Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 4:09:05 πμ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 09:05

Προσφυγή Σάββα Τσιτουρίδη στο ΕΣΡ

tsitouridis


Ο πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης προσέφυγε, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έπειτα από μονομερή  κάλυψη των γεγονότων σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων από τα κεντρικά δελτία  ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA και ALTER.
Πιο συγκεκριμένα, τα παραπάνω δελτία παρουσίασαν εκτενώς την άποψη του κ. Βγενόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα, παραλείποντας την απάντηση του κ. Τσιτουρίδη στον εν λόγω τραπεζίτη, παρ’ όλο που αυτή είχε αποσταλεί εγκαίρως.
Στην  επιστολή του ο κ. Τσιτουρίδη προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναφέρει:
«Χτές, 19 Οκτωβρίου 2010, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των ομολόγων, κατέθεσε ο τραπεζίτης κ. Βγενόπουλος, η Τράπεζα του οποίου πώλησε ένα δομημένο ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου σ’ ένα Ασφαλιστικό Ταμείο, για πρώτη φορά, εντός του 2005.
Αν κι εγώ ανέλαβα Υπουργός Απασχόλησης στα μέσα Φεβρουαρίου του 2006, απ’ όλη την κατάθεσή του ο κ. Βγενόπουλος υπονοεί ότι εγώ μετείχα ή γνώριζα έναν κεντρικό σχεδιασμό, ο οποίος προωθούσε δομημένα ομόλογα σε ασφαλιστικά ταμεία..
Αντέδρασα αμέσως στέλνοντας ηλεκτρονικά σε όλα τα ΜΜΕ, πριν από τις 18.00 της 19ης Οκτωβρίου, απάντηση-δήλωση μου την οποία και σας επισυνάπτω.
Δυο τηλεοπτικοί σταθμοί, και συγκεκριμένα οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤΕΝΝΑ και ALTER, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων στις 20.00, αναφέρθηκαν εκτενώς στην δήλωση του κ. Βγενόπουλου, υιοθετώντας την άποψη ενός τραπεζίτη, ο οποίος πουλούσε αυτός ομόλογα σε ένα Ταμείο, πριν γίνω Υπουργός και ο οποίος μου απέδιδε ευθύνη συμμετοχής μου σε έναν κεντρικό σχεδιασμό που κατ’ αυτόν υπήρχε.
Τα δυο προαναφερόμενα δελτία αποσιώπησαν την δική μου απάντηση, ως πρώην Υπουργού Απασχόλησης.
Επειδή θεωρώ ότι οι δυο παραπάνω τηλεοπτικοί σταθμοί με αυτή τους την παράλειψη, παραβίασαν την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, δημιουργώντας έτσι εντυπώσεις που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου, σας ζητώ να προσχωρήσετε στη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων».