Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 1:10:19 πμ
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:30

Ψωμιάδης: Προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών

psomiadis
«Σε μια περίοδο που κάποιοι θέλουν να “κουρέψουν” την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν έχουν δικαίωμα να “κουρέψουν” τα δεδουλευμένα των εμπλεκομένων στη μεταφορά των μαθητών. Απεδείχθη, έστω και καθυστερημένα, ότι διαχρονικά οι ευθύνες βαρύνουν την Πολιτεία και όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Εμείς θα συμπαρασταθούμε σε όλους τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν να εισπράξουν 15 περίπου εκατομμύρια ευρώ για το 2010 και περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για το α΄εξάμηνο του 2011.
Αλήθεια, σ’ εμάς τους πολιτικούς διαχρονικά έχουν γίνει περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις; Δεν μπορούμε να έχουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δεν μπορεί να ζητά κανείς περικοπές των δεδουλευμένων».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας στη σύσκεψη σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δ. Ψωμιάδης, Ε. Φωτόπουλος και Δ. Ευθυμιάδης και οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης Α. Τζιτζικώστας, Κιλκίς Χ. Γκουντενούδης, Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, Πιερίας Σ. Μαυρίδου, Σερρών Ι. Μωϋσιάδης, καθώς και οι εκπρόσωποι λεωφορειούχων, τουριστικών πρακτόρων και οδηγών ταξί που ασχολούνται με τη μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια.
«Όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες. Το έχει αποδείξει ο ελληνικός λαός. Όμως, την ανικανότητα των κυβερνώντων δεν θα την πληρώσουν οι μικρομεσαίοι. Το δίκαιο είναι με αυτούς που εκτελούν το κοινωνικό έργο της μεταφοράς των μαθητών. Ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί εδώ και πολλά χρόνια, δυστυχώς ακόμη μας ταλαιπωρεί. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», παρατήρησε ο Περιφερειάρχης.
«Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να δημιουργεί τετελεσμένα. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να λειτουργεί με λογική μπαταχτσή.  Όλοι γνωρίζουν τι προσπάθειες κάναμε 8 χρόνια ως Νομαρχία και τώρα ως Περιφέρεια για να λύσουμε το πρόβλημα. Όμως,  η αδιαφορία του κράτους δεν έχει όρια. Είναι αδιανόητο να ζητά το Υπουργείο μείωση 20% σε οφειλές που αφορούν δεδουλευμένα, πετρέλαιο, μισθούς, βλάβες, ποσά που έχουν ήδη πληρωθεί από τους μεταφορείς», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμη εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών.
«Εμείς θα συμμορφωθούμε σε οποιαδήποτε απόφαση της Πολιτείας. Όμως πρέπει να βρεθεί η καλύτερη  λύση για το κοινωνικό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όχι μόνο η Κεντρική Μακεδονία». Ο κ. Ψωμιάδης κάλεσε τους εμπλεκομένους φορείς να διαβουλευθούν για το ζήτημα με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους λεωφορειούχους του νομού Θεσσαλονίκης για την έως τώρα στάση τους στο θέμα.