Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:39:59 πμ
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 11:23

ΠΑΜΕ: Απεργία στις 11 Φεβρουαρίου

«Το ΠΑΜΕ μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενική αντεπίθεση. Να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς της ότι πασχίζει για το γενικό καλό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Κιλκίς.
«Φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας. Καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μια διαρκή λιτότητα και φτώχεια, σαρώνει ότι δικαιώματα έχουν απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανώσουν χωρίς καθυστέρηση την αντίσταση της εργατικής τάξης, να αποκρούσουν την νέα αντεργατική λαίλαπα και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να δώσουν ισχυρή απάντηση στα σχέδια των μονοπωλίων, κυβέρνησης και Ε.Ε. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
Τους καλεί να πάρουν απόφαση και να προετοιμαστούν για νέους αγώνες αρχίζοντας με απεργία στις 11 του Φλεβάρη. Καλούμε την εργατική τάξη να μπει στον αγώνα έχοντας ως αφετηρία τις ανάγκες της. Να απορρίψουν την μείωση μισθών και εισοδήματος, το ασφαλιστικό κλπ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να απορρίψουν τις θέσεις και την ταχτική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή τους σε κοινωνικούς διαλόγους με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και οι προτάσεις για την εισοδηματική πολιτική, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Υπηρετούν και συγκαλύπτουν την κυβερνητική πολιτική και την μεγαλοεργοδοσία…»