espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 8:29:25 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 19:17

Πρόσληψη 2 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ανακοινώνει την πρόσληψη του ακόλουθου επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς» που υλοποιείται με τη μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 19:12

Covid-19: Στους 28 οι νεκροί - 966 κρούσματα στην Ελλάδα

Συντάκτης:

Συνολικά 966 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 28.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς αναστέλλει τη λειτουργία της για το κοινό μέχρι 10-4-2020. Οι υπάλληλοι της Εφορείας θα εργάζονται εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της:

Η εκπομπή "Στα θρανία" με την Πόπη Δημητριάδη παρουσιάζει ομορφιές του νομού Κιλκίς, από Δοϊράνη μέχρι Πάικο.

Την οριζόντια επέκταση των μέτρων προστασίας των επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, τονίζοντας:

Σε νέα διεύρυνση της λίστας των επιχειρήσεων που πλήττονται προκειμένου ακόμα περισσότεροι να καλυφθούν από τα πακέτα μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει μέσα στην ημέρα το υπουργείο Οικονομικών με διεύρυνση των ΚΑΔ. 

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 21:14

Επίσπευση της ψηφιοποίησης του Δημοσίου

Συντάκτης:

Άμεση ψηφιοποίηση του Δημοσίου επέβαλλε ο φόβος διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, επισπεύδοντας κάθε σχέδιο και δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην αιχμή αυτής της πιεστικής προσπάθειας βρέθηκε ο υφυπουρός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι Ενώσεις Εκδοτών και Δημοσιογράφων της χώρας απευθύνουν κάλεσμα σωτηρίας και του Τύπου από τη λαίλαπα του κορονοϊού:

Μένουμε σπίτι. Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ψυχραιμία. Αντικειμενικότητα στην ενημέρωσή μας. Χωρίς fake news. Διαβάζουμε εφημερίδες. Ενημερωνόμαστε ΕΓΚΥΡΑ.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς υλοποιώντας τα επιπλέον μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού, όπως αυτά έχουν ληφθεί και εξειδικευθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα συναρμόδια Υπουργεία, αποφάσισε και ανακοινώνει προς όλα τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς ότι αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών του Λ.Ε.Κ., που είχε ορισθεί για την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020. Η αναβολή ισχύει μέχρι να αρθούν οι σχετικοί περιορισμοί.

Η κοινή απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκη, και του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη δημοσιεύτηκε και με αυτή συνιστάται η νομική οντότητα των ήδη υπαρχουσών 28 υφιστάμενων δομών που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να ενταχθούν στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών.