espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 6:51:57 μμ

Πολιτική

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-12-2019)

Τέκνα εκ Κυρίω Αγαπητά,

«Χριστὸς ἐπὶ γῆς· ὑψώθητε. ᾌσατε τῷ Κυρίῳ πᾶσα ἡ γῆ»

          Οι χαρμόσυνοι εορταστικοί ύμνοι της Θείας Γεννήσεως, μόνο χαρά και ανάταση πνευματική επιβάλλουν εις το πλήρωμα των Χριστιανών. Η Γέννηση του Κυρίου, δηλαδή η Κάθοδός Του εις τον κόσμο έχει το μέγιστο και τέλειον αποτέλεσμα να ανυψώνει εις τον Ουρανόν τον κάθε άνθρωπο και όλη την ανθρωπότητα μαζί.

Μετά από πρόσκληση για ενημέρωση του ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκου, παραβρέθηκα στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, το κεντρο των αποφάσεων που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ενημέρωση αφορούσε σε θέματα σχετικά με την χώρα μας. Δόθηκε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) η οποία επιδρά άμεσα στους παραγωγούς αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελλάδας και όχι μόνο.

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 12:38

5ο Santa Run Kilkis υπό τους ήχους άιΝΤΟς

Συντάκτης:

Ξαφνιάστηκαν οι κιλκισιώτες το πρωί της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά λόγω των γιορτών, όταν είδαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης να περπατούν δεκάδες Αη-Βασίληδες, μια όμορφη κόκκινη πορεία, υπό τους ήχους των κρουστών της ομάδας άιΝΤΟς.  

Ήταν το 5ο Santa Run Kilkis, η γιορτινή φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσαν με επιτυχία, γι’ άλλη μια χρονιά, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Βηματίζω» και ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΙΑΣ» Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, με τους εκπροσώπους των φορέων να χαιρετίζουν τους συγκεντρωμένους.

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή μεταξύ των άλλων τόνισε:

Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας πως η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να καταρτίσει έναν προυπολογισμό με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο και παρόλα αυτά δεν το έκανε. «Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται να επικυρώσει το πλαίσιο της πολιτικής που ήδη εφαρμόζετε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής σας.»
«Κόβετε τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ενώ παράλληλα προχωράτε σε διορισμούς ημετέρων στο επιτελικό κράτος με παχυλούς μισθούς.»

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 22:19

Με επιτυχία ο Θεατρικός Μήνας στις Μουριές

Συντάκτης:

Γι’ άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ.Σ. Μουριών "Το Μπέλλες" οργάνωσε με επιτυχία τον Θεατρικό Μήνα, συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών ετών. Για τη θεατρική αυτή παράδοση των Μουριών μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευτέρης Αργυρόπουλος.
Η ποντιακή κωμωδία "Η Κουτούνα, υπουργός εμούν" του Δήμου Τριανταφυλλίδη άνοιξε την αυλαία του Θεατρικού Μήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μουριών, από τα μέλη του Π.Μ.Σ. Ποντίων Άρδασσας Πτολεμαΐδας.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-12-2014)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-12-2019)

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 23:08

Η υποκριτική στην ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς

Συντάκτης:

Όταν η θεατρική ομάδα της Τέχνης ξεκίνησε τον Οκτώβρη τα μαθήματα υποκριτικής κανείς δεν φανταζότανε τον πλούτο της γνώσης που θα αποκτούσαν οι μαθητές από την όσμωση, την επαφή και την εμβάθυνση σε σπουδαία θεατρικά κείμενα. Οι ιστορικές συνθήκες της γραφής τους, το ύφος του συγγραφέα, το είδος του θεατρικού κειμένου, η προσέγγιση των ρόλων ήταν μέρος των μαθημάτων και της ανάπτυξης μιας εποικοδομητικής συζήτησης με τον σκηνοθέτη της Τέχνης και δάσκαλο της ομάδας, Γιώργο Κιουρτσίδη.

Eναρξη των χριστουγεννιάτικων δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Κιλκίς με στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης, με στολίδια που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά.