Πολιτική
Υποκατηγορίες
Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις-υπηρεσίες που επανεκκινούν στις 18 και 25 Μαΐου
Συντάκτης: Eidisis.grΤις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων και υπηρεσιών που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου, και τη Δευτέρα 25 Μαΐου, ανακοίνωσε την Κυριακή ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
Ο πρώτος ναός με γεωθερμία είναι o Άγιος Γεώργιος της Γουμένισσας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Άγιος Γεώργιος της Γουμένισσας Κιλκίς θα είναι σύντομα ο πρώτος μνημειακός ιερός ναός στην Ελλάδα που θα λειτουργεί με γεωθερμία.
Όλες οι ενεργειακές ανάγκες του ιστορικού ναού της Γουμένισσας θα καλύπτονται από ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο γεωθερμίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου.
Πατέρας Επιφάνιος: Η Πολιτεία ήταν σκληρή με την Εκκλησία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, πατέρας Επιφάνιος, σε συνέντευξή του στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ περιγράφει πως βίωσε την πανδημία η Εκκλησία με το πρωτόγνωρο φαινόμενο να προσπαθεί να πείσει τους πιστούς, όχι να έρθουν, όπως είναι η αποστολή της, αλλά να μην έρθουν στην Εκκλησία.
To Πολιτιστικό Ημερολόγιο του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού Θεσσαλονίκης, TV 100, με την δημοσιογράφο κ. Σουζάνα Καζάκα, ξεκίνησε γυρίσματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, προκειμένου να παρουσιάσει τον αρχαιολογικό πλούτο του ν. Κιλκίς.
Καύσωνας; Πάμε για μπάνιο. Χαλκιδική δεν έχει, έχουμε όμως Δοϊράνη!
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρώτος καύσωνας μας χτύπησε, νωρίς νωρίς και με ένταση. Λόγω κορονοϊού, Χαλκιδική δεν έχει, ούτε Πιερία, ούτε Ασπροβάλτα… Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε μόνο εντός νομού.
Ευτυχώς όμως, ως κιλκισιώτες έχουμε επιλογή: Διαθέτουμε τις υπέροχες και οργανωμένες παραλίες της Δοϊράνης με τα καθαρά και αμόλυντα νερά της λίμνης.
«Ναι» της Υγειονομικής Επιτροπής στο άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου
Συντάκτης: Eidisis.grΤο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης από τη Δευτέρα 25ης Μαΐου αποφάσισε οριστικά η κυβέρνηση καθώς το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει νωρίτερα προς την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έγινε δεκτό.
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:
Κορωνοϊός: Στους 162 οι νεκροί, εννέα νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΆλλους δύο καταγεγραμμένους θανάτους και συνολικά 162 στη χώρα ανακοίνωσε γραπτώς το Σάββατο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.
Όπως ενημέρωσε, εντοπίστηκαν άλλα εννέα κρούσματα SARS-CoV-2, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ανεβαίνει στα 2.819, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.
Αποκαλυπτικό: Σιγά μην έτρεχε ο δρόμος "Νέα Σάντα-Άσσηρος"
Συντάκτης: Eidisis.grΝέα επεισόδια στο κακόγουστο σίριαλ. Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου κατά της παραχώρησης δανειοθαλάμου στον εργολάβο. Κι άντε πάλι "φτού κι απ' την αρχή".
Φραγγίδης: Ανεπαρκείς οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Τουρισμό
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή άργησε να πάρει αποφάσεις για τον τουρισμό. Σε ένα γενικό πλαίσιο τις χαρακτηρίζω θετικές, από την άποψη ότι ελευθερώνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και τουριστικών μετακινήσεων εντός Ευρώπης. Βέβαια, η απόφαση της Ε.Ε. να επιτραπούν οι αφίξεις πολιτών από χώρες εκτός Σένγκεν μετά τις 15 Ιουνίου, δε μας βοηθάει. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα έλευσης τουριστών από χώρες που συνδέονται οδικώς με την Ελλάδα, όπως είναι οι βαλκανικές χώρες που τα πήγαν καλά στην πανδημία, οι χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ. Να στραφούμε δηλαδή και σε άλλες αγορές.
Τα συσσίτια και το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Κιλκίς δεν σταματούν
Συντάκτης: Eidisis.grΣε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κιλκίς, ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παντελίδης, στάθηκαν αναλυτικά για το πως θα λειτουργήσουν πλέον οι ναοί της Μητρόπολης, εν μέσω πανδημίας και με κάθε σεβασμό στην ασφάλεια των πιστών. Στα πλαίσια αυτής της συνέντευξης έγινε αναφορά και για τα συσσίτια και το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Κιλκίς.