espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 2:37:28 πμ

Πολιτική

Την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ ”, μια πρόταση κοστολογημένη και απολύτως εφικτή για την ανάσχεση της οικονομικής κρίσης, είχε την ευκαιρία να κοινοποιήσει στους πολίτες του Νομού Κιλκίς ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μέσω των εξορμήσεων που πραγματοποιεί η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μαζί με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Το ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’ του Δήμου Κιλκίς ανεβαίνει ψηλά και στο Θέατρο Λόφου με καλλιτεχνική εσάνς και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ψυχαγωγία των πολιτών. Θεατρικές παραστάσεις με εναλλαγή κωμωδίας και δράματος, παιδικό θέατρο, συναυλίες δίνουν τον τόνο των φετινών εκδηλώσεων και λούζουν με φως και ζωντάνια τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, με μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου.

Στην κοινή τηλεδιάσκεψη των Τομέων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχε την περασμένη Πέμπτη ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας και πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης. Η διάσκεψη έγινε με αφορμή το ''Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025'' που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση προς διαβούλευση.

 

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την κινητικότητα και την έντονη φημολογία περί ενδεχόμενης μετακίνησης στρατιωτικών μονάδων του νομού εκφράζουν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Χατζημλάδης.

Οι βιωματικές εμπειρίες της ‘’Μαίρης Σέλλεϋ’’ αποτυπωμένες με γλαφυρότητα στο πανί του ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’  με φόντο τη βικτωριανή Αγγλία,  δίνουν τη θέση τους σε δύο νέες προβολές που ξεκινούν σήμερα το βράδυ στις 21:15 και στις 23:15 στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο.

Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση από 5/7/2020 του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ κ. Δημήτρη Σκαντζούρη, το κόμμα αποφάσισε την αντικατάστασή του .
 
Την θέση του Προέδρου μέχρι τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών θα κατέχει ο κ. Ι. Χατζόπουλος μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜΤΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ έως σήμερα.

Υπό την καθοδήγηση του Γεωπόνου της Αντιπερειφέρειας Β. Ιωαννίδη και την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μουριών Μ. Μόσχογλου και τον π. Δημάρχου  του Καποδιστριακού Δήμου Δοϊράνης Γ. Καλπακίδη, την Κυριακή 5 Ιουλίου μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών προέβησαν σε απελευθέρωση ολίγων υπεραιωνόβιων βελανιδιών από κισσούς εν αναμονή του συνολικού καθαρισμού του μοναδικού μας αισθητικού δάσους των Χιλίων Δένδρων από τον Φορέα Διαχείρισης σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Κιλκίς και το ενδιαφέρον του Δήμου μας.

Σεμινάριο για τις Παιδιατρικές πρώτες βοήθειες στο Κιλκίς

Το Κέντρο Κοινωνικής στήριξης ανακοινώνει ότι απέκτησε ένα καινούριο λεωφορείο για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των ωφελούμενων από και προς τις κατοικίες τους.
Το νέο λεωφορείο DAILY START 50C18 Euro VI_D με πετρελαιοκινητήρα (DIESEL) IVECO έτους παραγωγής 2019 είναι κατάλληλο για την άνετη και ασφαλή μεταφορά 12 καθήμενων επιβατών, 2 αναπηρικών αμαξιδίων και 1 οδηγού.