγωνία διαδέχτηκε σήμερα η χαρά και η ικανοποίηση μετά το άγγελμα της είδησης ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης και Τοποτηρητής της Ι.Μ. Πολυανης και Κιλκισίου κ.κ. Δημήτριος έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου και νοσηλευόταν μετά την σοκαριστική επίθεση προχθές στην Ιερά Μονή Πετράκη.