espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 2:33:12 πμ

Πολιτική

Δύο νέα μέλη αποκτά από σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ – Helexpo. Οι κ.κ. Αστέριος Τσουκαλάς και Γιώργος Μουτσιάνας ορίστηκαν ως εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών (εκπρόσωπος μετόχου) και Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και σήμερα θα συμμετέχουν στην πρώτη τηλεδιάσκεψή τους με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, με αντικείμενο τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό τουρισμού (ΑΠ: 635/26-4-2020) κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεώργιος Φραγγίδης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης του Τουρισμού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την έναρξη του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου θερινής περιόδου από την 1η Μαΐου 2020. Σημειώνεται ότι η ισχύς της θερινής περιόδου διαρκεί από 1 Μαΐου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2020 και με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00.

Γνωρίζοντας τις ομορφιές του ν. Κιλκίς: Ανεμογεννήτριες στο Δροσάτο / 27-4-2020. Φωτογραφίες: Κώστας Τερζενίδης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας και η Τοπική Κοινότητα Γουμένισσας πραγματοποίησαν έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 26 Απριλίου 2020, σε συνεργασία  με το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς στα γραφεία του συλλόγου, κλιμακώνοντας σταθερά τις παρεμβάσεις και τις δράσεις τους, για την ενίσχυση του κοινού αγώνα, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα, μετά  την έκκληση της Αιμοδοσίας Κιλκίς.

Σαν την Χαλκιδική, δεν έχει! Έτσι, για να ετοιμαζόμαστε...

«Προετοιμαζόμαστε εντατικά για τη νέα καθημερινότητα, με σταδιακή άρση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

«Μέχρι τις 4 Μαϊου μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα», σημείωσε κι έκανε λόγο για «νέο στοίχημα» από την άλλη εβδομάδα, με αυστηρούς όρους κυκλοφορίας.

Συνολικά 2.534 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 136, καθώς καταγράφηκε ο θάνατος δύο ακόμη ασθενών.

Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει την ακαταμάχητη διεκδίκηση απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Αυτή είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη για την περίοδο που διανύουμε. Με αυτό το όπλο στα χέρια και τη σκέψη μας τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του 1936, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 15:20

Ο εθελοντισμός στο Δροσάτο... καλά κρατεί

Συντάκτης:

Με γνώμονα την καλή διάθεση και την αγάπη για τον τόπο τους κάτοικοι του Δροσάτου Κιλκίς δίνουν το "καλό παράδειγμα".

Έτσι, λοιπόν, εδώ και αρκετά χρόνια συντηρούν ένα μικρό εκκλησάκι (Αγίου Γεωργίου) , το οποίο έχτισε στο χωριό η τότε στρατιωτική μονάδα, το καλοκαίρι του 1958.