Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:47:40 μμ
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 15:50

Περιοδεία Κιλτίδη στο νομό Ημαθίας

kiltidis_veroia


Στη Βέροια βρέθηκε το Σάββατο ο  βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της οργάνωσης της τοπικής πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Το πρωί μίλησε σε μέλη της πρωτοβουλίας και φίλους του κινήματος, ενώ προηγουμένως παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο παραδοσιακό καφενείο "Ερατεινό".
Ο κ. Κιλτίδης ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη οργανωτικού Κώστα Χαλιορή, μίλησε για τις αρχές και τις αξίες του κινήματος χαρακτηρίζοντας τη συγκυρία ως την πλέον τραγική που έχει περάσει η χώρα σε  καιρό ειρήνης. Μιλώντας για τη «Δημοκρατική Συμμαχία» είπε ότι ο ίδιος αποφάσισε να συμμετάσχει στο κίνημα της  Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είναι απ΄ τους πολιτικούς που μεγάλωσαν και «γέμισαν» από πολιτική, διότι και ο ίδιος μεγάλωσε με την πολιτική προσπαθώντας πάντα για το καλό του τόπου. Τόνισε ότι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχουν σχολές πολιτικών, αλλά οι πολιτικοί φτιάχνονται βήμα – βήμα, διορθώνονται, γίνονται πιο αποτελεσματικοί με την πίστη, τον αγώνα και στο τέλος κρίνονται. Η κ. Μπακογιάννη, είπε, δεν θα προχωρούσε στην ίδρυση αυτού του σχηματισμού αν δεν  είχε συναισθανθεί ότι κάτι καινούργιο πρέπει να ξαναγεννηθεί σ΄αυτή την παράταξη, κάτι που θα  μπορεί να σταθμίσει τη δόξα του παρελθόντος, αλλά και τις αμέλειες, τις παραλείψεις και τα λάθη και έτσι έδωσε την πρόταση για μια νέα προοπτική.
«Η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά,  από το 1946 που συγκροτήθηκε η πρώτη Βουλή  μετά τον πόλεμο, σημαδεύεται από τα ίδια προβλήματα και κενά, τα ίδια ζητούμενα: Πατρίδα, ισονομία, ελευθερία, ασφάλεια. Τα ίδια ζητούμενα επικαιροποιημένα στην σύγχρονη εποχή, υπάρχουν και σήμερα. Χρειάζεται όμως ένας οδηγός, κάποιος που θα ηγηθεί. Ο ελληνικός λαός πολλές φορές διαψεύσθηκε από τους πολιτικούς που ψήφισε, ενώ δεν έλειψαν και τα φαινόμενα της καθολικής διαφθοράς».
Για το κράτος, ο κ. Κιλτίδης, είπε ότι δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας ή έμπορος, αλλά επόπτης και ελεγκτής. Δεν μπορεί επίσης να διοικείται από συντεχνίες. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι ένας βοηθητικός πυλώνας και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορεί να είναι μόνιμοι.
«Ο τόπος ζητά ανατροπή του παρελθόντος και αναγέννηση της σύγχρονης Πολιτείας. Το κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» έχει να παλέψει ένα παρελθόν, το οποίο πρέπει να ανατραπεί κι ένα μέλλον που πρέπει να δημιουργηθεί με την αναγέννηση της Πολιτείας επίκαιρα και σύγχρονα. Αυτό δεν είναι τόσο απλό. Στο οργανωτικό σκέλος, πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς επιμέρους ενσωμάτωση αυτής της πολιτικής στα εθνικά κράτη».

Έτοιμοι
να κριθούμε
αν γίνουν εκλογές
Για τα σενάρια εκλογών ο πρώην υπουργός είπε ότι στις 27 – 29 Μαΐου θα γίνει το Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ στα μέσα Μαρτίου θα αρχίσουν οι συνδιασκέψεις που θα είναι θεματικές και θα καλύψουν γεωγραφικά όλες την περιφέρεια της χώρας.  «Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να κριθούμε περί τις αρχές Ιουνίου. Εάν κάποιοι αποφασίσουν να «αυτοκτονήσουν» την πατρίδα και να αναλάβουν το κόστος της ό,ποιας επιγενόμενης με ό,ποια μορφή χρεοκοπίας ας αναλάβουν την ευθύνη. Εμείς κατά την απαίτηση των καιρών, θα είμαστε έτοιμοι στο βαθμό που μας επιτρέπεται» είπε.
Ο κ. Κιλτίδης τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ακόμη και τώρα, υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές, αν προκηρυχθούν, θα φέρουν πανικό και θα προκαλέσουν ανασφάλειες στο τραπεζικό σύστημα, ο οποίος θα είναι καταστροφικός. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να θέσει όλο τον πολιτικό κόσμο ενώπιον των ευθυνών του» τόνισε.
Για τις ευθύνες υπουργών και βουλευτών που συμμετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση είπε ότι ο ίδιος φέρει μόνο την ευθύνη ως μέλος της κυβέρνησης για ό,τι είχε εντολή να υπηρετήσει, αφού το σύστημα διακυβέρνησης είναι πρωθυπουργοκεντρικό.

Από Την εφημερίδα
ΛΑΟΣ Ημαθίας