Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 8:57:55 μμ
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 09:02

Πέτρος Παππάς: Ερώτηση στη βουλή για τον αποκλεισμό ιατρών από την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox)

Ο Βουλευτής Κιλκίς και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτρος Παππάς, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση για τον αποκλεισμό χιλιάδων εκπαιδευμένων ιατρών από την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) βάσει εγκυκλίου που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο δημιουργούνται προσκόμματα στην εφαρμογή των θεραπειών από εξειδικευμένους ιατρούς μέσω της εισαγωγής κριτηρίων χρήσης για αισθητικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς. Ως αποτέλεσμα  η εφαρμογή Botox και υαλουρονικού οξέος επιτρέπεται πλέον σε ιατρούς ελάχιστων και πολύ συγκεκριμένων ειδικοτήτων ενώ αποκλείονται οι ιατροί όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων, ανεξάρτητα από το αν έχουν εξειδικευτεί στην Αισθητική Ιατρική και διενεργούν ιατρικές πράξεις με Botox και υαλουρονικό οξύ νόμιμα εδώ και χρόνια.

Ο Πέτρος Παππάς υπογραμμίζει ότι σε κανένα άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαγορεύεται η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και Botox από εξειδικευμένους ιατρούς ούτε αποτελεί προνομιακό πεδίο για ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Η εγκύκλιος προσβάλλει τα δικαιώματα χιλιάδων ιατρών και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην Ιατρική Κοινότητα καθώς γίνεται λόγος για συντεχνιακές πρακτικές.

 

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Βουλευτής Κιλκίς

Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ