Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:41:19 πμ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 20:42

Παραστατίδης: «Θετική η εξαγγελία όμως παραμένει το αίτημα της κοινωνίας Κιλκίς για την ίδρυση ενός νέου αυτοτελούς πανεπιστημιακού τμήματος»

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΠΑΕ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ:

Η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για την λειτουργία νέου προγράμματος σπουδών στο τμήμα του ΔΙΠΑΕ, που ήδη λειτουργεί στο Κιλκίς, είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη, παρότι απέχει από το ώριμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ίδρυση ενός νέου αυτοτελούς τμήματος με αντικείμενο σπουδών που θα είναι συμβατό με τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του τόπου μας.

 

Η λειτουργία του εξαγγελθέντος νέου προγράμματος είναι μια προοπτική που όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Κιλκίς οφείλουμε να παρακολουθήσουμε βήμα – βήμα μέχρι να γίνει πραγματικότητα τον Σεπτέμβριο του 2025. Σε ό,τι με αφορά, θα είμαι ενεργά παρών σε αυτή την προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί όχι μόνο η υλοποίηση της εξαγγελίας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση συνολικά του πανεπιστημιακού τμήματος του νομού μας.

Γιατί όλοι στο Κιλκίς γνωρίζουμε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης το συγκεκριμένο τμήμα οδηγήθηκε πρακτικά σε εκπαιδευτική αργία, καθώς τα συναρμόδια Υπουργεία  δεν προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε  να στελεχωθεί με στοιχειωδώς επαρκές  διδακτικό προσωπικό.  Με αποτέλεσμα η σχολή να βρεθεί στα όρια της  διάλυσης και εκατοντάδες φοιτητές να οδηγηθούν  σε απώλεια του προηγούμενου ( χειμερινού) ακαδημαϊκού τους εξαμήνου.

Για όλα αυτά έχω καλέσει εδώ και μήνες με ερώτησή μου στην Βουλή τον κ. Πιερρακάκη να δώσει στους πολίτες του Κιλκίς απαντήσεις και στους φοιτητές λύσεις στο αδιέξοδο που δημιούργησε η αδιαφορία της κυβέρνησης.

Αντί απαντήσεως, σήμερα 60 μέρες πριν τις ευρωεκλογές, σε μια ακόμα προεκλογική φιέστα,  ανακοινώθηκε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών χωρίς όνομα και με άγνωστο αντικείμενο και χωρίς καμία συγκεκριμένη, πέραν των κτιριακών παρεμβάσεων, αναφορά και δέσμευση για την επαρκή στελέχωσή του.

Για το λόγο αυτό εμείς θα είμαστε εδώ. Πάντα με ανοιχτή καρδιά και καλή προδιάθεση να αναγνωρίσουμε και να στηρίξουμε κάθε θετικό για το τόπο μας αλλά και με ανοιχτά τα μάτια στα «δώρα των Δαναών».