Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:44:57 μμ
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 12:40

Πέτρος Παππάς: Να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Ο Βουλευτής Κιλκίς και αν. Τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Πέτρος Παππάς συμμετείχε χθες, 3 Απριλίου, στην εκδήλωση που οργάνωσε, στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής κ. Έλενα Κουντουρά με θέμα την απόδοση δικαιοσύνης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.


Σε παρέμβαση του ενώπιον των εκπροσώπων της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και της Προέδρου της επιτροπής μεταφορών TRAN, του Ευρωκοινοβουλίου, ο Πέτρος Παππάς τόνισε ότι η απόπειρα συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών για το σιδηροδρομικό ατύχημα, δεν πρέπει να γίνει ανεκτή, ενώ το πόρισμα του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, του Σεπτεμβρίου του 2023, το οποίο επισημαίνει την ανυπαρξία σχεδίων ασφαλείας και την πλήρη σύγχυση αρμοδιοτήτων που επικρατεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, πρέπει να αποτελέσουν την αφορμή, ώστε η Ελλάδα να συμμορφωθεί, επιτέλους, με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στις σιδηροδρομικές μεταφορές.


Σε συνομιλία του με τραγικούς γονείς του δυστυχήματος, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με ομιλίες και παρεμβάσεις στην εκδήλωση, ο ίδιος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρίσκεται δίπλα στον δίκαιο αγώνα τους, μέχρι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και οι ένοχοι να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο.